Latest Posts

Leclerc s-a bucurat după ce s-a calificat pe locul 4 la Jeddah, în timp ce o clipă dramatică l-a costat pe Sainz

Vizualizări: 11656

Charles Leclerc spune că a crezut că a „pierdut mașina” în ultimul său tur în calificările pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite, înainte să reușească să-și pună Ferrari-ul în P4 pe grilă.

Carlos Sainz a fost lăsat să regrete o învârtire care l-a costat un loc în top 10.

Leclerc a recunoscut că face lucrurile „pas cu pas” în încercarea de a-și recâștiga încrederea după ce s-a prăbușit puternic în al doilea antrenament vineri, dar a decis să arunce totul în ultimul său tur în Q3 – și a dat roade.

„Sunt puțin mai mult decât fericit”, a spus Leclerc. „Este doar calificare, iar cursa este mâine, dar după ieri a fost greu să revin astăzi și să fiu încrezător în mașină.

„Am făcut-o pas cu pas și în ultimul tur din Q3 am mers bine, mai ales în virajul 22. Chiar am crezut că am pierdut mașina dar am prins-o și am câștigat mult timp pe tur în comparație cu ce făceam înainte. Sunt foarte fericit să încep P4 și sper să putem maximiza acest rezultat mâine în cursă.”

Leclerc a adăugat: „Va fi dificil. Dar ritmul nostru de cursă pare puternic și sunt optimist pentru ziua de mâine.”

Coechipierul său, Sainz, părea cel mai puternic dintre cei doi piloti Ferrari sâmbătă, spaniolul puternic în Q1. Dar după ce i-a fost șters un tur pentru limitele de pistă la prima sa alergare din Q2, a pierdut apoi mașina prin Virajul 11 și a deteriorat aripa din spate.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Leclerc s-a bucurat după ce s-a calificat pe locul 4 la Jeddah, în timp ce o clipă dramatică l-a costat pe Sainz

„Este păcat, pentru că veneam dintr-un FP3 foarte puternic, un Q1 foarte puternic și dintr-o dată acest snap de la mijlocul virajului 11 m-a costat o întreagă calificare pentru că în final, a însemnat că am înjunghiat peretele cu aripa spate, pe care de fapt nu am simțit-o în mașină. Și apoi, când mă uit în oglindă, placa de capăt este complet îndoită, iar aripa din spate nu oferă forța aerodinamică necesară”, a spus el.

„Este ceva de analizat, ceva de analizat ceea ce aș fi putut face altfel, deoarece nu mă așteptam. Acest viraj a fost plat pentru mine pe toată durata calificărilor și, din anumite motive, în acel tur, am pierdut spatele, dar ne vom uita la ce s-a întâmplat.”

Echipa a reușit să-l scoată înapoi după ce a inspectat daunele, deși nu a fost timp pentru o schimbare completă a aripii și, în cele din urmă, nu a putut să îmbunătățească. Cu toate acestea, nu lasă asta să-i strice încrederea.

„Chiar și cu aripa spate îndoită așa cum era, veneam într-un tur foarte puternic înainte ca aripa spate să cedeze”, a spus Sainz, care a ajuns pe locul 15 cel mai rapid. „Încrederea a fost acolo tot weekendul, de fapt a fost acolo în ultimele patru weekenduri. Am fost foarte puternic în calificări, Q1 aici am fost foarte puternic, așa că, o mică denivelare în drum, dar sincer mă ​​simt confortabil.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss