More

  Latest Posts

  Lewis Hamilton câștigă Marele Premiu al Mexicului 2019

  Lewis Hamilton și-a adjudecat o a zecea victorie a sezonului actual în urma unei curse în care a fost nevoit să aibă grijă de un set de pneuri hard timp de 48 de tururi, pentru o strategie cu o singură oprire care la finalul zilei l-a văzut impunându-se în fața lui Sebastian Vettel.

  Cu toate că pilotul britanic nu a reușit să încheie lupta pentru titlu weekend-ul acesta, având nevoie de a termina cu un avantaj de 14 puncte în fața lui Bottas, care a terminat pe trei, Hamilton mai are nevoie de doar 4 puncte din cele trei curse rămase pe calendar pentru a deveni campion mondial pentru a șasea oară.

  La start cei de la Ferrari au reușit să își păstreze 1-2-ul, scuderia decizând să nu se impună între cei doi piloți. Cu toate acestea însă, cei doi nu au reușit să se detașeze de urmăritori având bătăi de cap cu privire strategie și la menținerea pneurilor într-o stare cât mai bună.

  Alexander Albon a plecat foarte bine inițial și a reușit să se strecoare în P3 în urma unui incident între Max Verstappen și Lewis Hamilton, un incident care i-a văzut pe ambii piloți pe iarbă și pierzând poziții. Verstappen a căzut până pe poziția a noua în primul tur, apoi a recuperat câteva poziții dar ghinionul l-a găsit din nou, pilotul olandez suferindo pană în urma unei încercări de a îl depăși pe Valtteri Bottas, fiind forțat să intre la boxe și ieșind la coada plutonului în P20. Verstappen nu a mai intrat la boxe de la acel punct, terminând cursa pe acel set de pneuri Hard pe care a ieșit în turul 5.

  Albon a fost primul dintre lideri care a intrat la boxe, pilotul Red Bull trecând pe un nou set de pneuri medium în turul 14 și în același declarând faptul că strategia sa va fi cu minim două opriri. Acest eveniment i-a forțat pe cei de la Ferrari să reacționeze, iar decizia scuderiei a fost de a îl chema la boxe pe Charles Leclerc care la acel punct conducea cursa. Pilotul monegasc a fost trecut pe aceeași strategie ca și cea a lui Albon, Ferrari montând un al doilea set de pneuri medium pe monopostul său.

  Sebastian Vettel a cerut să fie lăsat pe o strategie cu o singură oprire, menționând că pneurile sale sunt încă în stare bună, o decizie care urma să se dovedească a fi cea corectă. Cei de la Mercedes favorau și ei o strategie cu o singură oprire pentru piloții lor. Primul dintre ei la boxe a fost Hamilton, în turul 23, într-o încercare de undercut asupra lui Sebastian Vettel. Pilotul britanic a trecut pe pneuri hard.

  Bottas a intrat și el în turul 36 urmat de Vettel un tur mai târziu, ambii au trecut pe hard-uri și ieșind de la boxe atât în spatele lui Hamilton cât și al lui Albon. Pilotul Red Bull mai avea de făcut o oprire însă, iar podiumul privind retrospectiv la acest moment era deja stabilit.

  Hamilton a luat steagul în carouri în turul 71 pentru a 10-a sa victorie a sezonului, al 100-lea său podium pentru Mercedes și a 100-a victorie pentru Mercedes per total la echipe.

  Vettel a luat locul 2, trecând linia de sosire la 1.7s în spatele lui Hamilton cu Bottas la aproximativ aceeași distanță în spatele său pe 3.

  Cei doi piloți ai echipelor mari cu stategie cu două opriri, Charles Leclerc și Alexander Albon au terminat pe 4 și pe 5 respectiv pentru Ferrari și Red Bull cu Max Verstappen reușind să revină până pe șase în urma dezastrului de la începutul cursei.

  Sergio Perez a terminat best of the rest în cursa sa de acasă spre încântarea fanilor de pe Autodromo Hermanos Rodriguez. Un fantastic loc șapte așadar pentru Racing Point și o mână serioasă de puncte foarte importante pentru panterele roz. Pilotul Mexican a avut de furcă la finalul cursei cu un Daniel Ricciardo pe pneuri noi dar a reușit să se apere foarte bine și să își păstreze poziția cu pilotul Renault terminând pe opt.

  Daniil Kvyat și Pierre Gasly au completat top 10-ul pentru Toro Rosso, dar un incident care a avut loc chiar la finalul cursei,în care Kvyat l-a lovit pe Nico Hulkenberg costând-ul pe pilotul Renault locul 9 este investigat actualmente de stewarzii FIA.

  Foto-credit: Mercedes AMG Petronas Motorsport F1

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss