Latest Posts

Kalle Rovanperä în frunte după o vineri brutală la Raliul Portugaliei

Vizualizări: 13265

Kalle Rovanperä a stăpânit o etapă de deschidere brutală la Vodafone Rally de Portugal pentru a-l devansa pe rivalul de la Hyundai Motorsport, Dani Sordo, cu 10,7s după o zi de deschidere plină de vicii.

O luptă palpitantă de dimineață a devenit o chestiune de supraviețuire după-amiază, pe măsură ce căldura, praful și drumurile pedepsite, pline de pietre, au avut un tribut greu de plătit în această a cincea etapă a sezonului Campionatului Mondial de Raliuri FIA. În timp ce mai mulți dintre rivalii săi s-au clătinat, Rovanperä a câștigat trei dintre cele opt probe speciale la bordul unui Toyota GR Yaris, devansându-l pe Sordo cu 10,7sec după mai mult de 120 km de acțiune în timpul cărora trei piloți diferiți au condus.

Kalle, Rovanpera
Dani Sordo (ESP) Carrera Cándido (ESP) de la echipa HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Portugalia în Porto, Portugalia, pe 12 mai. 2023. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

Rovanperä a fost afectat de subvirare excesivă în primele două etape, dar ajustările de set-up efectuate mai târziu în cursul dimineții i-au transformat mașina. Finlandezul l-a depășit pe Sordo, care a moștenit primul loc atunci când Ford Puma-ul lui Ott Tänak a suferit avarii la roți în Lousã 2, și și-a extins și mai mult avantajul atunci când spaniolul a depășit o intersecție în penultima etapă. „A fost o zi foarte bună”, a declarat Rovanperä. „Multă curățenie, dar totuși am făcut o zi stabilă. Am fost rapizi, dar am avut grijă și de mașină și de pneuri.”

Coechipierul lui Sordo, Thierry Neuville, din echipa i20 N, a fost al treilea, la 15,2 secunde în urmă. Belgianul a recucerit ultimul loc pe podium în super-speciala din Figueira da Foz, depășindu-i în acest proces pe colegul Esapekka Lappi și pe tânărul Pierre-Louis Loubet, de la M-Sport Ford. Doar 1,3 secunde îi separau pe cei trei piloți la finalul cursei, iar Loubet l-a depășit pe Lappi în final și a ocupat locul patru la general cu 0,3 secunde. Locul patru a fost binemeritat pentru Loubet. După ce a câștigat prima cursă, francezul a fost la un pas de retragere când mașina sa a luat foc pe linia de oprire de la Arganil 1.

Kalle, Rovanpera
Pierre-Louis Loubet (FRA) Nicolas Gilsoul (BEL) M-Sport Ford WRT sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Portugalia, în Porto, Portugalia, pe 12 mai. 2023. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

El și copilotul Nicolas Gilsoul au reușit să continue după ce au stins flăcările, urmărind ulterior cauza la eșapamentul Puma-ului lor. „Mașina a început să aibă foc, cu un kilometru înainte de finalul etapei”, a declarat Loubet. „Nu avem noroc anul acesta, este o nebunie”. Tänak și-a revenit pentru a încheia ziua pe locul șase în clasamentul general, în timp ce restul pozițiilor din clasament au fost dominate de mașini WRC2. Oliver Solberg l-a condus pe Gus Greensmith, iar Yohan Rossel și Andreas Mikkelsen au completat top 10.

Liderul campionatului, Elfyn Evans, s-a retras după ce și-a accidentat Toyota la Mortágua. Coechipierul său Takamoto Katsuta a abandonat mai devreme în cursul zilei din cauza unei defecțiuni la alternator.

Kalle, Rovanpera
Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) din echipa TOYOTA GAZOO RACING WRT sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri Portugalia în Porto, Portugalia, pe 12 mai. 2023. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

Dacă ziua de vineri a fost dificilă, sâmbătă este la fel de descurajantă. Aproape 150 km sunt împachetați în două bucle de trei probe de viteză. Echipajele au răgazul de a face service la jumătatea etapei, iar o etapă super specială la Lousada încheie acțiunea zilei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Poziții de frunte după ziua de vineri:

  1. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota GR Yaris 1h 22m 27.7s
  2. D Sordo / C Carrera ESP Hyundai i20 N +10.7s
  3. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 N +26.0s
  4. P Loubet / N Gilsoul FRA Ford Puma +26.9s
  5. E Lappi / J Ferm FIN Hyundai i20 N +27.3s
  6. O Tänak / M Järveoja EST Ford Puma +1m 4.7s
  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Red Bull Media House

Latest Posts

Don't Miss