Latest Posts

La o vorbă cu Cristi Sugar, campion la Cupa Dacia în 2019

Vizualizări: 11210

Astăzi #laovorba îl avem pe Cristi Sugar, un tânăr pilot din Timișoara ce a reușit să câștige titlul la Cupa Dacia în sezonul 2019 din Campionatul Național de Raliuri, asta după ce în 2018 a devenit Campion Național la Rally2.

Salutare, Cristi! Ne bucurăm că ai acceptat un nou interviu pentru site-ul nostru. Pentru început, zi-ne te rog câteva lucruri despre tine.

C.S: Vă salut!  Am 22 de ani, sunt din Timișoara și practic motorsportul de la 14 ani. De când sunt mic, am vrut să văd doar mașini, având și acuma fiecare mașinuță din copilarie. De altfel, colecționatul machetelor este o alta pasiune conexa mașinilor. Cu toate că nu trăim o perioadă foarte benefică a acestui sport minunat, eu sunt optimist și mă gândesc la zilele în care sper că voi avea ocazia să revin în mașina de curse. În principiu aș vrea ca motorsportul să fie mai mult decât un hobby, îmi doresc să fac performanță. Rămâne însă de văzut dacă va fi sau nu posibil acest lucru, însă eu sunt optimist de obicei si încerc să îmi fixez targeturi înalte.

De unde ai luat pasiunea pentru motorsport?

C.S: Nimeni din familia mea nu a practicat motorsportul, tatal meu era pasionat de tehnică aș spune, pentru că erau si avioanele în lista lui, însă din pacate nu am avut ocazia sa petrecem timp împreună, astfel că aș putea spune că acest microb numit Motorsport a răsărit undeva în adâncul meu și sper să nu trebuiască să îi găsesc antidot ?

Unde ai debutat în automobilism?

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

C.S: În campionatul județean Timiș pe o Honda Civic eg cu un motor de 1.3 litri.

În 2018, ai reușit să devii Campion Național la Rally2 în ultima etapă. Anul trecut, scenariul s-a repetat de această dată la Cupa Dacia, acolo unde ai purtat o bătălie intensă cu Andrei Mitre. Rezultatul îl știm cu toții, dar vrem să te întrebăm: Cum a fost pentru tine sezonul 2019?

C.S: A fost un sezon din care în primul rând, am învățat foarte multe, nu neapărat legate de motorsport, cât și despre viață în general. Motorsportul te călește și te învață multe. A fost un sezon reușit, ritmul a fost bun, ne-am fi dorit să nu trebuiască să luăm titlul pe ultimele probe ca și în 2018, însă toate astea au farmecul lor dupa ce au trecut, senzația de după este greu de descris. În final, un sezon cu bune și cu câteva rele, dar am demonstrat că am fost cei mai rapizi și în final, am reusit!

Trecem acum la sezonul 2020. Am remarcat că pregătești un proiect interesant numit #sticktome. Ne poți spune mai multe detalii?

C.S: Da, era o soluție pentru faptul că nu am reușit să găsim parteneri noi, însă din pacate, acuma avem o perioada mai grea și planul Campionatului Național de Raliuri este incert, dar vom reveni, mai puternici și mai hotărâți, odata cu clarificarea planurilor. Cu aceasta ocazie îi invit pe cititori să acceseze pagina mea de Facebook Cristi Sugar- Racing driver, acolo unde vor aparea toate noutățile legate de acest proiect. Totodată confirm că voi continua alături de Vlad Colceriu pe Dacia Sandero.

De ce ai recomanda Cupa Dacia pentru debutul în raliuri?

C.S: Aș recomanda Cupa Dacia pentru că e un mediu propice pentru începerea unei cariere cu un buget relativ mic.

Pentru tine, care este cel mai mare vis legat de cariera ta în raliuri?

C.S: Visul meu a fost de a ajunge într-o echipă mare. Acesta s-a îndeplinit cu ajutorul lui Vali și Eugen Caragui și îmi doresc să fac performanță în continuare alaturi de ei. Un vis îndepărtat este de a ajunge în Campionatul Mondial, cred că oricine își dorește o carieră în raliuri țintește acolo. Voi muncii pentru asta și sper ca într-o bună zi să se adeverească și acesta. Un pas mai apropiat de urmat ar fi o mașină de categorie R2, însă cred că mai avem niște unt de scos din Sandero și vrem să parcurgem toate etapele. Un alt vis ar fi de a pilota cateva mașini legendare care au scris istorie în trecut, Peugeot 306 Maxi, Audi Quattro s1, Subaru Impreza S4, Renault 5 turbo sau Clio Maxi, sunt multe ?.

Cristi, am ajuns la sfârșitul interviului. Pentru final, îți înmânăm cuvântul!

C.S: În final, îmi doresc să rămânem toți sănătoși și să ne revedem la curse, să ne bucuram de ele așa cum ar trebui și să fim cât mai mulți, să fie probele pline de spectatori, iar noi să trecem cât mai spectaculos prin fața lor!

Sursa: Author-Andrei Mangalia
Photocredit: Facebook-Cristi Sugar
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Author-Andrei Mangalia

Latest Posts

Don't Miss