Latest Posts

Le Mans-24h 2024: Avancronica hypercarurilor, partea 1

Vizualizări: 4086

Le Mans 24h-În total, 23 de hypercaruri vor concura în cadrul ediției din 2024. Categoria este împărțită în vehicule în conformitate cu regulile LMH și LMDh. În prima parte a previziunii, aruncăm o privire asupra LMH.

A sosit momentul: în această săptămână are loc ediția din 2024 a legendarei 24 de ore de la Le Mans. Marea clasică din vestul Franței împlinește deja 101 ani. Vor fi 23 de hypercaruri care se vor lupta pentru victoria finală. Acestea sunt împărțite în opt vehicule conform regulilor LMH și 15 conform designului LMDh. Fără a intra în detalii în acest moment – și pe scurt: un LMH are mult mai multă libertate tehnică decât un LMDh și, prin urmare, este și mult mai complex.

Un BoP (Balance of Performance) aduce mașinile de curse ale celor două variante la același nivel. Ferrari este campionul în exercițiu în această cursă. Italienii au revenit în 2023 la clasa de top a mașinilor sport după o pauză de 50 de ani de la fabrică și au reușit să obțină victoria generală cu 499P condusă de Alessandro Pier Guidi, James Calado și Antonio Giovinazzi. Al doilea 499P al lui Antonio Fuoco, Miguel Molina și Nicklas Nielsen a fost în pole position. Ambele modele se vor întoarce și în 2024.

Ferrari, Le Mans

De asemenea, va exista și un 499P înscris în mod privat, condus de Robert Kubica, Robert Shwartzman și Yifei Ye. Este, de asemenea, ușor de recunoscut. În loc de roșu, modelul privat 499P are o culoare galbenă uimitoare. Ferrari este, de asemenea, unul dintre marii favoriți în 2024. 499P este deosebit de puternic la viteză maximă – iar viteza maximă a fost întotdeauna atuul la Le Mans, cu toate liniile drepte lungi.

Marele competitor este, fără îndoială, Toyota. Echipa japoneză a câștigat cele 24 de ore de la Le Mans de cinci ori la rând, din 2018 până în 2022 (2021 și 2022 cu actualul hypercar GR010 Hybrid și, înainte, cu modelul TS050 Hybrid LMP1). Echipa de uzină din Köln concurează în WEC fără întrerupere din 2012 și, prin urmare, are cea mai mare experiență în comparație cu rivalii săi de clasă. În plus, modelul GR010 Hybrid utilizat în prezent se află deja în al patrulea an și, prin urmare, este stabil. Toyota se va alinia cu trioul de piloți format din Nyck de Vries, Kamui Kobayashi și José María López, precum și cu Sébastien Buemi, Ryo Hirakawa și Brendon Hartley.

Ferrari, Le Mans

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cele două Peugeot 9X8, conduse de Mikkel Jensen, Nico Müller și Jean-Eric Vergne, precum și de Paul di Resta, Loic Duval și Stoffel Vandoorne, vor fi probabil în mijlocul clasei. Peugeot a intrat în WEC la mijlocul sezonului 2022, dar a dezamăgit în mare măsură până acum. Cu puțin timp înainte de cursa WEC de la Imola, a fost prezentată o versiune actualizată a modelului 9X8, care are acum și o aripă spate. Mașina seamănă acum mai mult cu concurența. Unul dintre cele mai mari neajunsuri ale Peugeot a fost întotdeauna stabilitatea. Acest lucru ar putea deveni o provocare și la Le Mans.

Mașina privată Isotta Fraschini Tipo6-C condusă de Antonio Serravalle, Carl Wattana Bennett și Jean-Karl Vernay este marele outsider al cursei. Mașina a fost construită împreună cu specialiștii de la Michelotto din Italia și dispune și de un sistem hibrid. Isotta Fraschini va fi folosită pentru prima dată în 2024 și va debuta astfel la Le Mans. Cursele WEC de până acum nu au înregistrat încă nicio surpriză majoră. O clasare la final ar fi cu siguranță un succes uriaș pentru hypercarul privat. Partea a doua a previzualizării se va concentra asupra modelului 15 LMDh.

Ferrari, Le Mans

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss