Latest Posts

Latifi trebuie să înceteze „gândirea excesivă” în 2022, spune Williams

Vizualizări: 10896

Nicholas Latifi a fost îndemnat de echipa sa Williams să nu „gândească prea mult” lucrurile anul viitor pentru a putea profita la maximum de noile mașini de Formula 1.

Canadianul vine dintr-o campanie încurajatoare în 2021, în care a obținut primele puncte de F1 cu primele rezultate în top zece în Marele Premiu al Ungariei și Belgiei.

Cu toate acestea, sezonul său a avut uneori momente frustrante, deoarece fie nu a reușit să valorifice ritmul puternic, fie s-a trezit umbrit de coechipierul de atunci George Russell.

Dave Robson a recunoscut că lui Latifi i-a lipsit un nivel de consistență până în 2021, dar nu are nicio îndoială că tânărul are ceea ce este necesar pentru a progresa.

Cu toate acestea, Robson crede că secretul pentru a face acest lucru este ca Latifi să aibă mai multă încredere în talentul său natural și să nu încerce să supraanalizeze ceea ce se întâmplă.

Latifi trebuie să înceteze „gândirea excesivă” în 2022, spune Williams

„Cred că anul acesta au fost mai multe negative decât am sperat”, a explicat Robson. „Noi [Williams] am sărit puțin între calificări și ritmul de cursă, dar el are încă un talent foarte bun pentru a conduce o mașină și a înțelege și articula unde sunt problemele.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Evident, este o resetare masivă anul viitor. Mașinile sunt complet diferite, și noi coechipieri, cred că există o oportunitate ca el anul viitor să strălucească cu adevărat. Cred că mai există o șansă ca el să poată face asta.

„Are ceea ce are nevoie, dar poate că trebuie să aibă mai multă încredere în instinctele lui și poate că se va gândi întotdeauna prea profund la asta, ceea ce poate face parte din problema care vine și pleacă. Are tendința de a gândi exagerat și este aproape puțin prea inteligent pentru a merge acolo și a conduce cu adevărat pe instinctele lui. Dar, în mod esențial, el are acele instincte.”

Robson crede că un factor care l-ar putea ajuta pe Latifi în abordarea sa este să aibă o mașină mai bună, deoarece asta l-ar împiedica să simtă că trebuie să încerce să depășească un deficit.

„El poate face asta”, a adăugat Robson. „Mașina fiind puțin mai rapidă înseamnă că se poate relaxa puțin, mai ales în prima parte a calificărilor.

„Atunci poate începe să aibă cu adevărat încredere în instinctul său, să conducă așa cum poate și ca majoritatea piloţilor. Deci el poate încă să se ridice pe acea spirală ascendentă și să facă cu siguranță o treabă bună.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss