Latest Posts

Leclerc: Sugestiile divizate de la Ferrari sunt „neadevărate” pe fondul discuțiilor cu Binotto la Monaco

Vizualizări: 12744

Charles Leclerc spune că sugestiile că Ferrari a rămas divizată după erorile de la Silverstone din Formula 1 sunt „neadevărate”, după ce s-a aflat că s-a întâlnit cu șeful Mattia Binotto la Monaco în această săptămână.

Pilotul monegasc a fost extrem de dezamăgit după Marele Premiu al Marii Britanii, când un apel de ultimă oră pentru a-l aduce la boxe pe coechipierul său Carlos Sainz, în locul său, l-a costat șansa de a urca pe podium. După ce a fost frustrat la începutul cursei de faptul că Scuderia Ferrari nu l-a mutat din drum pe Carlos Sainz după ce a simțit că acesta era mai rapid, Charles Leclerc a fost clar că vrea să obțină claritate din partea echipei sale cu privire la deciziile luate.

Apelurile de strategie și intervenția de după cursă a lui Mattia Binotto, care a discutat cu Charles Leclerc în boxe, au dus la speculații privind fricțiunile din cadrul echipei Scuderia Ferrari, într-un moment în care Scuderia Ferrari a pierdut din elan în fața rivalului echipa Red Bull Racing în lupta pentru titlu. Dar Charles Leclerc spune că orice afirmație privind diferențele de opinie în cadrul Maranello sunt exagerate, deoarece spune că există o diferență enormă între a fi dezamăgit de un rezultat de cursă și faptul că acest lucru declanșează alte probleme.

Leclerc: Sugestiile divizate de la Ferrari sunt „neadevărate” pe fondul discuțiilor cu Binotto la Monaco

Întrebat de presa despre sugestiile presei italiene privind diviziunile din cadrul echipa Scuderia Ferrari, Charles Leclerc a declarat: „Acest lucru este cu adevărat neadevărat. Și mi-aș dori să nu fiu nevoit să intru în acest subiect, pentru că este exact întrebarea pe care am primit-o peste tot în altă parte. Și mi-aș dori să nu fiu nevoit să mă lupt pentru acest tip de lucruri. Suntem extrem de uniți. Există o dezamăgire după ultima cursă pentru că am terminat pe primul și al patrulea loc? Da, a existat. Am fost foarte, foarte fericiți că Carlos Sainz a câștigat prima sa cursă? Da, am fost sincer”.

„Dar, evident, înainte de Safety Car, ești primul și al doilea și termini cursa pe primul și al patrulea loc. Așa că există și un fel de dezamăgire. Dar nu există niciun fel de diviziune în interiorul echipei, asta e sigur”. Charles Leclerc a confirmat că s-a întâlnit în privat cu Mattia Binotto la Monaco în această săptămână pentru o cină în urma celor întâmplate la GP-ul Marii Britanii. Cu toate acestea, el a spus că discuțiile au făcut parte mai mult din discuțiile regulate pe care le are cu șeful său în afara circuitului și au fost provocate de o serie recentă de dificultăți care au implicat mai mult decât GP-ul britanic.

Întrebat despre discuția cu Binotto la boxe la Silverstone și la Monaco, Charles Leclerc a spus: „Ei bine, în mod evident, au fost destul de multe discuții despre cele două evenimente în ultimele zile. La început a fost destul de supărat pe mine după Silverstone, pentru că m-a văzut extrem de abătut, lucru pe care, evident, l-a înțeles. Dar a vrut doar să se asigure că sunt bine și că am realizat că am făcut o treabă extraordinară având în vedere situația în care m-am aflat după Safety Car.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Leclerc, Ferrari

„Apoi, la Monaco, este ceva ce facem de obicei. A venit la Monaco, pentru că ultimele cinci curse au fost destul de grele pentru mine. Și am vrut doar să stau acasă, să mă deconectez puțin de la tot, pentru a fi complet 100% pentru acest weekend”. Charles Leclerc spune că Scuderia Ferrari știe că ar fi putut face o treabă mai bună în ceea ce privește apelurile de strategie în GP-ul Marii Britanii și a schimbat unele dintre protocoalele de comunicare din acest weekend pentru a încerca să se asigure că nu se vor mai repeta problemele pe viitor.

„Pentru mine personal, cred că nu există nimic ce aș fi putut face diferit într-un fel”, a spus el. Ca echipă, cred că am schimbat deja câteva lucruri, doar în ceea ce privește modul de comunicare pe parcursul cursei pentru a fi pregătiți în acel moment anume. Odată ce a ieșit o mașină de siguranță, atunci trebuie să iei o decizie, iar dacă nu ești pregătit pentru asta, atunci este complicat. Așa că da, ca echipă, am schimbat câteva lucruri și nu voi intra prea mult în detalii”.

„Întrebat dacă a făcut presiuni pentru o schimbare a ordinelor de echipă pentru a ajuta la prioritizarea sa în lupta pentru campionat, el a spus: “Nu depinde de mine să spun nimic despre asta”.

• Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss