More

  Latest Posts

  Juniorul Williams Sargeant se alătură echipei Carlin pentru sezonul 2022 de F2

  Pilotul recent semnat al Academiei Williams, Logan Sargeant, va participa în Campionatul FIA de Formula 2 cu Carlin anul viitor.

  Americanul de 20 de ani, Logan Sargeant, se va alătura echipei britanice pentru al treilea sezon împreună, după campanii în Campionatul Britanic F4 (2017) și Campionatul FIA Formula 3 (2019), înainte de a petrece ultimii doi ani în F3 cu Prema Racing și Sistemul de curse Charouz.

  Sargeant, care își va face debutul în testul F1 cu Williams la testul Young Driver din Abu Dhabi de săptămâna aceasta, a terminat pe locul șapte în clasamentul F3 2021 cu o singură victorie în cursă la Sochi.

  Înainte de F3, el a ocupat locul trei la debutul său în Marele Premiu de la Macao în 2019 și s-a clasat pe locul patru în Campionatul Formula Renault Eurocup anul precedent.

  Sargeant este primul pilot care a fost numit în gama Carlin 2022 FIA F2. Echipa a terminat pe locul al treilea în campionatul echipelor din 2021, Dan Ticktum și Jehan Daruvala strângând patru victorii între ei.

  Sargeant

  Vorbind despre programul său de F2, Sargeant a spus: „Este o săptămână incredibilă pentru mine! Mâine să degust prima mea mașină [Williams] FW43B și apoi să continui cu trei zile de testare în noua mea mașină F2 este pur și simplu incredibil.

  „Abia aștept să mă alătur echipei Carlin care a fost atât de puternică în F2 și să mă apuc de lucru la programul nostru 2022. Mulțumesc lui Trevor, managementului meu de la Infinity și, desigur, Williams Racing pentru această oportunitate incredibilă.”

  Directorul echipei Trevor Carlin a adăugat: „Suntem încântați să lucrăm cu Logan, care a fost întotdeauna un mare talent. După ce am lucrat cu el în F4 și F3, este grozav să reușim acum să completăm această scară în Campionatul FIA de Formula 2.

  „De-a lungul anilor l-am văzut crescând și maturizându-se ca pilot și, fără îndoială, este pregătit pentru o campanie puternică în F2. De asemenea, suntem foarte mândri că Williams Racing ne-a încredințat cel mai nou pilot al Academiei și așteptăm cu nerăbdare să începem programul săptămâna aceasta în teste oficiale.”

  Programul 2022 va cuprinde 14 runde – cel mai mare calendar din 2017 – cu 28 de curse în total, două la fiecare eveniment.

  În noiembrie a fost anunțat că Sargeant s-a alăturat programului de juniori Williams, ca parte a unui „acord pe termen lung”, alături de colegii piloți de F2 Roy Nissany și Jack Aitken și dubla campiona din W Series, Jamie Chadwick.

  Sargeant a recunoscut că înainte de a se alătura echipei Williams, continuarea lui pe scara spre F1 fusese incertă.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

   

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss