More

  Latest Posts

  Lewis Hamilton câștigă Marele Premiu al Qatarului. –Cursă– Pirelli Report.

  Lewis Hamilton a dominat primul Grand Prix al Qatarului de Formula 1, pe care l-a câștigat în fața lui Max Verstappen, care conducea o cursă de recuperare. Mai în spate în pluton, cursa a fost influențată de o serie de probleme cu cauciucuri.

  Lewis Hamilton

  Momente cheie:

  • Pilotul Mercedes AMG F1, Lewis Hamilton a câștigat cursa inaugurală Qatar Grand Prix plecând din pole și efectuând două stinturi cu pneurile P Zero Yellow C2 MEDIUM și un stint cu pneurile P Zero Alb C1 HARD. El a pornit pe medium înainte de a schimba pe hard pentru ca în final să încheie pe medium din nou: strategie preconizată din start ca fiind cea mai rapidă.
  • Lewis Hamilton a încheiat în fața lui Max Verstappen de la Red Bull Racing, care a mers pe o strategie similară, înainte de a mai face o a treia oprire pentru pneuri P Zero Red C3 SOFT, sub safety car virtual, pentru a obține punctul bonus aferent celui mai rapid tur pe care l-a obținut în chiar ultimul tur.
  • Ambii piloți au încheiat la peste 30 de secunde în fața pilotului Alpine F1, Fernando Alonso care a ponit pe soft de pe poziția a treia a grilei și care a încheiat pe hard pentru a completa podiumul obținut cu o singură oprire. Drept rezultat, primii trei piloți clasați pe podium au adoptat trei strategii diferite.
  • S-a observat un mix de piloți care au pornit pe pneuri soft și medium, cu strategii de asemenea mixte cu una, două sau chiar trei opriri. Cursa a început la o temperatură ambientală de aproape 27 de grade, iar la nivelul pistei de 30 de grade, condițiile rămânând stabile pe durata întregii curse.
  • Patru piloți (Valtteri Bottas, George Russell, Lando Norris și Nicholas Latifi) au avut pene la pneurile stânga față, acestea fiind rezultatul unei uzuri foarte pronunțate combinată cu impactul puternic cu vibratoarele care s-au dovedit foarte agresive la Losail.

  Marele Premiu al Belgiei

  Strategii Pitstop în timpul cursei:

  Lewis Hamilton

  Lewis Hamilton

  Cum a performat fiecare pneu:

  HARD C1:  Această compoziție a fost utilizată de către toți piloții, mai puțin șapte în al doilea stint al cursei. A performat așa cum era de așteptat, cu o degradare redusă, de asemenea și pentru cei care au mers pe o singură oprire.

  MEDIUM C2: Patru din primii 10 de pe grilă au pornit cu această compoziție: inclusiv Lewis Hamilton și Max Verstappen. Aceasta le-a permis să meargă pe cea mai bună strategie, în timp ce aceia care au oprit o singură dată au fost forțați să meargă stinturi mai lungi decât era de așteptat.

  SOFT C3: După cum s-a prevăzut, această compoziție a avut un grad mare de degradare și uzură în condițiile solicitante de la Losail. Oricum, a fost ales de jumătate dintre piloții din afara primelor 10 poziții de pe grilă (care au putut alege liber) ca pneu de start, sperând să obțină avantaje în prima parte al Marele Premiu. Piloții Alpine F1, în special (ambii au încheiat în top 5) au efectuat stinturi de deschidere foarte lungi pe această compoziție pe care au reușit să o managerieze foarte bine.

  Lewis Hamilton

  Lewis Hamilton

  Lewis Hamilton

  Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
  „Cum Losail este un nou și relativ necunoscut circuit, cu viraje care supun pneurile unor energii teribile, echipele au început cursa cu mult mai puține informații decât și-ar fi dorit, cu doar o sesiune de antrenamente în condiții reprezentative. Oricum, a devenit clar pe parcursul cursei că o strategie cu o singură oprire era marginală în privința uzurii pneurilor, fiind necesar un grad ridicat de management.

  Unii piloți au avut probleme spre final: aceasta probabil și datorită unei combinații de uzură foarte ridicată ca urmare a stinturilor lungi și a impactului cu vibratoarele agresive, dar cu siguranță vom afla exact ce s-a întâmplat după ce vom efectua o analiză minuțioasă în laboratorul din Milano.

  Prin contrast, Lewis Hamilton și Max Verstappen au putut merge la limită cu strategia pe care și-au ales-o, încheind la peste jumătate de minut în fața celui de-al treilea clasat, Fernando Alonso, care a mers pe o strategie cu o singură oprire care i s-a potrivit perfect.”

  Pilotul zilei la Marele Premiu al Qatarului:

  Lewis Hamilton

  Rezultate complete, Marelui Premiu al Qatarului:

  Lewis Hamilton

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24 / Pirelli

  Photocredit: Pirelli / Getty Images

  Sponsor: Pirelli


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss