More

  Latest Posts

  Latifi trebuie să înceteze „gândirea excesivă” în 2022, spune Williams

  Nicholas Latifi a fost îndemnat de echipa sa Williams să nu „gândească prea mult” lucrurile anul viitor pentru a putea profita la maximum de noile mașini de Formula 1.

  Canadianul vine dintr-o campanie încurajatoare în 2021, în care a obținut primele puncte de F1 cu primele rezultate în top zece în Marele Premiu al Ungariei și Belgiei.

  Cu toate acestea, sezonul său a avut uneori momente frustrante, deoarece fie nu a reușit să valorifice ritmul puternic, fie s-a trezit umbrit de coechipierul de atunci George Russell.

  Dave Robson a recunoscut că lui Latifi i-a lipsit un nivel de consistență până în 2021, dar nu are nicio îndoială că tânărul are ceea ce este necesar pentru a progresa.

  Cu toate acestea, Robson crede că secretul pentru a face acest lucru este ca Latifi să aibă mai multă încredere în talentul său natural și să nu încerce să supraanalizeze ceea ce se întâmplă.

  Latifi

  „Cred că anul acesta au fost mai multe negative decât am sperat”, a explicat Robson. „Noi [Williams] am sărit puțin între calificări și ritmul de cursă, dar el are încă un talent foarte bun pentru a conduce o mașină și a înțelege și articula unde sunt problemele.

  „Evident, este o resetare masivă anul viitor. Mașinile sunt complet diferite, și noi coechipieri, cred că există o oportunitate ca el anul viitor să strălucească cu adevărat. Cred că mai există o șansă ca el să poată face asta.

  „Are ceea ce are nevoie, dar poate că trebuie să aibă mai multă încredere în instinctele lui și poate că se va gândi întotdeauna prea profund la asta, ceea ce poate face parte din problema care vine și pleacă. Are tendința de a gândi exagerat și este aproape puțin prea inteligent pentru a merge acolo și a conduce cu adevărat pe instinctele lui. Dar, în mod esențial, el are acele instincte.”

  Robson crede că un factor care l-ar putea ajuta pe Latifi în abordarea sa este să aibă o mașină mai bună, deoarece asta l-ar împiedica să simtă că trebuie să încerce să depășească un deficit.

  „El poate face asta”, a adăugat Robson. „Mașina fiind puțin mai rapidă înseamnă că se poate relaxa puțin, mai ales în prima parte a calificărilor.

  „Atunci poate începe să aibă cu adevărat încredere în instinctul său, să conducă așa cum poate și ca majoritatea piloţilor. Deci el poate încă să se ridice pe acea spirală ascendentă și să facă cu siguranță o treabă bună.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss