Latest Posts

Junior Motorsport încheie pe podium primul sezon în Romanian Endurance Series.

Vizualizări: 14574

Echipa Junior Motorsport, care a adus un aer proaspăt și tineresc în motorsportul autohton, încheie primul său an în Romanian Endurance Series cu doua echipaje clasate pe podium.

Junior Motorsport a pornit la drum în primul său an de competiții pe circuit fără ținte de performanță, întreaga echipă știind că este vorba de o provocare dificilă și că 2022 este un an de învățare. Cu toate acestea, programul Junior Motorsport a arătat că funcționează încă din primele curse ale anului și atunci au apărut și aspirațiile la titluri și victorii.

Echipa a plecat la drum cu cinci tineri piloți, aleși dintre cei mai talentați pe care Junior Motorsport i-a înscris la startul competițiilor de îndemânare și slalom anul trecut. Astfel, Stefanos Ladopoulos, Ștefan Niculae, Andrei Rotaru, Daniel Crețu și Radu Tămaș au fost aduși pe scena celei mai importante competiții autohtone de circuit, organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Junior, Motorsport

Ultima etapă a sezonului a avut loc weekend-ul trecut pe Motor Park Romania, gazda a trei din cinci etape în 2022. Acțiunea a început încă de vineri când toți piloții au parcurs mai multe tururi la bordul mașinilor de concurs în cadrul sesiunilor de track day. Mai apoi, sâmbătă, au avut loc antrenamentele libere calificările la finalul cărora echipajul #111 s-a calificat pe poziția a șasea din aproape 30 de turisme din cadrul diviziei, iar celelalte două mașini s-au calificat pe locurile 13 și 14 la general, adică pe linia a șaptea a grilei.

În a doua sesiune de calificări, mașina de la A2 s-a calificat pe 10, cu Ștefan și Stefanos (#133) pe 12 și Radu și Andrei (#122) pe 18. Cele două curse, ambele disputate pe o vreme bună și destul de caldă pentru data din calendar, au fost marcate de câteva incidente. Prima întrecere a început cu Alex Cascatău în luptă pentru poziții, ținta sa fiind să-și creeze un avans față de adversari cu care era în luptă pentru titlul de la clasa A2. Din păcate, la scurt timp după start, motorul mașinii #111 a cedat, Alex intrând la boxe într-un nor de fum.

Junior, Motorsport

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cum avansul dintre primele trei echipaje de la clasa A2 era de doar șapte puncte, Radu și Alex au căzut până pe poziția a treia în clasamentul categoriei în cele din urmă. Mai în spate, cele două mașini de la A1 au mers foarte bine și au trecut fără probleme prin neutralizarea din prima cursă. Cursa a doua, deși plină de lupte roată la roată, nu a fost lipsită de incidente, echipajul #133 rămânând cu treapta a treia blocata la cutia de viteze, fiind obligați sa facă mai mult de jumătate din cursa fără schimb de viteze. Din păcate, echipajul #111 n-a mai putut porni deloc în cursa a doua.

În cele din urmă, Ștefan și Stefanos au terminat pe poziția a treia la clasa A1 și a doua la juniori iar Dani Cretu si Andrei Rotaru pe locul 3 la juniori.

Acest prim sezon a fost unul foarte bun pentru Junior Motorsport și a arătat, foarte repede, că programul Fast-Safe-Fun este unul de succes, iar anul următor echipa își va mări prezența cu și mai multe mașini și cel puțin o premieră pentru RES. Urmează un 2023 plin de noutăți si surprize!

Junior, Motorsport

Echipa este susținută de: Shell Helix Motor Oil prin reprezentanța din România Elgeka-FerfelisBlack Sea SuppliersRTH ProconstructTIABPan Food SibiuScaniaMichelin.

Junior, Motorsport

Linkuri Utile:
Junior Motorsport – Timișoara
Junior Motorsport – Târgu Mureș
Junior Motorsport – Iași
Junior Motorsport – Craiova
Junior Motorsport – Brașov

Junior, Motorsport

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Junior, Motorsport
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
Sursa: Comunicat - Junior Motorsport
Photocredit: Junior Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat - Junior Motorsport

Latest Posts

Don't Miss