Latest Posts

Leob va reveni la Dakar în 2019

Vizualizări: 11849

Sebastien Loeb, de nouă ori campion mondial de raliuri, va concura în Raliul Dakar 2019 într-un Peugeot sponsorizat privat de Red Bull.

Loeb a fost implicat în asaltul uzinei Peugeot la Dakar în ultimii trei ani, și a condus de fiecare dată. Dar diverse accidente și probleme mecanice au însemnat că un loc secund în 2017 este cel mai bun rezultat al său.

În urma retragerii celor de la Peugeot din raliuri cross-country, foștii colegi de echipă ai lui Loeb, Stephane Peterhansel, Carlos Sainz și Cyril Despres au plecat cu toții la proiectul echipei Mini, X-raid.

Loeb sugerase înainte că anul acesta ar fi ultima sa șansă de a câștiga Dakar-ul, nefiind de părere că ar putea continua după ieșirea uzinei Peugeot din peisaj.

Dar, atât el cât și co-pilotul său Daniel Elena au decis să se alăture încercării private PH Sport, folosind mașina Peugeot din 2017, 3008DKR.

„De-a lungul carierei mele, întotdeauna am fost considerat ca favorit,” spune Loeb.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Evident că sunt motivat de simplul fapt de a câștiga, dar este important să te și distrezi. Deci, luând parte la Dakar-ul din 2019 cu Daniel, ca echipă privată, va fi o încercare fantastică.

„Sunt pregătit să încerc: cam la fel ca cele trei apariții WRC ale mele de anul acesta, unde succesul nu era nici de departe garantat. Dar, de data asta, sunt într-o echipă privată, lucru care evident va face totul mai dificil.”

PH Sport au avut un Peugeot privat în Dakar-ul de anul acesta. A fost condus de pilotul WRC Khalid Al-Qassimi și a terminat pe șase.

Cu toate că Loeb va folosi versiunea din 2017 a mașinii Peugeot, aceasta va avea parte de îmbunătățiri care o vor aduce mai aproape de specificațiile din 2018.

„În ultimă instanță nu am putut intra cu 3008DKR Maxi-ul de anul acesta din cauza noilor reguli, deci vom merge cu mașina de anul trecut, poate cu câteva upgrade-uri la motor pentru a fi similar cu cel de anul acesta.

„Evident că vor fi mașini mai noi acolo, deci nu știm cât de competitivi vom fi. Dar sunt mulți piloți care pleacă cu șansa de a câștiga și sper că și eu voi fi parte din acel grup.”

 

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss