Latest Posts

La o vorbă cu Andrei Apostol, pilot Promo Rally

Vizualizări: 19764

Începem o nouă săptămână #laovorba, iar astăzi îl avem alături pe Andrei Apostol, un pilot brașovean ce concurează în Campionatul Județean de Promo Rally unde la finele sezonului trecut a încheiat pe locul 3 la general în cadrul clasei 2.

Salutare, Andrei și bine ai venit #laovorba. Spune-ne mai întâi, cine este Andrei Apostol omul?

A.A: Mă numesc Andrei, am 33 de ani, sunt inginer și fan motorsport de când ajungeam la genunchiul broaștei. Daca veniți în vizită, o să vă primesc cu bere, clatite, jocuri cu mașini și la plecare vă dau un hot wheels drept breloc.

De unde a venit pentru tine pasiunea pentru motorsport?

A.A: Una dintre primele mele amintiri este că țineam o bandă de magnetofon pe post de volan în timp ce mă uitam la desene animate cu Michel Vaillant. Dintotdeauna am știut că motorsportul îmi place, în special campionatele de turisme, raliuri si prototipuri.

Zi-ne te rog, când ai debutat la curse și cu ce mașină?

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

A.A: Prima data când am participat la vreo competiție sancționată, “pe bune”, a fost în 2016 la a doua etapă din anul ăla la Promo Rally Brașov pe primul meu Ford Puma, 1.7. N-a fost ideal, suspensiile erau moi și obosite, pneurile erau vechi și fără prea multă aderență și pilotul era destul de neexperimentat. Cu toate astea, a fost o experiență fantastică. Prima dată când am fost pe circuit cu mașina a fost în 2013, pe Nurburgring Nordschleife, cu un Opel Astra 1.4 turbo…. inchiriat ?.

Până acum, ce ne poți spune despre cariera ta la curse?

A.A: Este plină cu suișuri si coborâșuri, am avut și rezultate, cum ar fi locul 1 la Timișoara și podiumul de la Poplaca, dar și de momente sumbre, precum incidentul de la Hărman când am ieșit în șanț și am pierdut o roată. Singura constantă este camaraderia dintre concurenți și prietenia pe care am strâns-o cu comunitatea. Am avut șansa fantastică să încerc mai multe discipline: slalom, hot lap si hillclimb.

La majoritatea acestor competiții ai concurat cu un Ford Puma. Ne poți furniza câteva detalii despre mașină?

A.A: Puma de acum este a doua de când am permis auto. Este un 1.6, cu 100 cp (când era nouă acum multe multe primaveri), dar acum avem suspensii reglabile TA Technix, distanțiere 25mm si 20mm pe ambele punți, plăcuțe de frână EBC Greenstuff si cauciucuri semislick Toyo Proxes R1R. Pun mai mult preț pe manevrabilitate decât pe putere.

La o vorbă cu Andrei Apostol, pilot Promo Rally

Pentru 2020 ce planuri ai legate de motorsport?

A.A: În principiu ar fi 2 obiective: să îmi prepar cealaltă mașină, un Seat Leon FR, și să merg la mai multe evenimente, și să îmi cumpar un sim rig, Logitech sau Thrustmaster, și să încep să particip la concursuri virtuale. Participarea la Klausenburg pe Transilvania Ring chiar m-a inspirat să folosesc o mașină cu putere mai mare, i.e. Leon FR 200cp.

De când ai debutat la Promo Rally și până acum, cum ți se pare acest campionat? Ne referim aici la toate aspectele

A.A: Dificilă, în primul rând. Nivelul concurenților este atât de ridicat, încât glumim spunând că dacă ne descurcăm aici, putem să batem oriunde. Îi mulțumesc lui Cristian Andrei, pentru că organizarea e de obicei la un nivel foarte ridicat. Ce nu îmi place prea mult la Promo este compunerea traseelor, bordurile sunt cam prea aproape și riscul avariilor este cam mare. Dar asta depinde de fiecare concurent în parte. Eu cred că Promo este una dintre cele mai bune mișcări din domeniul motorsport, și sper să funcționeze la fel de puternic și în viitor.

Unde te vezi pe viitor în lumea sporturilor cu motor?

A.A: Cât mai departe și cât mai sus posibil! Am un “bucket list” legat de mașini și curse: aș vrea să mă întorc și să mai fac câteva ture pe Nordschleife, aș vrea să conduc o mașină de curse “adevărată” și aș vrea să vizitez cât mai multe circuite și să proclam mândru că “am fost acolo!”. Și dacă mai prindem și ceva rezultate bune pe drum, cu atât mai bine.

Andrei, îți mulțumim pentru răspunsuri, dar și pentru timpul acordat. La final, ai cuvântul!

A.A: Nu mai sunt multe de spus. Comunitatea este minunată, am onoarea de a cunoaște oameni frumoși și capabili de la care am doar de învățat. Am onoarea să vizitez locuri și evenimente incitante. Am onoarea să îmi potolesc setea de motorsport. Dar mai ales am onoarea să îmi creez amintiri placute. Vă mulțumesc RPMRacing și #SaracMotorsport, vă multumesc Autobella pentru suport. Dar mai ales, vă mulțumesc Prieteni pentru sprijin si înțelegere. Max Attack and when in doubt, flat out!

La o vorbă cu Andrei Apostol, pilot Promo Rally

Sursa: Author-Andrei Mangalia
Photocredit: Arhivă personală Andrei Apostol
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Author-Andrei Mangalia

Latest Posts

Don't Miss