Latest Posts

Leclerc, nedumerit de problemele de fiabilitate ale Ferrari în F1 după eșecul de la Baku

Vizualizări: 12231

Charles Leclerc nu înțelege de ce fiabilitatea celor de la Ferrari s-a prăbușit de la începutul bun al sezonului de Formula 1, după ce s-a retras duminică din Marele Premiu al Azerbaidjanului.

Pilotul monegasc a suferit duminică a doua defecțiune a motorului în trei curse, după ce o defecțiune terminală l-a scos din frunte la Baku încă de la începutul cursei. Cea mai recentă problemă, care survine la doar două curse după ce o defecțiune la motor l-a costat victoria în Marele Premiu al Spaniei, a lăsat ușa deschisă pentru rivalul la titlu Max Verstappen, care și-a mărit și mai mult avantajul în fruntea clasamentului campionatului. Olandezul s-a impus în fața lui Sergio Perez și a lui George Russell și și-a mărit avantajul față de Leclerc la 34 de puncte. Perez este acum al doilea în puncte, la 21 de puncte în spatele coechipierului său de la Red Bull.

Leclerc a declarat că durerea provocată de ultima retragere a fost greu de acceptat, deoarece a spus că nu există o explicație logică pentru motivul pentru care Ferrari suferă acum o rată de sosire atât de slabă, după ce a câștigat două din primele trei curse ale campaniei. „Am fost rapizi și nu am avut probleme deosebit de mari în prima parte a sezonului”, a declarat el pentru Sky Sports F1. „Acum, se pare că avem ceva mai mult față de începutul sezonului, când nu am schimbat nimic. Dacă nu cumva, am îmbunătățit lucrurile”.

Leclerc

„Așa că este greu de înțeles deocamdată, dar va trebui să analizăm, evident. Nu am o imagine completă a ceea ce s-a întâmplat astăzi”. Leclerc a îndemnat echipa sa Ferrari să încerce să afle ce anume a mers prost în ultimele săptămâni pentru a se asigura că nu va continua să nu-l lase fără nicio recompensă pentru ritmul rapid al concurentului său F1-75. „Mă doare”, a spus Leclerc. „Chiar trebuie să ne uităm în ea pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Nu prea găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie în mod evident. Este foarte, foarte dezamăgitor. Chiar trebuie să analizăm acest lucru”.

Retragerea lui Leclerc în Spania l-a costat componente valoroase ale motorului și este posibil ca eșecul de la Baku să îl forțeze să meargă după componente noi, care să îl pună cu un pas mai aproape de o penalizare pe grilă. „Nu știu, nu am noutăți”, a spus Charles Leclerc când a fost întrebat despre situația penalty-urilor. „Evident, încă există dezamăgire. Am venit de la mașină direct aici și nu am vorbit cu nimeni din echipă, așa că nu știu ce a mers prost”. Retragerea lui Leclerc a încununat o zi dezamăgitoare pentru Ferrari, colegul său de echipă Carlos Sainz abandonând și el după ce a suferit o problemă hidraulică.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss