GP24 Media

LATEST POSTS

La o vorbă cu Christian Leu, pilot Slalom Paralel

Vizualizări: 19803

Astăzi îl avem #laovorbă pe Christian Leu, un tânăr pilot sibian ce se află la început de drum. Anul trecut a reușit să devină vicecampion la clasa Open în Campionatul Național de Slalom Paralel.

Salutare, Christian! Îți mulțumim că ai acceptat interviul pentru site-ul nostru. Pentru început, spune-ne te rog cine este Christian Leu omul?

C.L: Salutare! Mă numesc Christian Leu, am 24 de ani, sunt din Sibiu și anul trecut am debutat în automobilism.

De unde a pornit pasiunea pentru motorsport?

C.L: Păi pot spune că am avut mereu această pasiune. Unchiul meu, Romeo Medan, a concurat în Naționalul de Rallycross, iar după ce se terminau cursele, avea loc un concurs numit “Pilot pentru o zi”. Am obținut timpi foarte buni, iar multă lume chiar m-a încurajat să mă apuc de motorsport.

Povestește-ne te rog, de ce ai ales Campionatul Național de Slalom Paralel?

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

C.L: În primul rând sunt din Sibiu, iar pista se află la mine in oraș și pe lângă acestea, a fost cel mai accesibil campionat pentru mine, momentan neavând un sprijin financiar mare în spate. În al doilea rând, am ales acest campionat, deoarece la start se află mulți piloți de top și este o disciplină aparte. Plus că e locul ideal pentru începători și îi poate duce către campionatele mai mari.

2019 a fost un an de bun augur pentru tine din ce am observat. Ce performanțe ai reușit în sezonul trecut?

C.L: Pai având în vedere că a fost anul meu de debut cu totul nou în jurul meu, am reușit să obțin titlul de vicecampion la clasa 4 cât și la Open, devansând piloții cu o experiență mai mare.

În sezonul trecut ai concurat pe un Audi ce a atras privirile, cât și auzul spectatorilor. Poți da câteva detalii despre mașina ta?

C.L: Mașina e un Audi 90 Quattro din 1991. Motorul este unul stock de 2.3 litri 20v. I-am adus mici modificări la suspensie, iar restul bugetului l-am investit în echipamentele de siguranță: combinezon, cască etc.

La o vorbă cu Christian Leu, pilot Slalom Paralel

Pentru sezonul 2020 ce planuri ai?

C.L: Să fiu sincer, sezonul 2020 este incert pentru mine din cauza unor probleme, dar încerc să fac tot posibilul să revin cu forțe proaspete la start. Voi continua cu Audi-ul la Slalom, deoarece mă împac foarte bine cu mașina și doresc să îmi îmbunătățesc timpii.

Ce fel de îmbunătățiri crezi că s-ar putea face pentru Slalomul Paralel, referindu-ne la organizare, pistă, promovare?

C.L: Din punct de vedere al organizării, eu sunt mulțumit. Este o disciplină în parcul de service ce te face să te simți ca ești la o competiție adevărată plus că sunt reguli stricte de urmat. În schimb, ce poate fi îmbunătățit este traseul de concurs. Mulți concurenți au zis că este prea dură în anumite părți și ar trebui să se pună mai mult accent pe asta, deoarece mașinile noastre nu sunt cele mai rezistente din lume. Un alt aspect important de îmbunătățire este cel al promovării. Ea lasă de dorit și e mare păcat că la start sunt mulți piloți tineri ce au nevoie de promovare. Poate la acest capitol ar fi bine să se implice și federația.

Ca pilot sibian, vrem să te întrebăm următorul aspect: Cum ți se pare nivelul motorsportului in județul Sibiu?

C.L: Pff, este greu de spus nivelul motorsportului în județ. În afara de campionatul de slalom paralel care se ține exclusiv în Sibiu, avem mulți alți piloți care reprezinta orașul nostru cu mândrie în alte campionate naționale precum CNR, VTM/VTM2, Rallycross, circuit, etc și bineînțeles să nu uitam de pilotul nostru din Wrc junior(Raul Badiu)un exemplu de urmat pentru toți piloți tineri sau experimentați! Bineînțeles,dacă este să ne uitam în trecut în Sibiu motorsportul era la alt nivel. Aveam Dirt-track unde am reprezentat România la nivel mondial, de asemenea pe pista de autocross la acea vreme erau mai mulți piloți și mai ales spectatori. Mă bucur că în CNR se ține Raliul Sibiului, care este un raliu foarte spectaculos cu probe rapide. Pe această cale, țin să le urez multa baftă tuturor sibienilor și nu numai în 2020!

Christian, îți mulțumim că ți-ai luat din timpul tău și că ne-ai răspuns la întrebările noastre. Pe final, ai cuvântul!

C.L: Doresc sa transmit tuturor în primul rand multă sănătate în acesta perioada, multa răbdare, determinare și sper din suflet sa trecem cu toții cu bine și să ne concentram pe ceea ce ne place. Să ne vedem cu bine la gala campionilor din 2020!

Sursa: Author-Andrei Mangalia
Photocredit: Facebook-Leu Christian
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES