Latest Posts

Lewis Hamilton câștigă Marele Premiu al Marea Britania – Pirelli Report – Cursa. (Video)

Vizualizări: 10855

Lewis Hamilton câștigă un controversat Marele Premiu al Marii Britanii după ce s-a ciocnit cu concurentul la titlu Max Verstappen în prima tură a cursei rezultând într-o victorie importantă pentru Hamilton cu o strategie perfectă Medium-Hard.

Lewis Hamilton

Momente cheie:

  • Pilotul Mercedes AMG F1, Lewis Hamilton a câștigat, cu două schimburi de pneuri, într-un Grand Prix dramatic al Marii Britanii, care a fost întrerupt de un steag roșu chiar după start, după un contact între Lewis Hamilton și pilotul Red Bull Racing, Max Verstappen. Lewis Hamilton a pornit pe pneurile P Zero Galben medium C2, a schimbat pe un alt set de medium în perioada de steag roșu după două tururi, și a încheiat apoi cursa cu P Zero Alb hard C1. Pilotul Ferrari, Charles Leclerc, care a încheiat al doilea, a condus până în ultimele tururi înainte de a fi depășit de Hamilton care a revenit după o penalizare de 10 secunde.
  • Aceeași strategie a fost utilizată de către toți piloții mai puțin Pierre Gasly de la Alpha Tauri (care a efectuat o oprire suplimentară ca urmare a unei pene) și Sergio Perez de la Red Bull Racing.
  • Sub regula steagului roșu, echipele au voie să schimbe pneurile și să repare avariile. În total, 13 piloți au schimbat pneurile, inclusiv Lewis Hamilton: dar ei doar au schimbat mediumurile pe care au pornit inițial în cursă cu mediumuri noi.
  • Formatul calificărilor sprint pentru Marele Premiu al Marii Britanii a făcut ca fiecare pilot să poată alege liber  pneurile de start.  Toți au ales să pornească în cursă  pe pneurile medium C2, cu Perez – care a pornit de pe linia boxelor – fiind singura mașină care a pornit pe hard C1.
  • Temperaturile au rămas ridicate de-a lungul cursei, cu 32 de grade la nivelul aerului și 49 de grade la nivelul pistei. În ciuda acestor condiții, pneurile au performat bine.

Strategii Pitstop în timpul cursei:

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Cum a performat fiecare pneu:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • HARD C1: Această compoziție a fost consistentă  chiar și pe ieșirile lungi, fiind un element crucial al strategiei pentru al doilea stint după restart. O serie de piloți au efectuat și câte 33 de tururi pe acest pneu.
  • MEDIUM C4Toți piloții au pornit pe acest pneu (în afară de Perez). Atât Hamilton cât și Leclerc l-au utilizat mai mult de 25 de tururi. Deși aceasta este o compoziție mai soft, mai susceptibilă pentru blistering, acest lucru nu a afectat în niciun fel performanțele
  • SOFT C3:  Prea agresive pentru ieșiri lungi în condițiile de azi, dar utilizate de Perez și gasly pentru stinturile finale. Perez a reușit cel mai bun timp  cu acest pneu, dar el a încheiat în afara top 10.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Formula 2, Cursa 3:

Cursa de 29 de tururi a Formulei 2 s-a derulat pe 28 de grade duminică dimineață, cu pilotul UNI-Virtuosi, Guanyu Zhou ieșind învingător după ce a pornit de pe poziția a doua a grilei, în urma ocupantului pole-ului și lider al campionatului Oscar Piastri, care a ieșit în decor. Cei mai mulți piloți au pornit pe P Zero Galben Medium, cu excepția a șase piloți care au pornit pe hard. Câțiva piloți au trecut pe hard imediat ce s-a deschis fereastra opririlor la boxe după turul șase, inclusiv pilotul Carlin, Dan Ticktum, care a încheiat al doilea.

Pe măsură ce mai mulți piloți echipați cu medium și-au efectuat opririle, aceștia au permis celor care au plecat pe hard să câștige poziții în cursă. Cel mai bine clasat din ei a fost Juri Vips de la Hitech, care a încheiat pe șapte după ce a condus cursa înainte de oprirea din turul 19. În ciuda vremii calde, pneurile medium s-au comportat bine – cu Bent Viscaal de la Trident efectuând un prim stint foarte lung de 15 tururi, încheind în final pe 13.

Lewis Hamilton

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Strategia cursei a fost influențată de noua regulă a pneurilor introdusă odată cu calificările sprint, care a permis piloților să aleagă liber pneurile de start, astfel că ei au putut urma teoretic cel mai rapid plan. Este exact ceea ce au făcut azi, cu marea majoritate trecând de pe medium pe hard.

Am fost apoi angrenați într-un duel fantastic între primii doi piloți din acest sport, care și-au gestionat perfect pneurile pentru a oferi o luptă plină de suspans până la final. Rămânem la Silverstone pentru a ne concentra pe următoarea temă: continuarea testelor cu pneurile de 18 inch pentru 2022, care vor avea loc marți și miercuri cu Aston Martin, Haas și Red Bull.

Rezultate complete, Marelui Premiu al Marea Britania:

Lewis Hamilton

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss