GP24 Media

LATEST POSTS

La o vorbă cu Rareș Dranca, SIM Racer, dar și pilot în viața reală

Vizualizări: 13811

Un nou episod din #laovorba ajunge azi în fața voastră. Astăzi îl avem invitat pe Rareș Dranca, un tânăr SIM Racer ce a ajuns in finala WRC Esports, concurează în CNDC, organizează Romanian Rally League și este pilot în Campionatul Național de Raliuri.

Salutare, Rareș și bine te-am găsit #laovorba. Ca la fiecare interviu, am dori să aflăm ceva despre tine.

R.D: Salutare tuturor! Sunt Rareș Dranca, un tânăr pilot de raliuri și SIM Racer din Botoșani.

La o vorbă cu Rareș Dranca, SIM Racer, dar și pilot în viața reală

De unde ai dezvoltat pasiunea pentru motorsport?

R.D: Pasiunea pentru raliuri vine din familie, tatăl meu fiind pilot și copilot în Campionatul Național de Raliuri încă din anii 80. La vârsta de 3 ani, părinții mei m-au dus la primul meu raliu, Raliul Sibiului. Și în ziua de astăzi, îmi amintesc de atmosfera de pe celebra probă de noapte, Șanta. Din acel moment, am știut că voi face tot posibilul ca să ajung pilot de raliuri.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

La o vorbă cu Rareș Dranca, SIM Racer, dar și pilot în viața reală

Unde ai debutat în automobilism și când a fost asta?

R.D: Am debutat în raliuri în anul 2017, la vârsta de 17 ani pe o Dacia Logan, la prima etapă a sezonului, Raliul Brașovului. Tot în sezonul de debut, am reușit și primul meu podium, locul 3 la Cupa Dacia Debutanți.

La o vorbă cu Rareș Dranca, SIM Racer, dar și pilot în viața reală

Ce te-a atras cel mai mult la raliuri?

R.D: Niciodată nu am stat să mă gândesc de ce am ales raliurile, ce m-a făcut să le iubesc atât de mult și de ce am fost atras de ele. Pur și simplu, am simțit o atracție pentru ele încă de la început. Când eram mic, lumea mea se învârtea doar în jurul raliurilor. Cele mai frumoase momente erau când mergeam la o etapă sau când tata și prietenii lui povesteau aventurile lor din epoca de aur a acestui sport.

Când am împlinit 17 ani, părinții mi-au făcut cadou, prima mea “iubită”, Dacia Logan, și odată cu ea, participarea la primele raliuri. Senzația de viteză, adrenalină, macadamul, condițiile schimbătoare ale vremii și ale aderenței, sentimentul de fericire și împlinire când predai ultimul carnet și intri în parcul închis după un raliu greu și muncit, m-au convins că am făcut alegerea potrivită și că nu puteam să urmez un drum mai frumos în viață.

La o vorbă cu Rareș Dranca, SIM Racer, dar și pilot în viața reală

Știm că tu ai concurat la Wrc Esports și ai ajuns în finală. Povestește-ne te rog, cum a fost pentru tine să te lupți cu cei mai rapizi piloți virtuali și care este atmosfera la un eveniment de acest fel.

R.D: Am început cu SIM Racing-ul în 2012, la vârsta de 12 ani pe jocul Richard Burns Rally unde am câștigat diverse competiții. În 2016, a fost lansat primul campionat mondial de raliuri virtuale și am decis să pun la încercare tot ce am învățat pe RBR. Încă de la prima etapă, am obținut o victorie ce mi-a asigurat un loc în semifinale, ca mai apoi să reușesc calificarea în marea finală ce a avut loc în parcul de service de la Wales Rally GB.

După o pauză de un an de la SIM Racing, am decis să revin în aceeași competiție în 2018, unde am fost cooptat de echipa franceză Virtual Drivers by TX3, echipă cu care am reușit să obțin titlul de vicecampion mondial la echipe prin victoria din Raliul Finlandei, dar și calificarea în marea finală din Germania.

Experiența a fost una incredibilă, iar faptul că am reușit să mă lupt de la egal la egal cu cei mai rapizi piloți virtuali și să devin unul dintre ei, m-a motivat să îmi depășesc mereu limitele și să nu refuz niciodată, o provocare sau o oportunitate. Am cunoscut foarte multe persoane cu care am legat prietenii de durată, persoane cu care colaborez în prezent, în actualul proiect Romanian Rally League, dar și în cariera mea de SIM Racer.

La o vorbă cu Rareș Dranca, SIM Racer, dar și pilot în viața reală

Despre Romanian Rally League ce ne poți spune?

R.D: Romanian Rally League s-a născut din pasiunea unor prieteni pentru raliuri. Fiind inspirați de comunitatea Racing League Romania, cel mai important partener al nostru, am decis să organizăm o ligă de raliuri virtuale în România. O ligă în care sportivii, simracerii, fotografii, oficialii și fani acestui sport să se poată lupta de la egal la egal, gratuit, într-un mediu virtual și plin de distracție.

Chiar dacă suntem la inceput, avem multe planuri și surprize pentru viitor, surprize ce vor fi dezvăluite treptat. În zilele ce urmează, vom introduce transmisiunile live și o nouă competiție. Pentru a afla mai multe noutăți, ne puteți vizita pe pagina de Facebook sau pe website-ul rally.simrace.ro

La o vorbă cu Rareș Dranca, SIM Racer, dar și pilot în viața reală

Pe lângă EWRC, tu mai concurezi și în CNDC. Crezi că aceste experiențe virtuale te pot ajuta în viața reală?

R.D: Chiar dacă particip de ceva timp în SIM Racing, primul meu contact cu cursele pe circuit a fost în martie în Racing League Romania. Momentan mă concentrez pe CNDC, un campionat în care am învățat câteva lucruri care zic eu, mă pot ajuta în realitate.

Dacă la competițiile virtuale de raliu, mi-am dezvoltat reflexele, memoria vizuală, frânarea cu stângul și manevrarea volanului, la cele de circuit, am învățat să împart traseul cu alți concurenți, să am răbdare când vreau să depășesc, cum să abordez mai bine unele viraje, lucruri care după părerea mea, se pot aplica și în viața reală si te pot ajuta să devii un șofer/pilot mai bun. Sunt conștient că aceste jocuri au o limită și nu se pot compara cu ce se întâmplă în viața reală, dar te ajută într-o oarecare măsură.

La o vorbă cu Rareș Dranca, SIM Racer, dar și pilot în viața reală

Pentru acest an, ce planuri ai în motorsportul real?

R.D: Având în vedere situația actuală, nu mi-am permis să îmi fac nici un plan pentru acest sezon. Aștept să văd noul calendar și noile decizii.

La o vorbă cu Rareș Dranca, SIM Racer, dar și pilot în viața reală

Tot legat de motorsport, unde te vezi pe viitor în cariera ta de sportiv?

R.D: Mă văd participând la competiții internaționale, atât raliuri, cât și curse de circuit. Legat de SIM Racing, mă voi antrena pentru a ataca titlul de campion mondial la raliuri virtuale în 2021 și voi încerca să particip la cât mai multe curse virtuale pe circuit.

La o vorbă cu Rareș Dranca, SIM Racer, dar și pilot în viața reală

Rareș, am ajuns la finalul acestui interviu. Noi îți mulțumim că ne-ai răspuns la întrebări, iar acum ai cuvântul!

R.D: În încheiere aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut de-a lungul timpului și mi-au arătat unde pot să ajung, în special părinților mei care au făcut sacrificii enorme pentru a îmi urma visele și pentru a deveni persoana care sunt azi!

 

Foto-Arhiva personală Rareș Dranca, Rallyphoto, Rallycow

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES