Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Kaito Toba se impune in GP-ul Qatarului la clasa Moto3

  Japonezul Kaito Toba (Honda Team Asia) a castigat cursa clasei Moto3 dupa o cursa exceptionala pe circuitul Losail, in care nu mai putin de 13 piloti s-au luptat pentru pozitiile de podium. Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing) si Aron Canet (Sterilgarda Max Racing) l-au insotit pe japonez pe podium.

  Aron Canet a profitat de plecarea din pole position si a ramas la conducere dupa primul viraj, presat din spate de Lorenzo Dalla Porta. Un prin incident s-a produs chiar in primul tur al cursei, debutantul Tom Booth-amos abordand mult prea optimist virajul 6. Britanicul nu a putut evita acrosajul cu Jaume Masia (Bester Capital Dubai), motocicletele lor colectandu-i de asemenea pe Makar Yurchenko (BOE Skull Rider) si pe Ayumu Sasaki (Petronas Sprinta Racing).

  Romano Fenati (Snipers Team) a avut parte de un start ratat, ajungand pana pe locul 17. Incet dar sigur, controversatul pilot italian si-a facut loc pana la varful plutonului.

  Lorenzo Dalla Porta a preluat conducerea la finalul primului tur, profitand de aspiratie pe lunga linie dreapta a circuitului qatarez. Se parea ca un grup de 4 piloti isi va disputa victoria, format din Dalla Porta, Canet, Albert Arenas (Angel Nieto Team) si Tony Arbolino (Snipers Team), insa pilotii din spate nu au permis acest lucru, grupul de 4 devenind un grup de… 19!

  Multi piloti au schimbat intre ei pozitia de lider, Kaito Toba preluand-o pentru prima oara in turul 6. Apoi, grupul de 19 a devenit grup de 16, dupa un nou incident multiplu. De data aceasta, Kazuki Masaki (BOE Skull Rider), Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) si Dennis Foggia (Sky VR46) au parasit intrecerea.

  Cu 9 tururi ramase de disputat, Romano Fenati a preluat pentru prima oara conducerea, completandu-si ascensiunea impresionanta. Insa, cu doar 4 tururi inainte de final, italianul a inteles gresit un avertisment pe care il primise pentru depasirea limitelor traseului. Fenati a crezut ca primise direct o penalizare, nu un avertisment, si a trecut prin noua zona de “penalty lap” de la exteriorul virajului 6. La intoarcerea pe circuit, Fenati era pe locul 13.

  In ultimul tur, Toba, Dalla Porta si Canet s-au desprins putin dar suficient de restul lumii, devenind clar ca ei vor fi cei 3 ocupanti ai pozitiilor de podium. Dalla Porta a trecut de Toba, sperand ca va face fata aspiratiei daca intra pe ultima linie dreapta din postura de lider.

  Nu a fost cazul de asa ceva, iar Kaito Toba a profitat, trecand de italian pe linia dreapta si amanetand victoria pentru doar 53 de miimi. Aron Canet a completat podiumul.

  Marcos Ramirez (Leopard Racing) a avut o prestatie foarte solida si a terminat al 4-lea, devansandu-l pe Celestino Vietti (Sky VR46) pentru doar 79 de miimi. In orice caz, locul 5 ramane un rezultat uimitor pentru debutantul Vietti.

  Locurile 6 si 7 au fost obtinute de baietii de la Angel Nieto Team, cu Albert Arenas in fata lui Raul Fernandez pentru doar 28 de miimi. Niccolo Antonelli (SIC 58 Squadra Corse) a venit pe 8, cu Romano Fenati pe locul 9, italianul limitand daunele cat a putut de mult dupa greseala facuta.

  Jakub Kornfeil (Redox PruestelGP) a completat topul primilor 10.

  Fiind prima etapa a anului, clasamentul general coincide cu clasamentul cursei.

  credit foto – Honda Global


  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss