More

  Latest Posts

  Legendarul Sir Frank Williams a decedat la vârsta de 79 de ani

  Sir Frank Williams – cel mai longeviv director de echipă pe care l-a văzut vreodată Formula 1 – a decedat la vârsta de 79 de ani.

  Sir Frank a marcat 50 de ani ca șef de echipă de F1 în 2019, conducând două echipe în acel timp, cea din urmă a câștigat șapte titluri de piloți și nouă campionate de constructori.

  Britanicul și familia sa, inclusiv fiica Claire, care conducea echipa zilnic din 2013, au părăsit Formula 1 la începutul acestui an, după ce au vândut echipa firmei de investiții Dorilton Capital.

  Sir Frank, care a suferit o leziuni la coloană într-un accident de mașină în 1986, care l-a făcut să nu mai poată merge, a început să-și reducă volumul de muncă în F1 în 2012, când a renunțat la conducerea Williams.

  Claire a preluat funcția de reprezentant al familiei și mai târziu a fost numită director adjunct al echipei care se ocupă de funcționarea de zi cu zi – totuși Sir Frank și-a păstrat titlul de director de echipă.

  El a petrecut ceva timp în spital în 2016 recuperându-se de pneumonie și, ulterior, a încetat să călătorească la curse. De asemenea, a fost internat la spital în decembrie anul trecut.

  Sir

  După știrea morții lui Sir Frank, o declarație din partea Williams a spus: „Cu mare tristețe, în numele familiei Williams, echipa poate confirma decesul lui Sir Frank Williams CBE, fondator și fost director de echipă al Williams Racing, la vârsta de 79 de ani.

  „După ce a fost internat în spital vineri, Sir Frank, a murit liniștit în această dimineață, înconjurat de familia sa.

  „Astăzi aducem un omagiu figurii noastre mult iubite. Ne va fi foarte dor de Frank. Le solicităm tuturor prietenilor și colegilor să respecte dorințele familiei Williams de confidențialitate în acest moment.”

  Președintele și CEO-ul F1, Stefano Domenicali, a declarat: „Claire Williams a sunat în această dimineață pentru a mă informa despre vestea foarte tristă că iubitul ei tată, Sir Frank Williams, a murit.

  „A fost un adevărat gigant al sportului nostru, care a depășit cele mai dificile provocări din viață și a luptat în fiecare zi pentru a câștiga pe pistă și în afara ei. Am pierdut un membru mult iubit și respectat al familiei F1 și ne va fi foarte dor de el.

  „Realizările sale incredibile și personalitatea lui vor rămâne pentru totdeauna în sportul nostru. Gândurile mele sunt cu toată familia și prietenii Williams în acest moment trist.”

  Între timp, actualul director general Williams și director de echipă, Jost Capito, a adus un omagiu fondatorului echipei, spunând: „Echipa Williams Racing este cu adevărat întristată de moartea fondatorului nostru Sir Frank Williams.

  „Sir Frank a fost o legendă și o icoană a sportului nostru. Trecerea lui marchează sfârșitul unei ere pentru echipa noastră și pentru sportul Formula 1. A fost unic și un adevărat pionier. În ciuda adversității considerabile din viața sa, el a condus echipa noastră spre 16 Campionate Mondiale, făcându-ne una dintre cele mai de succes echipe din istoria sportului.

  „Valorile sale, inclusiv integritatea, munca în echipă, independența și determinarea feroce, rămân etosul de bază al echipei noastre și sunt moștenirea lui, la fel ca și numele de familie Williams sub care concurăm cu mândrie. Gândurile noastre sunt cu familia Williams în acest moment dificil.”

  Sir Frank Williams: 1942-2021

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss