More

  Latest Posts

  Keating rămâne cu TF Sport Aston pentru sezonul WEC 2022

  Ben Keating va rămâne cu echipa TF Sport Aston Martin pentru sezonul din 2022 al Campionatului Mondial de Anduranță FIA.

  Pilotul texan va rămâne la bordul Aston Martin Vantage GTE nr. 33 al TF pentru o a doua campanie în clasa GTE Am, deși ca parte a unei game de piloţi modificate.

  În urma promovării lui Dylan Pereira de la statutul de argint la statutul de aur pentru 2022, regulile GTE Am cer fiecărei echipe să aleagă câte un pilot de bronz și unul de argint.

  Keating, Pereira și Felipe Fraga sunt pe locul doi în clasament înaintea finalului sezonului de 8 ore din Bahrain din acest weekend, câștigându-și clasa weekendul trecut în cursa de șase ore pe aceeași pistă.

  „În mod clar, TF Sport conduce o echipă grozavă, iar Aston-ul mi se potrivește destul de bine”, a spus Keating. „Mă uit înapoi la acest an și simt că am fi putut avea victorii în alte trei curse. Este încă speranța mea să câștig campionatul, dar dacă nu o facem, atunci va fi cu siguranță obiectivul principal pentru 2022.”

  Keating

  Keating, în vârstă de 50 de ani, s-a alăturat pentru prima dată la WEC cu normă întreagă pentru sezonul 2019/20 cu echipa Porsche Project 1, terminând pe locul șase în clasamentul GTE Am alături de coechipierul Jeroen Bleekemolen.

  El a făcut șapte starturi la 24 de ore de Le Mans cu șapte mașini diferite, câștigând provizoriu clasa GTE Am în 2018 într-un Ford GT auto-înscris doar pentru a fi descalificat după cursă pentru o infracțiune a rezervorului de combustibil.

  Cel mai bun rezultat al său la La Sarthe este al doilea loc pe care el, Pereira și Fraga l-au câștigat anul acesta, cursa din 2022 urmând să marcheze prima dată când Keating conduce aceeași mașină la Le Mans doi ani la rând.

  Proprietarul echipei, Tom Ferrier, a adăugat: „Este fantastic să-l avem pe Ben înapoi. Este clar pentru toată lumea că este un pilot remarcabil. Încă un an de lucru împreună și sunt încrezător că putem câștiga atât Campionatul Mondial, cât și cea mai mare cursă din lume.”

  Pe lângă WEC, Keating a mai concurat anul acesta în divizia LMP2 a campionatului IMSA WeatherTech SportsCar pentru PR1/Mathiasen Motorsports, împărțind un cockpit cu viitorul pilot de hypercar Peugeot, Mikkel Jensen. Perechea este pe cale să câștige titlul de clasă în finalul sezonului de la Petit Le Mans din această lună de la Road Atlanta.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Anduranţă găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss