Latest Posts

Lappi va prelua Toyota lui Ogier pentru WRC Sardinia

Vizualizări: 17861

Esapekka Lappi va reveni la cea de-a treia etapa, alătura Toyota la Campionatul Mondial de Raliuri din Sardinia, preluând locul lui Sebastien Ogier, în timp ce de opt ori campion mondial continuă să-și evalueze planurile cu jumătate de normă.

Toyota a anunțat că Esapekka Lappi se va alătura echipei la etapa de raliu a Italiei (2-5 iunie), după ce finlandezul îl lasă pe Ogier sa participe la Raliul Portugaliei de săptămâna viitoare. Ogier încă nu și-a consolidat programul WRC part-time pe care îl va încadra în planurile de a concura în Campionatul Mondial de Anduranță pentru echipa Richard Mille Racing, la clasa LMP2.

Este de așteptat ca Esapekka Lappi să concureze in cea mai mare parte a campionatului WRC de 13 runde, care a participat deja în Suedia și Croația, după ce l-a văzut pe Ogier terminând pe locul al doilea după Sebastien Loeb la deschiderea sezonului de la Monte Carlo din ianuarie.

Ogier a anunțat la începutul anului că va participa doar la cinci etape din WRC în acest an, dar Sardinia nu va face parte din planurile sale, deoarece evenimentul este in același weekend cu testele sale de la 24 de ore de la Le Mans. De asemenea, pilotul francez nu va putea concura la etapa de la Acropolis în septembrie și la ultima etapa din sezon în Japonia din cauza ciocnirilor cu WEC.

„În acest moment, singurul lucru pe care îl pot spune este următorul, după ce Portugalia nu va fi în calendar nici pentru mine, deoarece se va înfrunta cu Le Mans”, a spus Ogier.

Lappi, Toyota
Sebastien Ogier, Toyota Gazoo Racing WRT

„Duminica, in loc sa fii in Sardinia, tu trebuie să fii la Le Mans în mașină pentru ziua de test obligatorie. Nici acesta nu poate încadra, dar după aceea vor fi câteva discuții deschise cu echipa”. „Planul este să concurez la cinci etape din WRC pentru mine anul acesta și cu siguranță ar trebui să rămână în jurul asta.

„Dar vom prefera să rămânem puțin deschis pentru mine și pentru echipă pentru a vedea cum merg lucrurile și exact care va fi nominalizat pentru mine și Esapekka”. În timp ce planurile pentru mașina Lappi/Ogier pentru restul anului nu au fost încă rezolvate, Toyota Gazoo Racing, ar putea fi în măsură să adauge o a cincea mașină la flota sa, mai târziu în cursul anului, care teoretic i-ar putea permite atât lui Lappi, cât și lui Ogier să concureze în același timp.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss