GP24 Media

LATEST POSTS

Lecuona – Honda pariază pe piloţii tineri şi fac „decizia corectă”

Lecuona
Vizualizări: 20367

Fostul pilot de MotoGP Iker Lecuona spune că decizia Honda de a semna doi piloţi începători pentru echipa de uzină din WSBK din 2022 este „decizia corectă”.

Lecuona și-a pierdut locul în MotoGP în fața vicecampionului Moto2, Raul Fernandez, care va urca din clasa intermediară cu KTM și Tech 3 alături de câștigătorul titlului Moto2 din 2021, Remy Gardner.

Honda și-a reînnoit complet gama din WSBK pentru 2022, aducându-l pe Lecuona alături de fostul pilot Moto2 Xavi Vierge, în locul lui Alvaro Bautista și Leon Haslam.

Lecuona crede că poate aduce „o nouă viziune” proiectului Honda WSBK și consideră că HRC a luat decizia corectă când a preluat doi noi piloti tineri.

“Sunt cu adevărat fericit. Cred că pot da o nouă viziune proiectului”, a spus Lecuona. „Honda a luat doi piloti tineri, eu și Vierge.

Lecuona - Honda pariază pe piloţii tineri şi fac „decizia corectă”

„În cazul meu, am doi ani de experiență în MotoGP, pe o motocicletă mare, am mers repede. Așa că, sărind la o motocicletă nouă, la o motocicletă care se dezvoltă, cadrul, frânele, chestii de genul acesta, cred că Honda a ales calea corectă. A lua tineri piloţi îţi dă energie.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„În sfârșit, sunt foarte fericit, în primul rând pentru că este o fabrică și un proiect nou. Și cu siguranță am să muncesc foarte mult pentru a rămâne în față.

„Amândoi piloti din echipă sunt tineri și doresc să dezvolte rapid motocicleta și să câștige curse. Cred că pentru Honda sunt foarte buni.”

Înlăturarea lui Lecuona de pe scaunul său Tech 3 KTM a venit după ce a încheiat doar 29 de mari premii în cele două sezoane de MotoGP, afectate de COVID.

La doar 21 de ani și după ce a arătat fulgerări de viteză autentică la bordul KTM, revenirea în MotoGP nu poate fi exclusă complet pentru Lecuona.

Cu toate acestea, el admite că în prezent nu este ceva la care se gândește și se concentrează pe deplin pe rolul său în WSBK cu Honda acum.

„Este greu de spus. Cu siguranță sunt foarte tânăr. Acum, băieții care vin la MotoGP [în 2022], doi sunt mai în vârstă decât mine și ceilalți ca mine, dar cu doi ani mai puțină experiență”, a adăugat el.

„Deci, nu spun niciodată nu, dar dacă sunt sincer, nu mă gândesc să mă întorc.

„Dacă semnez în acest caz pentru echipa oficială Honda în World Superbikes este pentru că pentru mintea mea trebuie să fac o schimbare, să schimb puțin obiectivul, obiectivele pe parcursul anului, să accept noua provocare.”

Lecuona și Vierge au gustat pentru prima dată CBR1000RR-R de la Honda în timpul testului post-sezon de la Jerez de săptămâna trecută, dar Lecuona a fost forțat să nu mai alerge în ultima zi după ce și-a fracturat degetul.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Superbike găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES