Latest Posts

La o vorbă cu Norbert Maior, pilot de raliuri

Vizualizări: 16166

Astăzi #laovorba îl avem pe tânărul brașovean Norbert Maior, unul dintre cei mai rapizi piloți din Campionatul Național de Raliuri.

Salutare, Norbert și bine te-am găsit #laovorba. Pentru început, spune-ne te rog ce te atrage cel mai mult la o etapă de Rally?

N.M: Salutare! Pe lângă plăcerea de a pilota o mașină de raliu, lupta cu cronometrul și cu ceilalti concurenți, mă fac să îmi placă mult acest sport. Sunt o fire foarte competitivă, ușor încăpățânată câteodată și asta mă face să îmi doresc să fiu mereu printre primii. Aceste elemente si satisfacția unui rezultat bun, după o muncă considerabilă a echipei, constituie o satisfacție pe care eu nu o întâlnesc altundeva.

La o vorbă cu Norbert Maior, pilot de raliuri

Cum a fost pentru tine trecerea la un model R2?

N.M: A fost un pas destul de mare. Totul este nou față de o mașină de grupa N, cum au fost Dacia Logan, Sandero, Peugeot-ul 106, mașini cu care am concurat până acum. Se pilotează mai ușor, iar provocarea este să reușești să ajungi la limitele ei, care sunt mult mai ridicate decât ce știam eu până în acel moment, la debutul cu Peugeot-ul 208 R2. Cred ca poți ajunge să o pilotezi într-un ritm bun și spectaculos și sper să am oportunitatea să acumulez mulți km de probă specială pentru a ajunge sa fac ceea ce îmi doresc cu această mașină.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

La o vorbă cu Norbert Maior, pilot de raliuri

În sezonul trecut ai reușit să concurezi și în Campionatul Maghiar. Ce ne poți spune despre această experiență?

N.M: Anul trecut, am avut posibilitatea să participam în Cupa Peugeot Sport Hungary. Am întâlnit un campionat destul de puternic, cu piloți tineri și rapizi. Este important să facem raliuri noi și să reușim să fim rapizi pe probe necunoscute.

Am reușit și 2 victorii importante acolo în cupă, una dintre ele chiar la etapa ce a facut parte din Campionatul European de Raliuri. Ne-au bucurat rezultatele de acolo și sperăm să mai avem ocazii de acest gen și în acest an.

La o vorbă cu Norbert Maior, pilot de raliuri

Rămânem la vecinii maghiari. Cum este atmosfera la un raliu de acolo și cum văd ei acest sport?

N.M: Este o atmosferă frumoasă și acolo. Au fani foarte pasionați care vin în număr mare pe probele speciale. Dar referitor la fani, una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trait acolo este legat tot de steagul Romaniei. La etapa din Campionatul European, la Nyiregyhaza, au fost o mulțime de fani români cu steaguri și bannere care ne-au încurajat și ne-au făcut să ne simțim foarte special. Este un sentiment unic pe care abia aștept să îl mai resimțim.

La o vorbă cu Norbert Maior, pilot de raliuri

Asfalt, macadam sau zăpadă?

N.M: Cu siguranță macadam, este suprafața mea preferată.

La o vorbă cu Norbert Maior, pilot de raliuri

Peugeot-ul tău 106 a fost o prezență simpatică la start, dar și foarte rapidă. Ne poți spune câteva detalii despre mașina?

N.M: Într-adevăr, este un “avionaș mic”. Îmi place această mașină și cred că am învățat foarte multe concurând cu ea. Este un Peugeot 106 rally, cu motor de 1.6 de serie, cu o putere undeva la 142 CP, are o cutie de viteze cu craboți, ceea ce face ca schimbarea vitezelor să fie destul de rapidă și este și o mașină foarte ușoară, avand sub 1000 de kg.

La o vorbă cu Norbert Maior, pilot de raliuri

Cum a fost pentru tine să faci un echipaj cu sora ta?

N.M: Francesca a învățat foarte repede și sunt convins că facem o echipă bună. Pentru mine, este important să fie lângă mine cineva atât de ambițios și dornic de a fi în mașina de curse, așa cum este ea. Muncim împreună să fim la cel mai înalt nivel posibil, așa că nu pot decât să fiu bucuros că este lângă mine.

La o vorbă cu Norbert Maior, pilot de raliuri

Pentru acest an, ce planuri ai?

N.M: Perioada aceasta, din păcate, am fost nevoiți să punem pe pauză, activitatea noastră. Avem planuri, dar trebuie să mai așteptăm un pic să vedem în ce măsură le putem pune în aplicare. Sperăm, împreună cu echipa Napoca Rally Academy, să venim cu vești cât mai repede.

La o vorbă cu Norbert Maior, pilot de raliuri

Unde dorești să ajungi pe viitor în motorsport?

N.M: Visul oricarui tânăr pilot este să ajungă la cel mai înalt nivel. Fie că vorbim de Raliuri, Formula 1, MotoGP etc. Evident ne dorim să ajungem și noi acolo, cel mai înalt nivel însemnând Campionatul Mondial de Raliuri. Mai avem mult de muncit până acolo, dar cu siguranță, credem în acest vis și sperăm să devină realitate la un moment dat.

La o vorbă cu Norbert Maior, pilot de raliuri

Norbert, aici se încheie interviul. Din acest moment, ai cuvântul final!

N.M: Multumesc pentru acest interviu. Pe aceasta cale, vreau să îi salut și eu pe toți pasionații de motorsport care ne urmăresc și cu care abia așteptăm să ne revedem cât de curând pe probele speciale. Sperăm să nu mai avem mult de așteptat.

Foto-Arhivă personală Norbert Maior, Rallyzoom.ro

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss