Latest Posts

Leo Borlovan: Amintirile unui weekend grozav la Spa Francorchamps.

Vizualizări: 39993

Leo Borlovan și coechipierul său Ewen Hachez (F) au avut un weekend plin de acțiune pe circuitul de la Spa- Francorchamps, gazda Marelui Premiu al Belgiei din Formula 1. Piloți echipei ABAS Racing Timisoara au făcut o figura frumoasa la competiția Endurance Cup by Funyo, reușind să obțină un remarcabil loc pe podium în cursa de Sâmbăta.

Weekend-ul de curse a început cu antrenamentele libere și sesiunea de calificări, o zi ploioasa, cu putina ceata, ceea ce a oferit condiții mai dificile pentru piloți. Leo Borlovan s-a adaptat destul de repede la primul contact cu circuitul de la Spa, iar mașină s-a comportat exemplar, echipa reușind să facă un setup foarte bun pentru condițiile date.

Leo Borlovan și colegul sau, Ewen Hachez – campionul de anul trecut din Campionatul Sprint Cup by Funyo au obținut timpi foarte buni în sesiunile de antrenamente, reușind să se clasifice în top 5 de fiecare data, chiar daca au avut parte de mici batalii cu mașini și prototipuri de alte categorii că și BMW M6 GT3, Bentley Continental GT3 sau alte prototipuri, grila de clasa prototipuri Funyo fiind populata cu nu mai puțin de 18 mașini.

YouTube video

Sesiunea de calificări de vineri după-amiaza, a fost una destul de aglomerata, Leo Borlovan reușind un timp de calificare care a amplasat mașină doar pe poziția 7 a grilei, nereușind să replice timpii buni din antrenamente din cauza traficului.

Sâmbăta a avut loc prima cursa, iar condițiile de pe circuit nu s-au schimbat fata de ziua precedenta, ploaia fiind chiar puțin mai accentuata. Leo a luat un start bun în cursa, reușind să se plaseze în poziția 4 încă din primul tur și emitea pretenții în Top 3, însă câteva ture mai târziu, în urma unei batalii, Leo s-a răsucit în virajul 12 “Pouhon” și a ajuns pe locul 11. A urmat o cursa de recuperare, în care Leo a intrat din nou în Top 10 și a ajuns până pe locul 5, iar în acel moment Leo Borlovan a intrat la boxe pentru a face schimbul cu colegul sau Ewen Hachez.

Leo Borlovan și Ewen Hachez au realizat un pitstop cronometrat la perfecție de inginerul de curse Frank van Nunen, câștigând nu mai puțin de 7 secunde fata de adversarii de pe locul 4. Francezul a reintrat în cursa și a reușit să aducă Funyo-ul SP05 al echipei ABAS Racing Timișoara pe locul 3. A fost un moment unic la podiumul Endurance Cup by Funyo, piloții fiind prezenți pe podium alături de steagul României.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Borlovan
ABAS Timișoara cu piloții Ewen Hachez și Leo Borlovan pe podiumul Endurance Cup by Funyo în cadrul Spa Racing Festival.

Duminica s-a arătat o zi cu vreme mai prietenoasa, însă circuitul era încă umed. Decizia fiecărei echipe de a schimba cauciucurile era destul de dificila, deoarece circuitul se usca în câteva ore, însă erau șanse să înceapă ploaia chiar în timpul cursei de o ora. Leo împreună cu colegul sau Ewen și cu echipa au decis să pornească pe cauciucurile de ploaie, pista fiind încă umeda.

Ewen Hachez a luat startul de pe poziția 11 și a avut un parcurs excelent ajungând până pe locul 4, însă mai departe în cursa, pista s-a uscat tot mai repede. Leo Borlovan a preluat comenzile mașinii la jumătatea cursei, însă pneurile de ploaie nu l-au mai ajutat, iar asta nu a fost singura problema, mașină nemaiavând toată puterea de care este capabila din cauza unei probleme tehnice. Rezultatul cursei cea de-a doua fiind locul 12 pentru piloții echipei ABAS Racing.

Borlovan
Ewen Hachez și Leo Borlovan cu arma aleasă de ABAS Timișoara, Funyo SP05.

„Un weekend pe care nu îl voi uita niciodată cu siguranță. Am ajuns pentru prima data să concurez pe circuitul de la Spa- Francorchamps și pot să spun că este un vis devenit realitate, iar emoția de a fi prezent cu steagul României pe celebrul podium pe care au călcat  toate numele mari din istoria motorsportului am simțit-o din plin. Circuitul de la Spa este un adevărat roller-coaster și faptul că ploaia a impus condiții mai dificile a fost ingredientul esențial pentru una din cele mai mari provocări pe care le-am avut în cariera.

„Vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor, familiei, echipei mele care au făcut tot posibilul să putem lua startul într-o asemenea competiție și nu în ultimul rand Frank van Nunen, care a reglat mașina noastră pentru a avea un echilibru perfect pentru acest circuit, împreună cu Valentin Borlovan, fratele meu, care devine rapid un mecanic de curse de top și care a fost lăudat de mulți din paddock-ul Funyo, și bineînțeles colegului meu Ewen Hachez alături de care am putut face o cursa extraordinara”. ne spune Leo Borlovan

Borlovan
Ewen Hachez și Leo Borlovan în timpul recunoașterii circuitului pe celebrul viraj Raidillon din Spa Francorchamps.

 

„Să mă întorc la volanul Funyo SP05 pe circuitul mitic Spa Francorchamps a fost o adevărată plăcere și o oportunitate incredibilă de a putea conduce în sfârșit pe acest circuit. Obținerea acestui loc 3 în cursa 1 alături de coechipierul meu Léo BORLOVAN va rămâne o amintire de neuitat și le mulțumesc inginerului de cursă Frank van Nunen și maestrului mecanic Valentin Borlovan pentru eforturile depuse peste noapte pentru a face posibile aceste rezultate. De asemenea, multe mulțumiri echipei ABAS Racing pentru că mi-a oferit această oportunitate” a declarat Ewen HACHEZ

Borlovan
ABAS Timișoara: de la stânga la dreapta: Leo Borlovan, Sandy Borlovan, Valentin Borlovan, Mihaela Borlovan, Frank van Nunen, Cedric Hachez (lipsește Ewen Hachez)

„Clubul sportiv ABAS Timisoara având tradiție in sportul cu motor la cea de a 3-a generație cu rezultatele binecunoscute ,a reușit un rezultat bun pe Circuitul Spa-Francorchamps prin participarea lui Leo Borlovan, pilot si membru al clubului nostru. Ca și concluzie a fost o etapa furtunoasa atat din punct de vedere meteo cât și din punct de vedere al desfășurări competiției. Țin sa felicit întreg staff-ul”, ne a spus Sandy Borlovan, fondatorul Clubului Sportiv ABAS

Borlovan
Valentin Borlovan execută reparațiile descoperite cu doar câteva minute înainte de a doua cursă.

„Spa Francorchamps a fost o etapa care  mi-a conturat statutul de mecanic plenipotențial in cariera binecunoscuta a familiei mele ,prin prisma rezultatelor obținute reușind sa-mi asum responsabilități importante. Aprecierea efortului meu susținut ,atat din partea echipei cât și din partea celorlalți competitori a primit noi valente cu aceasta ocazie. Ascensiunea evidentă și continua peste generația clubului ABAS îmi hrănește continuu pofta de a activa la cel mai înalt nivel in motorsport a declarat Valentin Borlovan.

Borlovan
Frank van Nunen arată cu mândrie mașina ABAS Timișoara Funyo SP05 pe grila de start la Spa Francorchamps.

„Cursa de la Spa Francorchamps a marcat prima participare a echipei la Cupa Endurance by Funyo. Un campionat la care ne propunem să participăm în 2023, ceea ce înseamnă că evenimentul de la Spa Francorchamps ne-a oferit o idee bună despre cum va fi și cum arată competiția. Nu a fost cel mai ușor weekend, deoarece a început cu o noapte albă pentru mine și Valentin, când a trebuit să pregătim mașina peste noapte pentru a fi gata pentru antrenamentele de vineri, verificările tehnice și calificările”.

„S-au dovedit a fi câteva zile ploioase, dar acest lucru nu ne-a afectat în ceea ce privește performanța. Per total, a fost un weekend solid, cu performanțe bune ale piloților noștri Leo Borlovan și Ewen Hachez. Performanță excepțională livrată de Valentin Borlovan, care nu numai că a început cu o noapte albă, dar a avut și unele foarte scurte, aducându-ne Funyo-ul din România împreună cu Sandy Borlovan. Am avut un podium în prima cursă și am învățat multe în a doua cursă. Suntem pregătiți pentru Endurance Cup by Funyo din 2023”, ne a spus Frank van Nunen.

Borlovan
Ewen Hachez și Leo Borlovan după ce mașina a trecut cu succes controlul tehnic de după cursă și P3 a fost oficial.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: GP24 Media / CS ABAS Timisoara
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss