GP24 Media

LATEST POSTS

Latifi „în poziția din față” pentru a cumpăra echipa Williams F1

Vizualizări: 9118

Se pare că Michael Latifi, care a împrumutat deja milioane la Williams F1, este în „prima poziție” pentru a cumpăra echipa de Formula 1 cu probleme financiare.Luna trecută, Williams a anunțat că a început un proces formal de vânzare, precum și plecarea sponsorului principal ROKiT.

Anunțul a apărut în urma sezoanelor consecutive, cu Williams terminând în partea de jos a clasamentului, o lovitură masivă pentru finanțele echipei. Într-o perioadă în care echipa se luptă, Williams nu a fost ajutat de hiatusul extins de Formula 1, care costă echipele milioane de euro pentru fiecare cursă ratată.

„Deși încă nu s-au luat decizii cu privire la rezultatul optim, pentru a facilita discuțiile cu părțile interesate”, Compania anunță începerea unui „proces de vânzare formală”, citiți o declarație a echipei. Totuși, Williams ar putea avea deja un cumpărător în așteptare, acesta fiind tatăl noului pilot al lui Nicholas Latifi, Michael Latifi.

Michael Latifi, prin compania sa Latrus Racing, a jucat deja un rol în supraviețuirea lui Williams, ajutând echipa să refinanțeze un împrumut la începutul acestui an. O altă companie a sa, Sofina Foods, de asemenea, sponsorizează echipa. Potrivit Gazzetta dello Sport, Latifi este „în prima poziție” pentru a cumpăra Williams.

Publicația italiană susține că el este gata să plătească 135 de milioane de euro, deoarece consideră că Williams este o investiție bună și ar trebui să rămână pe grila. Că acest lucru i-ar garanta aproape cu siguranță fiului său, Nicholas, o slujbă atât timp cât își dorește este doar un bonus.

În cazul în care Latifi și Williams nu reușesc să ajungă la un acord, se pare că miliardarul rus Dmitry Mazepin are și el un interes în această echipă. Mazepin, al cărui fiu Nikita concurează în Formula 2, a încercat să cumpere Force India în 2018, dar Lawrence Stroll și consorțiul său canadian l-au bătut la asta.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Formula 1 va introduce un plafon bugetar începând cu sezonul viitor, speranța este că echipe precum Williams vor avea șansa de a lupta pentru puncte și podiumuri în sezoanele viitoare. Echipa, care are nouă titluri la Campionatul pentru Constructori și șapte titluri de Piloti, a câștigat ultima oară un Grand Prix în 2012, cu Pastorul Maldonado care a luat steagul cu carouri la Marele Premiu al Spaniei.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES