GP24 Media

LATEST POSTS

Leclerc: Ferrari a făcut „prea multe greșeli” în înfrângerea din GP-ul de la Monaco.

Vizualizări: 13900

Charles Leclerc spune că Scuderia Ferrari a făcut „prea multe greșeli” în timpul Marelui Premiu al Principatului Monaco și că „doare” după ce a avut parte de o nouă cursă dificilă acasă, după ce a coborât de pe prima poziție și a terminat pe locul patru.

Cursa lui Charles Leclerc s-a destrămat pe măsură ce pista de la Monaco s-a uscat după ce o ploaie puternică a întârziat startul, Scuderia Ferrari alegând să îl țină pe cel din Pole Position mai mult timp pe pneuri de ploaie în încercarea de a trece direct la pneuri de uscat. Însă, după ce atât Sergio Perez, cât și Carlos Sainz au intrat în zona de undercut pe pneuri intermediare, Scuderia Ferrari l-a băgat la boxe pe Charles Leclerc pentru aceleași pneuri, ceea ce l-a coborât pe al treilea.

Dar, cu trecerea la pneuri de uscat apropiindu-se rapid, Scuderia Ferrari l-a băgat la boxe pentru a doua oară pe Charles Leclerc la scurt timp după aceea și l-a plasat în dublu rând în spatele lui Carlos Sainz pentru a pierde și mai mult timp, ceea ce a făcut ca Charles Leclerc să cadă pe locul patru, în spatele rivalului pentru titlul mondial în F1, Max Verstappen.

Leclerc

În ciuda unui al doilea steag roșu pentru accidentul lui Mick Schumacher și a unei curse pe uscat până la finalul cursei, Leclerc a rămas blocat pe locul patru fără posibilitatea de a riposta și a ratat un prim podium în cursa de acasă – dar a terminat cel puțin prima cursă de acasă din cariera sa.

Reacționând la o nouă dezamăgire în GP-ul de la Monaco, Charles Leclerc a considerat că Scuderia Ferrari a făcut greșeli de strategie la ambele opriri la boxe și a cerut echipei să se îmbunătățească, în timp ce a scăzut la nouă puncte în spatele lui Max Verstappen în fruntea clasamentului piloților de Formula 1. „Uneori se pot întâmpla greșeli, dar în general au fost prea multe greșeli astăzi”, a declarat Charles Leclerc pentru Sky Sports. „Evident, în aceste condiții, ne bazăm puțin pe ceea ce vede echipa, pentru că nu vezi ce fac ceilalți cu pneurile intermediare, cu pneurile de uscat”.

„Am fost întrebat dacă am vrut să trec de la pneuri de ploaie la slick-uri și am spus: „Da, dar nu acum, să mai așteptăm puțin și să le schimbăm puțin mai târziu în cursă”, dar nu înțeleg ce ne-a făcut să ne răzgândim și să mergem pe pneuri intermediare. „Am fost subțiat, apoi m-am oprit în spatele lui Carlos Sainz și am pierdut timp prețios așteptându-l să termine oprirea la boxe. Au fost o mulțime de greșeli toate în aceeași parte a cursei și nu ne putem permite să facem asta”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Leclerc

Charles Leclerc a considerat, de asemenea, că aceste greșeli sunt și mai critice în comparație cu anii precedenți, în condițiile în care Scuderia Ferrari se luptă pentru titlul mondial de F1 cu Red Bull Racing. „Este greu, așa cum a fost și în ceilalți ani aici, așa că mă obișnuiesc și mă întorc acasă dezamăgit, dar nu putem face asta, mai ales în poziția în care ne aflăm în acest moment, luptând atât pentru campionatul piloților, cât și pentru cel al constructorilor”., a spus Charles Leclerc.

„Suntem extrem de puternici acum, ritmul este puternic, trebuie să profităm de aceste oportunități, nu putem pierde atât de multe puncte în felul acesta, nu este nici măcar de la primul la al doilea, ci de la primul la al patrulea, pentru că după prima greșeală am făcut o alta. Îmi iubesc echipa și sunt sigur că ne vom întoarce mai puternici, doare foarte mult”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES