More

  Latest Posts

  KTM dezvăluie motocicletele de uzină 2022 și Tech 3 MotoGP

  KTM a devenit primul dintre cei șase producători MotoGP care și-a lansat oficial modelele 2022 pe motocicletele sale de uzină și satelit Tech 3.

  Sezonul 2022 marchează al șaselea sezon al KTM în MotoGP, debutând în 2017. Din 2019, marca austriacă a inclus patru motociclete pe grilă pentru echipa sa de uzină și pentru echipa Tech 3 a lui Herve Poncharal. În ceea ce a fost un an în mare parte dificil pentru KTM în 2021, a înregistrat încă două victorii datorită pilotilor echipei de uzină Miguel Oliveira (la GP-ul Catalan) și Brad Binder, care a câștigat GP-ul Austriei după ce au rămas cu îndrăzneală pe slick-uri în ultimele tururi umede ale cursei.

  Cu toate acestea, KTM a mai reușit doar cinci puncte într-un 2021 de 18 runde peste totalul din campania de 14 runde din 2020 – în care a câștigat trei curse – în drum spre locul cinci în clasamentul constructorilor, învingând doar Aprilia și terminând cu 152 de puncte mai departe de campionii Ducati.

  Joi, într-o prezentare comună în Austria, KTM a scos husele de pe motocicletele de uzină și modelele de motociclete Tech 3 – care rămân în mare parte aceleași ca predecesorii săi. Binder și Oliveira rămân în echipa KTM, în timp ce Tech 3 are o linie de începători formată din campionul mondial Moto2 Remy Gardner și vicecampionul Raul Fernandez. Conducerea KTM a avut, de asemenea, o remaniere în extrasezon, fostul șef al echipei Pramac, Francesco Guidotti, înlocuindu-l pe Mike Leitner ca manager de echipă pentru echipa fabricii.

  KTM

  „2021 a fost cel mai de succes sezon pentru grupul nostru. Este uimitor ceea ce am făcut într-un an în padocul de curse: câștigarea campionatului mondial Moto3 și a campionatului mondial Moto2 și terminând pe locul 6 în MotoGP”, a spus șeful KTM Motorsport, Pit Beirer. „Este super-motivant pentru tot ce va avea loc în viitor. Când începi un astfel de proiect în MotoGP, vrei să câștigi o cursă într-o zi și să spui că sună destul de simplu, dar să faci asta este un efort incredibil din partea atâtor oameni implicați.

  “Am reusit. Este pe hârtie, dar a trebuit să o învățăm și pe calea grea; câștigi un weekend în acea clasă, dar weekendul următor te lupți pentru a te califica în Q2 pentru că este atât de strâns. Ținta pentru noi acum este să fim acolo constant în fiecare weekend, să intrăm în top cinci și să luptăm pentru podium la sfârșitul sezonului. Acesta trebuie să fie obiectivul acestui sezon. Știu că este unul foarte ridicat pentru că și ceilalți producători au obiective ambițioase, dar acum suntem puternici: avem echipa, baza, motocicleta și piloții.”

  La fel ca și restul grilei, KTM și-a început pregătirile pentru 2022 în testul post-sezon de două zile din noiembrie de la Jerez. Gardner – care și-a rupt încheietura mâinii într-un accident de antrenament la începutul acestei luni, dar ar trebui să fie pregătit pentru testul de la Sepang săptămâna viitoare – și Fernandez vor avea trei zile în plus din 31 ianuarie până pe 2 februarie pentru a testa RC16 în shakedown, care este deschis pentru începători, piloti de teste și piloti Aprilia, datorită mărcii care încă funcționează ca producător concesionat.

  Testele de pre-sezon propriu-zise încep în 5-6 februarie la Sepang, înainte de trei zile de rulare în Indonezia pe noua pistă Mandalika, în perioada 11-13 februarie.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss