Latest Posts

Lewis Hamilton cel mai rapid, vineri la Marele Premiu al Turciei. – Pirelli Report.

Vizualizări: 17082

Lewis Hamilton al echipei Mercedes AMG F1 a fost cel mai rapid pilot în ziua de deschidere a Marelui Premiu al Turciei în timpul ambelor sesiuni de antrenamente libere de la Istanbul Park vineri, etapa a 16-a a sezonului Campionatului Mondial de Formula 1 din 2021.

Hamilton

Hamilton

Decalajul de timp între anvelope:

Hamilton

Sumarul pneurilor pentru vineri:

  • Pilotul Mercedes AMG F1, Lewis Hamilton a stabilit referința în antrenamentele libere pentru Marele Premiu al Turciei, reușind cel mai bun timp al său în FP2 cu pneurile P Zero Roșu soft C4 (1m23.894s) bătând recordul din 2005 deținut de Juan Pablo Montoya pe acest circuit. Hamilton și Charles Leclerc de la Ferrari F1 au fost singurii piloți care au coborât sub bariera de 1m23s.
  • Pista Istanbul Park – care nu prea este folosită de-a lungul anului – a arătat o aderență îmbunătățită comparativ cu anul trecut. Cel mai bun timp, realizat de Hamilton în FP2  a fost cu aproape 4,5s mai bun decât echivalentul din 2020, când pneurile nominalizate au fost cu o treaptă mai dure.
  • Sesiunea FP2 s-a derulat pe o temperatură care a atins 23 de grade în aer și 32 de grade la nivelul pistei, cu ceva rafale de vânt: în special pe crucialul viraj 8. Oricum, prognoza meteo este nesigură pentru restul week-end-ului, cu șanse de ploaie mâine și condiții de vreme bună, duminică.
  • Istanbul rămâne una dintre cele mai dificle încercări de anul acesta pentru pneuri, care sunt supuse unor forțe de 4,5G pe frânare după linia dreaptă la intrarea în Virajul 1, în timp ce Virajul 8 multi-apex se ia cu accelerația la maxim, ceea ce solicită pneurile în mod extrem timp de 6 secunde. Intrarea în Virajul 12 este precedată de o altă frânare puternică la 5G.
  • Diferența de performanță estimată între cele trei compoziții este relativ mică aici: în jurul a 0,5 secunde între P Zero Alb hard C2 și P Zero Galben medium C3 și 0,4 secunde între medium și soft. Cum pista evoluează (dar nu sunt curse suport importante) aceste diferențe s-ar putea modifica de-a lungul weekend-ului pe măsură ce mai multă gumă F1 se așează pe pistă.

Hamilton

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Hamilton

Hamilton

Vineri

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„De la început a fost clar că noile condiții pe pistă sunt mai bune decât anul trecut, piloții raportând o aderență îmbunătățită, timpii în ambele sesiuni fiind considerabil mai buni decât în 2020. Este greu de comparat anul acesta cu anul trecut, deoarece condițiile meteo sunt diferite, iar nominalizarea pneurilor cu o treaptă mai soft.

Pista a fost de asemenea spălată recent cu apă sub presiune, ceea ce a curățat și stratul de bitum, deși nivelul de abrazivitate pare nealterat. Drept rezultat, am văzut o aderență considerabilă pe întreg turul – deși ușor afectat de rafalele de vânt de azi – toate cele trei compoziții  oferind o performanță solidă, cu puțin graining așa cum era de așteptat, în special la pneul față-dreapta.

Cu atât de multe aspecte noi comparativ cu anul trecut, echipele se vor baza pe datele colectate azi pentru a lucra la strategia optimă, decât pe datele din 2020. Oricum, mâine există șanse de ploaie ceea ce ar putea introduce noi variabile. Pentru cursă, din ceea ce am văzut azi, pneurile hard și medium ar putea fi favorite pentru o strategie cu o singură oprire, dar soft-ul poate de asemenea juca un rol dacă echipele vor reuși să-i prelungească viața prin reducerea uzurii.”

Pirelli Technical & Sporting Briefing – 03-09-2021 (Engleza):

Hamilton

Rezultatele al primei sesiuni de Antrenamente Libere:

Hamilton

Marele Premiu al Belgiei

Rezultatele ale celei de-a doua sesiuni de Antrenamente Libere:

Lewis Hamilton cel mai rapid, vineri la Marele Premiu al Turciei. – Pirelli Report.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss