Latest Posts

Rovanperä se îndreaptă spre coroana de la Raliul Portugaliei

Vizualizări: 8606

Kalle Rovanpera își pune o strânsoare de fier în fruntea raliului cu o cursă dominantă sâmbătă. Doar patru etape îl mai despart pe Kalle Rovanperä de primul său triumf din 2023, după ce finlandezul și-a spulberat rivalii sâmbătă la Vodafone Rally de Portugal.

De neînduplecat și de neoprit, starul de la Toyota Gazoo Racing a declanșat un atac de viteză brută în timp ce a izbutit să obțină cel mai bun timp în cinci dintre cele șapte probe de viteză pe macadam epuizante. Ceea ce a început ca un avans modest de 10,7 secunde în timpul nopții s-a transformat într-un avantaj puternic de aproape un minut la închiderea jocului în penultima zi.

Rovanperä se îndreaptă spre coroana de la Raliul Portugaliei
Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen performing during the World Rally Championship Portugal in Porto, Portugal on 13,May. 2023. Photocredit: Janus Ree – Red Bul Content Pool

Kalle Rovanperä și-a lansat atacul încă de la început, mai mult decât cvadruplându-și avansul înainte de oprirea de la jumătatea etapei. El a dat și alte lovituri atunci când drumurile clasice de la Vieira do Minho și Amarante s-au repetat după serviciu, mărind și mai mult diferența în condiții aspre și prăfuite care amintesc de Safari Rally Kenya.

Tânărul de 22 de ani, care încă nu a câștigat un raliu până acum în acest sezon, intră în finala de duminică cu 57,5sec în fața lui Dani Sordo de la Hyundai Motorsport. Sordo, care a început a treia rundă a sezonului, și-a îndreptat rapid atenția către mașinile i20 N ale coechipierilor Esapekka Lappi și Thierry Neuville, care îl urmăreau.

Rovanperä se îndreaptă spre coroana de la Raliul Portugaliei
Thierry Neuville (BEL) și Martijn Wydaeghe (BEL) de la echipa HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Portugalia în Porto, Portugalia, pe 13 mai. 2023. Photocredit: Janus Ree – Red Bul Content Pool

Esapekka Lappi s-a apropiat de spaniol la începutul zilei, urcând de pe locul cinci pe locul trei în clasamentul general la prima trecere de Vieira do Minho. Dar ritmul finlandezului a slăbit după-amiaza și a fost depășit de Thierry Neuville, care a terminat la doar 2,3 secunde în fața sa și la 11,1 secunde în urma lui Dani Sordo.

Pierre-Louis Loubet a abandonat aproape de finalul Amarante 1, când un impact puternic a avariat direcția Ford Puma-ului său, permițându-i coechipierului său de la M-Sport Ford, Ott Tänak, să profite de acest lucru, ocupând locul cinci la general. Estonianul a pierdut timp vineri din cauza unei avarii la roți și se află la 2min 21,8sec de lider după o zi în care a fost în afara ritmului.

Rovanperä se îndreaptă spre coroana de la Raliul Portugaliei
Ott Tänak (EST) Martin Järveoja (EST) de la echipa M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Portugalia în Porto, Portugalia, pe 13 mai. 2023. Photocredit: Janus Ree – Red Bul Content Pool

Mașinile WRC2 au completat restul clasamentului, în frunte cu liderul Oliver Solberg la bordul unei Škoda Fabia RS Rally2. Gus Greensmith, Yohan Rossel, Andreas Mikkelsen și Teemu Suninen au completat top 10.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Finalul de duminică se referă la extraordinarul Fafe, la saltul său mare înainte de sosire și la mulțimea sa. Patru probe grupate în jurul orașului însumează 55,42 km, iar etapa Wolf Power Stage din Fafe, care încheie raliul, oferă puncte bonus vitale.

Rovanperä se îndreaptă spre coroana de la Raliul Portugaliei
Teemu Suninen (FIN) și Markkula Mikko (FIN) sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Portugalia în Porto, Portugalia, pe 13 mai. 2023. Photocredit: Janus Ree – Red Bul Content Pool

Poziții fruntașe după ziua de sâmbătă:
1. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota GR Yaris 2h 59m 48.6s
2. D Sordo / C Carrera ESP Hyundai i20 N +57.5s
3. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 N +1m 8.6s
4. E Lappi / J Ferm FIN Hyundai i20 N +1m 10.9s
5. O Tänak / M Järveoja EST Ford Puma +2m 21.8s
6. O Solberg / E Edmondson SWE Škoda Fabia +8m 8.3s

Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Red Bull Media House

Latest Posts

Don't Miss