Latest Posts

KTM recunoaște că “a împins prea mulți piloți buni din Moto2 la MotoGP prea repede”

Vizualizări: 23795

Șeful KTM motorsport, Pit Beirer, admite că producătorul a „împins prea mulți piloți mari din Moto2 prea repede în MotoGP”, în timp ce își revizuiește linia de piloți pentru 2023.

Marca austriacă s-a bucurat de o bogăție rușinoasă în ceea ce privește tinerele talente pe care a reușit să le promoveze de-a lungul anilor în marile curse. În 2022, i-a aliniat pe Brad Binder și Miguel Oliveira la echipa sa de uzină – ambii au trecut prin rândurile juniorilor la KTM – în timp ce echipa satelit Tech3 a avut doi debutanți în campionul Moto2 Remy Gardner și vicecampionul Raul Fernandez.

Unul dintre acești piloți l-a înlocuit pe un alt junior KTM, Iker Lecuona, care s-a grăbit să ajungă la MotoGP în 2020 cu Tech3 și a plecat acum la World Super Bikes cu Honda, în timp ce Remy Gardner a fost eliminat pentru 2023 pentru că ar fi fost „nu suficient de profesionist”. Remy Gardner va merge la WSBK cu Yamaha, în timp ce Fernandez se mută la RNF Aprilia pentru 2023 în MotoGP, în timp ce campionul mondial de Moto2, Augusto Fernandez, trece la Tech3.

KTM

Augusto Fernandez are doar un contract pe un an și se pare că este deja sub presiune din partea fostului său coechipier de la Moto2 și campion Moto3 2021, Pedro Acosta, care este pregătit pentru o mutare la MotoGP cu KTM ca parte a contractului său actual în 2024. Toți ceilalți piloți KTM din Brad Binder, coechipierul său viitor Jack Miller și Pol Espargaro de la Tech3 au contracte până la sfârșitul anului 2024.

Într-un interviu în exclusivitate pentru colegi noștri de la publicație Autosport, Pit Beirer insistă asupra faptului că Augusto Fernandez este văzut ca o perspectivă pe termen lung, recunoscând că KTM s-a grăbit prea mult în promovarea altor tinere talente în trecut. „Dacă intri în clasa MotoGP ești sub presiune”, a declarat Pit Beirer despre promovarea lui Augusto Fernandez. „Dar nu vrem să vorbim acum despre ce poate face Pedro Acosta anul următor și dacă este pregătit să meargă la MotoGP”.

„Și, personal, cred că am împins prea mulți piloți grozavi din Moto2 prea repede în MotoGP. Deci, de asemenea, un al doilea sezon mare de Moto2 nu ar strica unor piloți. Chiar și Marc Marquez a avut un al doilea. Cred că lucrurile au mers un pic prea repede prin școlarizare: Rookies Cup, Moto3, Moto2 și aceste tinere talente au trecut prin aceste clase ca niște rachete, dar apoi MotoGP este o altă lume”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

KTM

„Motivația noastră nu este de a-l înlocui pe Augusto Fernandez după un an. Este mai degrabă motivația de a-l păstra calm pe Pedro Acosta și de a-l dezvolta ca viitor talent. El este un viitor diamant în acest paddock, asta este clar. Dar cred că nu ar trebui să ne grăbim să îl introducem în MotoGP”. Pedro Acosta, care a câștigat de trei ori în sezonul său de debutant în Moto2 în 2022, trebuia să testeze motocicleta KTM MotoGP săptămâna trecută înainte de a interveni vremea rea.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss