More

  Latest Posts

  Lecuona – Honda pariază pe piloţii tineri şi fac „decizia corectă”

  Fostul pilot de MotoGP Iker Lecuona spune că decizia Honda de a semna doi piloţi începători pentru echipa de uzină din WSBK din 2022 este „decizia corectă”.

  Lecuona și-a pierdut locul în MotoGP în fața vicecampionului Moto2, Raul Fernandez, care va urca din clasa intermediară cu KTM și Tech 3 alături de câștigătorul titlului Moto2 din 2021, Remy Gardner.

  Honda și-a reînnoit complet gama din WSBK pentru 2022, aducându-l pe Lecuona alături de fostul pilot Moto2 Xavi Vierge, în locul lui Alvaro Bautista și Leon Haslam.

  Lecuona crede că poate aduce „o nouă viziune” proiectului Honda WSBK și consideră că HRC a luat decizia corectă când a preluat doi noi piloti tineri.

  “Sunt cu adevărat fericit. Cred că pot da o nouă viziune proiectului”, a spus Lecuona. „Honda a luat doi piloti tineri, eu și Vierge.

  Lecuona

  „În cazul meu, am doi ani de experiență în MotoGP, pe o motocicletă mare, am mers repede. Așa că, sărind la o motocicletă nouă, la o motocicletă care se dezvoltă, cadrul, frânele, chestii de genul acesta, cred că Honda a ales calea corectă. A lua tineri piloţi îţi dă energie.

  „În sfârșit, sunt foarte fericit, în primul rând pentru că este o fabrică și un proiect nou. Și cu siguranță am să muncesc foarte mult pentru a rămâne în față.

  „Amândoi piloti din echipă sunt tineri și doresc să dezvolte rapid motocicleta și să câștige curse. Cred că pentru Honda sunt foarte buni.”

  Înlăturarea lui Lecuona de pe scaunul său Tech 3 KTM a venit după ce a încheiat doar 29 de mari premii în cele două sezoane de MotoGP, afectate de COVID.

  La doar 21 de ani și după ce a arătat fulgerări de viteză autentică la bordul KTM, revenirea în MotoGP nu poate fi exclusă complet pentru Lecuona.

  Cu toate acestea, el admite că în prezent nu este ceva la care se gândește și se concentrează pe deplin pe rolul său în WSBK cu Honda acum.

  „Este greu de spus. Cu siguranță sunt foarte tânăr. Acum, băieții care vin la MotoGP [în 2022], doi sunt mai în vârstă decât mine și ceilalți ca mine, dar cu doi ani mai puțină experiență”, a adăugat el.

  „Deci, nu spun niciodată nu, dar dacă sunt sincer, nu mă gândesc să mă întorc.

  „Dacă semnez în acest caz pentru echipa oficială Honda în World Superbikes este pentru că pentru mintea mea trebuie să fac o schimbare, să schimb puțin obiectivul, obiectivele pe parcursul anului, să accept noua provocare.”

  Lecuona și Vierge au gustat pentru prima dată CBR1000RR-R de la Honda în timpul testului post-sezon de la Jerez de săptămâna trecută, dar Lecuona a fost forțat să nu mai alerge în ultima zi după ce și-a fracturat degetul.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Superbike găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss