Latest Posts

Leo Borlovan se impune spectaculos la Trofeul Profi Timisoara

Vizualizări: 56982

Leo Borlovan se impune spectaculos la Trofeul Profi Timisoara. Ultima etapa din Campionatul Național de Super Rally powered by Superbet s-a desfășurat in premiera in centrul Timișoarei. O vreme excelenta, un public numeros si un spectacol pe cinste al sportivilor au făcut aceasta etapa una de neuitat.

Leo Borlovan, eroul local, a ieșit la rampa cu un timp de nici mai mult, nici mai puțin de 2:50.666 in ultima mansa de concurs care i-a adus victoria la el acasă. Pe locul 2 la aproape o secundă distanta s-a clasat campion în exercițiu Jerome France, multiplu campion în motorsport Mihai Leu obținând a3-a treapta a podiumului cu un timp de 2:52.982.

Leo

Leo despre o victorie obținută prin muncă de echipă:
“O victorie care pot spune ca o visam demult la mine acasă, într-un Campionat Național. Asa cum am spus si la Startul Festiv de la Iulius Town, singurul meu obiectiv la oricare concurs am participat vreodată a fost sa câștig, însă cu mașina mea fiind mai puțin potrivite pentru tipul de campionat pe care îl reprezintă Super Rally. Funyo SP05 are un raport putere/greutate mai mic decât adversarii săi direcți, Radical SR8 al lui Mihai Leu și fabulosul Nova Proto NP03 al lui Jerome France. Cu toate acestea am luat-o pas cu pas.

Astfel, ziua de sâmbătă a început cu o sesiune de recunoaștere, urmată de 4 antrenamente libere și, în cele din urmă, de 2 sesiuni de curse. Cu mici modificări după fiecare sesiune, împreună cu echipa mea ABAS Racing formată din Valentin Borlovan, Robert Soponaru și Frank van Nunen, inginerul meu de cursă de la GP24 Engineering, ne-am apropiat din ce în ce mai mult de o configurație formidabilă pentru Funyo SP05. Acest lucru a dus la stabilirea celui mai bun timp chiar în ultima sesiune de cursă, unde, din cauza unei intervenții a comisarilor, a trebuit să o iau de la capăt.

Leo“Am trăit momente unice…s-a adunat tot publicul in jurul mașinii mele când am ajuns in parcul service, toată lumea îmi arata locul 1, eu fiind surprins la acea vreme deoarece nu știam încă rezultatul. Ma bucur enorm ca am reușit sa păstrez Trofeul la Timisoara, le mulțumesc tuturor susținătorilor mei, echipei, familiei, sponsorilor si tuturor celor care au contribuit la aceasta mare reușita” – a declarat Leo Borlovan.

Ce urmează în cariera lui Leo Borlovan:
Leo și echipa sa plănuiesc să aibă o zi de teste private pentru a putea exploata în continuare varietatea înțeleaptă de posibilități de configurare pe care Funyo SP05 le oferă. Această zi de testare este planificată să facă parte dintr-o revenire pe circuite europene, cum ar fi revizitarea Spa Francorchamps pentru Cupa Sprint by Funyo în ultimul weekend din septembrie, unde Leo a obținut primul său podium cu Funyo SP05 pe unul dintre circuitele emblematice ale Europei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Leo

Revederea lui Spa Francorchamps va merge cu siguranță împreună cu gustul altor realizări. Închiderea sezonului 2023 este planificată în cadrul Cupei României, o deviză care este organizată de Willi Motorsport sub sigla Romanian Endurance Series, dar ca eveniment de sine stătător care va avea loc în ultimul weekend din octombrie cu o premieră pentru România în ceea ce privește cursele de anduranță; 2 curse de 6 ore pe circuitul Motorpark România.

Leo

Sursa: GP24 Media / Leo Borlovan
Photocredit: GP24 Media Paul Manole
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Leo Borlovan

Latest Posts

Don't Miss