Latest Posts

Leclerc și-a pierdut din farmec la Scuderia Ferrari

Vizualizări: 12158

Charles Leclerc și-ar fi pierdut din “farmecul” sau la echipa Scuderia Ferrari, care se află în dificultate, potrivit cunoscutului pilot olandez Tom Coronel.

Echipa din Maranello a adus la Barcelona o mașină vizibil îmbunătățită, dar, în ciuda faptului că s-a calificat pe locul al doilea în spatele lui Max Verstappen, Carlos Sainz a coborât până pe locul al cincilea la steagul cu carouri. „Am făcut un prim stint foarte atent, dar după 12-13 tururi nu mai aveam pneuri”, a declarat spaniolul după aceea. „Apoi, cu medium și hard, a trebuit să merg foarte încet pentru a fi în turele țintă pe care le aveam. Dacă forțăm, mergem și mai încet. Acesta este cel mai mare punct slab al nostru”.

El se întreabă dacă îmbunătățirile aduse de Scuderia Ferrari chiar au funcționat. „Aici, Mercedes-AMG F1 a ajuns acolo unde era Aston Martin Racing – la 30-40 de secunde în spatele Red Bull Racing”, a explicat Carlos Sainz. „Iar noi suntem în continuare la 50 de secunde în urmă. Nu ne-am mișcat”. Carlos Sainz a spus că problema nu este lipsa de efort la uzină. „Ei dau totul – nu li se poate reproșa nimic”, a insistat el.

Leclerc, Ferrari

„Am încercat totul. Au sosit piese ale mașinii care nu ar fi trebuit să ajungă la această cursă. Maranello este dedicat, dar există o lipsă de înțelegere pentru a face aceste mașini mai rapide în cursă”. Personal, însă, Carlos Sainz crede că “conduce bine”. „Cu excepția Baku, Australia, Miami, Monaco, senzația este foarte confortabilă, chiar dacă nu este o mașină ușoară. Dar în cursă, ne uităm doar în oglinzile retrovizoare”, a spus el.

„Pentru pilot este frustrant să mergi înapoi, dar dau tot ce am mai bun din mine într-un an dificil și sper că se poate corecta în curând”. Dar pentru coechipierul lui Carlos Sainz, Charles Leclerc, Barcelona a fost o poveste de groază – în afara calificărilor în Q1 și în afara punctelor la finalul cursei.

„Se poate vedea – și-a pierdut drumul”, a declarat Tom Coronel pentru Viaplay. Recent, un Charles Leclerc din ce în ce mai frustrat a fost legat de o mutare la echipa Mercedes-AMG F1 – dar Tom Coronel crede că Scuderia Ferrari ar putea începe să se întrebe dacă nu cumva despărțirea de monegascul foarte bine cotat ar putea fi de fapt o idee bună. „Da, cred că este invers”, a declarat Tom Coronel. „Trebuie să facă o alegere la Scuderia Ferrari care să zguduie lucrurile”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Leclerc, Ferrari

„Un zvon este foarte tare, dar, din partea mea, cred că ar trebui să-i plătească lui Lewis Hamilton cu 20 de milioane în plus pentru a-l lua. Atunci măcar se va întâmpla ceva în acea echipă pentru a le da un pic de pozitivitate. Au nevoie de cineva ca Lewis Hamilton pentru că pachetul pe care îl au este greșit. Așa că începeți cu asta – aruncați bomba. Pentru că au nevoie de ceva nou”.

Fostul pilot de Formula 1 Christijan Albers este de acord că Charles Leclerc, 25 de ani, poate nu ar mai trebui să fie văzut ca un campion mondial al viitorului. „Au crezut că au avut în Charles Leclerc noul învingător”, a spus olandezul. „Este un monstru în calificări, dar în cursă este întotdeauna 50-50 – nu știi niciodată unde te afli și nu este niciodată consecvent”.

„Dacă te uiți apoi la un Fernando Alonso, un Max Verstappen, un Lewis Hamilton, toți timpii lor pe tur se află la câteva zecimi unul de celălalt. Dacă te uiți apoi la un Carlos Sainz sau la un Sergio Perez sau la un Charles Leclerc, atunci seamănă mai mult cu un cazinou”, a adăugat Christian Albers.

Leclerc, Ferrari

La rândul său, șeful Scuderiei Ferrari, Frederic Vasseur, a insistat asupra faptului că actualizările de la Barcelona au reprezentat un „pas înainte”, dar a recunoscut că echipa nu este mai aproape de a înțelege adevărata problemă de fond. „Este vorba de inconsecvență”, a spus el. „Nu poate fi explicată. În cursă, avem în continuare aceleași probleme ca înainte. Nu reușim să facem tururi rapide în mod constant”.

După ce sâmbătă s-a înclinat în Q1 pe ritm pur, Charles Leclerc a declarat că a suspectat o problemă la partea din spate a mașinii – dar nu s-a găsit nimic. „Ieri nu am putut conduce din cauza părții din spate, astăzi a fost vorba de partea din față. Este incredibil cât de inconsecvenți suntem. Cu toate acestea, fac aceleași lucruri și conduc în același mod. Este o problemă pe care o avem de mult timp și este imposibil de înțeles”.

Fred Vasseur a declarat că nu este sigur că mașina lui Charles Leclerc a suferit efectiv de o problemă pe tot parcursul weekendului de GP al Spaniei. „Nu știm”, a declarat el pentru Sky Italia. „Nu ni s-a permis să ne uităm la ea din cauza regulamentelor Parc Fermé”.

Leclerc, Ferrari„Am modificat mașina pentru ca el să poată conduce, dar acum trebuie să o examinăm în fabrică”. În ceea ce privește problemele Scuderiei Ferrari în ansamblu, Fred Vasseur a concluzionat: „Putem reveni relativ repede, dar mai întâi trebuie să facem pasul. Și nu este un pas ușor. Am avut la dispoziție câteva luni, dar nu am putut rezolva problema”.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Leclerc, Ferrari
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss