GP24 Media

LATEST POSTS

Legendarul Sir Frank Williams a decedat la vârsta de 79 de ani

Vizualizări: 11053

Sir Frank Williams – cel mai longeviv director de echipă pe care l-a văzut vreodată Formula 1 – a decedat la vârsta de 79 de ani.

Sir Frank a marcat 50 de ani ca șef de echipă de F1 în 2019, conducând două echipe în acel timp, cea din urmă a câștigat șapte titluri de piloți și nouă campionate de constructori.

Britanicul și familia sa, inclusiv fiica Claire, care conducea echipa zilnic din 2013, au părăsit Formula 1 la începutul acestui an, după ce au vândut echipa firmei de investiții Dorilton Capital.

Sir Frank, care a suferit o leziuni la coloană într-un accident de mașină în 1986, care l-a făcut să nu mai poată merge, a început să-și reducă volumul de muncă în F1 în 2012, când a renunțat la conducerea Williams.

Claire a preluat funcția de reprezentant al familiei și mai târziu a fost numită director adjunct al echipei care se ocupă de funcționarea de zi cu zi – totuși Sir Frank și-a păstrat titlul de director de echipă.

El a petrecut ceva timp în spital în 2016 recuperându-se de pneumonie și, ulterior, a încetat să călătorească la curse. De asemenea, a fost internat la spital în decembrie anul trecut.

Legendarul Sir Frank Williams a decedat la vârsta de 79 de ani

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

După știrea morții lui Sir Frank, o declarație din partea Williams a spus: „Cu mare tristețe, în numele familiei Williams, echipa poate confirma decesul lui Sir Frank Williams CBE, fondator și fost director de echipă al Williams Racing, la vârsta de 79 de ani.

„După ce a fost internat în spital vineri, Sir Frank, a murit liniștit în această dimineață, înconjurat de familia sa.

„Astăzi aducem un omagiu figurii noastre mult iubite. Ne va fi foarte dor de Frank. Le solicităm tuturor prietenilor și colegilor să respecte dorințele familiei Williams de confidențialitate în acest moment.”

Președintele și CEO-ul F1, Stefano Domenicali, a declarat: „Claire Williams a sunat în această dimineață pentru a mă informa despre vestea foarte tristă că iubitul ei tată, Sir Frank Williams, a murit.

„A fost un adevărat gigant al sportului nostru, care a depășit cele mai dificile provocări din viață și a luptat în fiecare zi pentru a câștiga pe pistă și în afara ei. Am pierdut un membru mult iubit și respectat al familiei F1 și ne va fi foarte dor de el.

„Realizările sale incredibile și personalitatea lui vor rămâne pentru totdeauna în sportul nostru. Gândurile mele sunt cu toată familia și prietenii Williams în acest moment trist.”

Între timp, actualul director general Williams și director de echipă, Jost Capito, a adus un omagiu fondatorului echipei, spunând: „Echipa Williams Racing este cu adevărat întristată de moartea fondatorului nostru Sir Frank Williams.

„Sir Frank a fost o legendă și o icoană a sportului nostru. Trecerea lui marchează sfârșitul unei ere pentru echipa noastră și pentru sportul Formula 1. A fost unic și un adevărat pionier. În ciuda adversității considerabile din viața sa, el a condus echipa noastră spre 16 Campionate Mondiale, făcându-ne una dintre cele mai de succes echipe din istoria sportului.

„Valorile sale, inclusiv integritatea, munca în echipă, independența și determinarea feroce, rămân etosul de bază al echipei noastre și sunt moștenirea lui, la fel ca și numele de familie Williams sub care concurăm cu mândrie. Gândurile noastre sunt cu familia Williams în acest moment dificil.”

Sir Frank Williams: 1942-2021

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES