Latest Posts

Leclerc se chinuie cu strategia Ferrari: Pole pierdut în Q1?

Vizualizări: 73272

Deși a stabilit cel mai bun timp, Charles Leclerc nu poate fi mulțumit de lupta pentru pole position-ul din Bahrain. Din cauza strategiei Ferrari, el nu a putut ataca corespunzător în Q3. Leclerc consideră că este nevoie de o clarificare.

Charles Leclerc a stabilit cel mai rapid tur în calificări – dar va pleca doar de pe locul doi. Pilotul de la Ferrari a stabilit acest tur rapid de 1:29,165 minute în Q2. La tragerea finală pentru pole position din Q3, a fost cu peste două zecimi de secundă mai lent. Timpul său din Q2 a fost cu câteva miimi mai rapid decât cel din pole time al lui Max Verstappen.

În consecință, Charles a fost dezamăgit de locul doi. Mai ales că monegascul nu a reușit să înțeleagă strategia Ferrari. “Nu am fost mulțumit, trebuie să vorbesc cu echipa despre asta”, a anunțat Leclerc în conferința de presă. Dar ce se întâmplase?

După prima ieșire în Q1, Charles se afla pe locul șase. Ferrari nu a avut încredere și l-a trimis din nou pe pistă cu pneuri noi. “Nu sunt de acord cu asta”, a transmis prin radio din cockpit către centrul de comandă. “Trebuie să verificăm evoluția pistei”, a spus inginerul său de cursă.

Ferrari s-a temut că timpul de 1:30.243 al lui Leclerc nu va fi suficient pentru a intra în Q2 dacă ceilalți piloți se vor îmbunătăți semnificativ în condiții mai bune. În timp ce coechipierul Carlos Sainz nu a ieșit deloc pe pistă pentru că stabilise cel mai bun timp la prima ieșire, Leclerc a trebuit să iasă din nou.

Leclerc

Ferrari schimbă cursul: timpul lui Leclerc este suficient până la urmă

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

La finalul ieșirii însă, Ferrari s-a răzgândit. “La boxe, intrați imediat”, au spus la radio. “Bineînțeles că la boxe, bineînțeles”, a fost răspunsul enervat al lui Leclerc. Între timp, Ferrari și-a dat seama că nu sunt suficienți concurenți care să bată timpul lui Charles. De fapt, un 1:30.646 era încă suficient pentru a progresa. “Am crezut că am avut destulă marjă de manevră”, s-a supărat Leclerc și mai târziu.

Astfel a rămas fără două seturi de pneuri noi pentru lupta din Q3. Obiectivul echipelor de top este de a păstra întotdeauna două seturi de pneuri proaspete pentru finala calificărilor. Leclerc a fost nevoit să ruleze cu pneurile uzate din Q1 la prima sa încercare în Q3 și să treacă la pneuri soft proaspete abia la a doua încercare. Verstappen, pe de altă parte, a avut voie să monteze două pneuri C3 proaspete.

Leclerc a dat vina pe faptul că nu a reușit să reproducă timpul său din Q2: “Nu am reușit să înțeleg exact evoluția pistei și prin urmare, nu am știut exact cum să ajustez aripa față pentru ultima încercare”.

Leclerc

Formula 1, Bahrain 2024: Q2 / Q3, LEC contra VER

Până la virajul 11, încercarea din Q3 a fost la egalitate cu turul său din Q2, dar în ultimul sector a pierdut două zecimi și jumătate de secundă față de propriul timp. În final, el a fost la două zecimi de secundă în spatele lui Verstappen. “Dar partea bună este că, de fapt, este chiar mai aproape decât atât”, a declarat încântat Leclerc.

Cu toate acestea, mai sunt încă câteva recuperări de făcut în primul sector. “Am avut probleme acolo tot weekendul și am pierdut mereu în virajele 1, 2 și 3. Nu știm ce trebuie să facem diferit acolo, dar poate că are legătură cu pregătirea pneurilor”, speculează pilotul de 26 de ani.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss