Latest Posts

Lappi îl devansează pe Ogier în prima zi a Raliului Italiei-Sardegna

Vizualizări: 16484

Lappi și Ogier fac scântei vineri, cei doi lideri fiind despărțiți de doar 0,1s la Raliul Italia Sardegna după prima zi de probe.

Vineri, la Raliul Italiei Sardinia, piloți de raliu au făcut scântei, Esapekka Lappi l-a retrogradat pe Sébastien Ogier într-o concluzie palpitantă a primei etape de vineri, obținând cel mai mic avans de peste zi. După una dintre cele mai dificile zile de până acum în Campionatul Mondial de Raliuri FIA din acest an, în care echipajele au înfruntat peste 140 de km de etape accidentate pe macadam, în condiții meteo schimbătoare, cei doi dueliști s-au trezit despărțiți de doar o zecime de secundă.

Sebastien Ogier, care participă la al patrulea său raliu din acest an la bordul unui Toyota Gazoo Racing Yaris, a pornit în față și conducea cu un avans aparent confortabil de 16,3 secunde la jumătatea zilei, după ce și-a depășit rapid rivalul finlandez la prima trecere a Monte Lerno, o lungime uriașă de 49,90 km. Dar avantajul francezului a început să se erodeze pe măsură ce aceleași trei probe de viteză au fost repetate după prânz, iar Esapekka Lappi, care se încarcă din greu în Hyundai Motorsport i20 N, a oferit răspunsul perfect în Monte Lerno 2 – revendicând în cele din urmă conducerea în finalul zilei.

Lappi îl devansează pe Ogier în prima zi a Raliului Italiei-Sardegna
Sebastien Ogier (FRA) Vincent Landais (FRA) de la echipa TOYOTA GAZOO RACING WRT sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Italia în Olbia, Italia, pe 2 iunie 2023. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

„Nu a fost nevoie să forțăm mai mult, o zecime este suficientă!” Esapekka Lappi a chicotit la linia de oprire. „Mă bucur că am ajuns la final, a fost o etapă destul de complicată și am avut și o pană lentă pe partea stângă spate, așa că a început să deranjeze puțin. Dar suntem aici, totul este în regulă și așteptăm cu nerăbdare ziua de mâine”. În ciuda faptului că s-a luptat cu o frână de mână care funcționa intermitent, Thierry Neuville a luptat pentru a urca în clasament și a ajuns la doi piloți Hyundai Motorsport în primii trei.

Belgianul era la 18,5 secunde în urma lui Sebastien Ogier la închiderea jocului, iar liderul campionatului, Kalle Rovanperä, la alte 27,5 secunde. Kalle Rovanperä a intrat în etapa finală pe locul șapte în clasamentul general, dar condițiile de ploaie au jucat în favoarea pilotului de la Toyota Gazoo Racing – și a poziției sale de start. El a înregistrat timpul de referință, urcând trei poziții în acest proces. La doar 1,3 secunde în urma lui Takamoto Katsuta, care a suferit o sperietură în bucla de dimineață, când a lovit o piatră după ce a ieșit în decor într-o curbă la stânga.

Incidentul a costat aproximativ 20 de secunde și i-a ținut pe mecanicii de la Toyota Gazoo Racing ocupați în service. O pană în partea dreaptă față spre finalul Monte Lerno l-a lăsat pe Elfyn Evans la 18,2sec în urma coechipierului său, pe locul șase la general. El l-a devansat cu 4,2 secunde pe Ott Tänak de la M-Sport Ford, care a depășit o pompă de apă defectă.

Lappi îl devansează pe Ogier în prima zi a Raliului Italiei-Sardegna
Ott Tänak (EST) Martin Järveoja (EST) de la echipa M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Italia, în Olbia, Italia, pe 2 iunie 2023. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

Alergătorii WRC2 Sami Pajari, Adrien Fourmaux și Emil Lindholm au completat top 10, în timp ce Dani Sordo a lâncezit pe locul 12 în clasamentul general. Spaniolul și-a răsturnat Hyundai-ul în SS4, pierzând mai mult de trei minute în acest proces.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pierre-Louis Loubet a fost singura victimă a zilei de vineri. Aflat inițial pe locul al treilea la general, francezul a suferit o penalizare de trei minute când nu a mai putut angaja nicio treaptă de viteză înainte de startul SS5. Deși problema a fost rezolvată rapid, Pierre-Louis Loubet s-a confruntat cu alte frustrări mai târziu în cursul zilei, când a eșuat cu Puma-ul său într-un șanț din Monte Lerno.

Etapa de sâmbătă se mândrește cu traseele duble Coiluna – Loelle (16,28 km), Su Filigosu (19,57 km), Erula – Tula (21,92 km) și Tempio Pausania (9,04 km). Cele opt probe însumează 133,62 km.

Lappi îl devansează pe Ogier în prima zi a Raliului Italiei-Sardegna
Thierry Neuville (BEL) Martijn Wydaeghe (BEL) de la echipa HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Italia, în Olbia, Italia, pe 2 iunie 2023. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

Poziții fruntașe după ziua de vineri:
1. E Lappi / J Ferm FIN Hyundai i20 N +1h 31m 48.8s
2. S Ogier / V Landais FRA Toyota GR Yaris +0.1s
3. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 N +18.6s
4. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota GR Yaris +46.1s
5. T Katsuta / A Johnston JPN Toyota GR Yaris +47.4s
6. E Evans / S Martin GBR Toyota GR Yaris +1m 5.6s

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Lappi, Ogier
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Red Bull Media House

Latest Posts

Don't Miss