Latest Posts

Leclerc își recunoaște greșeala „extrem de frustrantă” din GP-ul Franței

Vizualizări: 12410

Charles Leclerc de la Ferrari spune că accidentul suferit la ieșirea de pe prima poziție a Marelui Premiu de Formula 1 al Franței a fost „greșeala” sa și admite că speranțele sale la titlu “nu arată prea bine” acum.

După o luptă inițială cu Max Verstappen, eventualul câștigător al cursei, Charles Leclerc s-a menținut în frunte când pilotul Red Bull Racing a intrat la boxe. Scuderia Ferrari a ales să îl țină pe Charles Leclerc pe mediile sale în curs de degradare, în loc să acopere imediat încercarea de undercut ale echipei Red Bull Racing, iar Charles Leclerc a ieșit în virajul 11 când a pierdut partea din spate a mașinii sale în turul 18.

Leclerc, Franței

Incapabil să își scoată mașina din bariere, Charles Leclerc a fost nevoit să se retragă pentru a treia oară în acest sezon. După ce Max Verstappen a obținut victoria la Paul Ricard, Charles Leclerc se află acum la 63 de puncte în spate lui Max Verstappen în clasament, cu 10 curse rămase de disputat. Charles Leclerc nu crede, în acest moment, că abandonul său a fost cauzat de o problemă mecanică și a adăugat că simte că a aruncat 32 de puncte în 2022 cu greșeli, în ciuda faptului că “am performat la cel mai înalt nivel din cariera mea”.

„Nu, nu a fost o problemă mecanică, sau cel puțin nu știu încă dacă a fost”, a spus el când a fost rugat de presa să explice accidentul său. „Dar, nu, nu se pare că a fost, a fost doar o greșeală”. El a adăugat: „Evident, este extrem de frustrant. Simt că sunt la cel mai înalt nivel al carierei mele de la începutul sezonului, dar nu are rost să fiu la un nivel atât de înalt dacă fac aceste greșeli”.

„Cred că sunt 32 de puncte în total pe care le-am pierdut cu greșeli, 25 astăzi cred că era probabil să câștigăm astăzi, deoarece am fost rapizi. Și șapte la Imola cu greșeala mea, așa că la sfârșitul anului vom număra înapoi, iar dacă lipsesc 32 de puncte, atunci știu că vine de la mine și că nu am meritat campionatul. Dar pentru a doua jumătate a campionatului trebuie să mă pun la punct cu aceste lucruri dacă vreau să fiu campion mondial”.

Leclerc, Franței

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Charles Leclerc a mai precizat că mașina nu a făcut nimic ciudat înainte de accident, dar „a fost un echilibru foarte complicat tot weekendul”, iar căldura „face dificil să fii constant” de la un tur la altul. Întrebat care sunt gândurile sale în acest moment în ceea ce privește propriile aspirații la titlu”, Charles Leclerc a adăugat: „Voi crede în șansele mele si ale Scuderia Ferrari până la sfârșit și voi conta la final, dar în acest moment nu arată grozav”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss