Latest Posts

Junior Motorsport strânge podiumuri în cursa-regina RES 500.

Vizualizări: 28695

Junior Motorsport a trecut-o cu brio cea mai lungă cursă din Romanian Endurance Series care s-a dovedit a fi o probă deosebit de dificilă, aducând toate cele trei mașini la sosire și reușind podiumuri la clasele A1 și A2, dar și în clasamentul Juniorilor.

Cea de-a patra etapă a Romanian Endurance Series a coincis cu revenirea pe Motorpark Romania și, totodată, cu întoarcerea la formatul de anduranță pe care s-a fondat campionatul. Cursa RES 500, aflată la a treia ediție, s-a ținut de această dată în ultimul weekend al lunii august sub un soare necruțător, vremea fiind mult mai toridă prin comparație cu condițiile meteo care au însoțit ediția din 2021 care s-a ținut la început de mai.

Echipa a pregătit mașinile în vederea provocărilor pe care le prezintă o întrecere care era planificată să dureze peste patru ore. Mecanicii Junior Motorsport au lucrat zi și noapte pentru a rectifica toate problemele, mai ales în contextul defecțiunilor apărute la etapa anterioară. Toată această muncă s-a văzut în weekend, mașinile parcurgând fără probleme antrenamentele libere, calificările și, apoi, întreaga cursă. Toate cele trei echipaje înscrise au ajuns la sosire, supraviețuind câtorva ieșiri în afara limitelor circuitului, unui acroșaj și altor atingeri pe circuit.

Junior, Cursa

Din cele 30 de mașini aliniate la start, dintre care 26 erau arondate diviziei Touring, doar 21 au ajuns la sosire. Echipajele noastre au încheiat cursa pe locurile 6, 13 și 18 în clasamentul general, fiind, pe întreaga durată a cursei, la vârful claselor A1 și, respectiv, A2. Doar niște probleme interne au stat în calea extragerii celor mai bune rezultate posibile, dar, chiar și așa, am reușit să avem echipaje pe podium la ambele clase la care ne-am angajat și în clasamentul Juniorilor.

La A2, echipajul #111 Junior Motorsport Black Sea Suppliers a reușit o cursă extrem de bună, Alex Cascatău și Radu Tămaș rulând într-un ritm neobosit de la un capăt la altul, dar două opriri la boxe suplimentare i-au scos pe cei doi din lupta pentru victorie la această categorie unde au încheiat pe poziția secundă. Acest rezultat promovează echipajul nostru pe prima poziție a clasei A2 cu 84 de puncte, Radu securizându-și poziția secundă în clasamentul Juniorilor.

Mai în spate, la A1, echipajele #122 Junior Motorsport TIAB și #133 Junior Motorsport Shell Helix au luptat constant pentru a se clasa pe podium. Inițial, echipajul #133 format din Ștefan Niculae și Stefanos Ladopoulos părea să se îndrepte către un prim podium la această clasă, dar mașina a trebuit să mai treacă o dată pe la boxe pe lângă cele patru opriri programate. Astfel, echipajul #122 a revenit și a încheiat cursa pe trei, Andrei Rotaru și Daniel Crețu reușind în urma acestei curse să se apropie la doar un punct de ocupanții poziției secunde la A1.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Junior, Cursa

În ceea ce privește clasamentul general al diviziei Touring (Open Touring), Cascatău și Tămaș sunt pe poziția a cincea cu 73 de puncte, la 26 de puncte în urma liderilor diviziei. Pentru noi, aceste rezultate ne motivează să luptăm și în ultimele două curse din octombrie, RES 500 dovedind încă o dată că programul Junior Motorsport are la bază niște principii solide și care, puse în practică, își dovedesc eficiența și aduc rezultate reale.

Giorgios Ladopoulos, Team Manager Junior Motorsport: „Puteam mai mult, dar suntem foarte mulțumiți și așa. Mai avem o etapă ca să încheiem cu succes cel de-al doilea ciclul al dezvoltării piloților noștri, care deja se uită cu un ochi la această ultimă etapă și cu celălalt la ce pregătim pentru 2023. Toți au trecut testul cu brio, au adus rezultate frumoase, au câștigat experiență, cupe și puncte și au adus zâmbete pe buzele tuturor. Această etapă a sudat și mai mult echipa iar viitorul începe să prindă contur.”

Junior, Cursa

Junior, Cursa

Linkuri Utile:
Junior Motorsport – Timișoara
Junior Motorsport – Târgu Mureș
Junior Motorsport – Iași
Junior Motorsport – Craiova
Junior Motorsport – Brașov

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Junior, Cursa
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
Sursa: Comunicat - Junior Motorsport
Photocredit: Junior Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat - Junior Motorsport

Latest Posts

Don't Miss