More

  Latest Posts

  Leclerc: Ferrari trebuie să fie pregătită pentru “surprizele” de la Monaco

  Charles Leclerc consideră că Scuderia Ferrari trebuie să fie pregătită pentru câteva „surprize” în weekendul cursei de Formula 1 de la Monaco, în încercarea de a pune capăt seriei de victorii a celor de la Red Bull Racing.

  Charles Leclerc părea să fie pe cale să câștige duminica trecută în Spania, după ce a deschis un avans de 16 secunde în fața piloților de la Red Bull Racing, înainte de a fi eliminat din cursă din cauza unor defecțiuni la turbocompresorul și MGU-H de pe unitatea de propulsie a Scuderiei Ferrari.

  În urma acestui eșec, Leclerc a pierdut conducerea campionatului piloților de Formula 1 pentru prima dată în acest sezon, în timp ce rivalul său de la Red Bull Racing, Max Verstappen, a obținut a treia victorie consecutivă, ceea ce i-a adus un avans de șase puncte în fruntea clasamentului. Dar Scuderia Ferrari a fost creditată să se descurce bine pe străzile din Monaco în acest weekend, datorită performanțelor puternice la viteze mici ale mașinii F1-75 de până acum în acest sezon. Red Bull Racing a avut tendința de a excela mai mult cu viteza în linie dreaptă, lucru care este mai puțin important la Monaco.

  Leclerc

  Vorbind joi, înaintea weekend-ului de cursă, Charles Leclerc a declarat că Scuderia Ferrari are „un pachet puternic peste tot” cu mașina sa, dar nu era sigur că echipa este favorită la victorie la Monaco, considerând că ar putea exista unele schimbări surpriză în clasament. „Dacă suntem favoriți aici, nu știu”, a declarat Charles Leclerc. „Dar cred că vor exista surprize pentru această cursă, deoarece, după cum am văzut anul trecut, mașina noastră nu a fost atât de competitivă pe parcursul sezonului”.

  „Dar am ajuns la Monaco și am avut unul dintre cele mai puternice pachete pentru acest circuit. S-ar putea să existe câteva echipe la care nu ne-am gândit și care ar putea fi foarte competitive aici, iar asta ne va surprinde. Dar sunt destul de sigur că vom fi în lupta pentru victorie”. În 2021, Charles Leclerc a obținut un Pole Position surprinzător pentru Scuderia Ferrari la Monaco, doar că nu a luat startul în cursă din cauza avariilor suferite de mașina sa în urma unui accident la finalul calificărilor de sâmbătă.

  Incidentul a fost cel mai recent dintr-un lung șir de momente ghinioniste pentru Charles Leclerc pe circuitul său de casă, care se întind încă din cariera sa de junior. Charles Leclerc nu a reușit încă să termine niciodată o cursă la Monaco. Un pneu slăbit l-a forțat să se retragă din runda F2 în 2017, înainte ca un accident cu Brendon Hartley să pună capăt prematur primei sale ieșiri în F1 în principat, un an mai târziu, când concura pentru Alfa Romeo F1.

  Leclerc

  Avariile suferite după ce a lovit zidul în timp ce încerca să se lupte din nou printre piloți în 2019 au dus, de asemenea, la un DNF pentru Charles Leclerc, care apoi nu a reușit să ia startul în cursa de anul trecut din cauza daunelor suferite în calificări. La începutul acestei luni, Leclerc s-a accidentat din nou la Monaco, când a condus clasicul Ferrari 312B3 al lui Niki Lauda, când o defecțiune la un disc de frână l-a făcut să iasă în decor la La Rascasse.

  Întrebat de presă dacă recordul de la Monaco a cântărit în mintea sa înainte de acest weekend, Leclerc a răspuns: „Nu, nu, nu mă gândesc la asta. Nu a fost cea mai norocoasă pistă pentru mine în general, dar asta e viața. Se întâmplă. Face parte din sporturile cu motor și, uneori, lucrurile nu merg așa cum vrei tu, și sper că anul acesta va fi așa. Dar voi avea aceeași abordare pe care am avut-o în primele curse din 2022. Pentru că a avut succes până acum și sper că va avea succes și aici, acasă”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss