GP24 Media

LATEST POSTS

Junior Motorsport debutează pe circuit în RES și ROTAC.

Junior Motorsport
Vizualizări: 12734

Echipa Junior Motorsport face pasul către competițiile de circuit participând în 2022 în Romanian Endurance Series (RES) și Romanian Time Attack (ROTAC), competiții ce se vor desfășura pe Motor Park Romania (Adâncata) și Transilvania Motor Ring (Tg. Mureș) cu șase piloți.

Anul 2021 a fost unul ce a adus succese pe multiple planuri pentru formațiunea Junior Motorsport, care a bifat un prim sezon extrem de fructuos în competițiile de tip îndemânare și slalom. După această stagiune formativă, campionii susținuți de clubul care are deja centre de instruire în întreaga țară, fac pasul către scenele celor mai importante serii de circuit de la noi din țară.

Cu titluri câștigate în cadrul Campionatului Național de Îndemânare Auto (CNIA) și a Campionatului Național de Super Slalom (CNSS) la prima tentativă, Junior Motorsport face următorul pas către cea mai bine reprezentată divizie din cadrul Romanian Endurance Series, anume cea dedicată turismelor și clasa Pocket Rocket la ROTAC.

Junior Motorsport

Echipa va înscrie la RES, în total, trei echipaje care vor concura pe modele Peugeot 206 RC pregătite pentru competiție în atelierul Just Classics SRL, pregătirea bifând toți pașii necesari transformării unui model de stradă într-unul gata de curse, atât din punctul de vedere al performanțelor, cât și al siguranței. Cele trei Peugeot-uri identice ca și specificație vor fi pilotate de cinci dintre piloții Junior Motorsport care s-au remarcat cel mai mult de-a lungul anului trecut prin prisma rezultatelor obținute în CNIA și CNSS.

Piloții ce vor lua startul în RES sunt:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

  • Andrei Rotaru (2021: Locul 2 la clasa J1 în CNSS);
  • Stefanos Ladopoulos (2021: Locul 2 la clasa J1 în CNIA);
  • Radu Tămaș (2021: Locul 1 la clasa J2 în CNSS);
  • Daniel Crețu (2021: Locul 2 la clasa J1 în CNSS);
  • Ștefan Niculae (2021: Locul 3 la clasa J1 în CNIA).

La ROTAC se va înscrie Patrick Drăgușin (locul 5, clasa J1 în CNIA 2021), la clasa Pocket Rocket. Toți acești piloți vor fi la primul contact cu o competiție pe circuit de această natură, majoritatea dintre ei debutând în competiții auto de orice fel chiar în sezonul anterior.

Deoarece sunt aflați la început de drum în motorsport, ei au fost asistați în parcursul lor de trainer-ii Junior Motorsport Alex Cascatău, campion de circuit la nivel național și international în ultimele trei sezoane si Dan Florea, pilot experimentat de coasta si prototipuri. Cei doi instructori vor fi alături de piloții Junior Motorsport și pe parcursul anului 2022, munca alături de colectivul clubului desfășurându-se atât în plan real, cât și virtual.

Junior Motorsport

George Ladopoulos (Manager Junior Motorsport): „Sunt foarte bucuros de faptul că putem anunța că vom lua startul în RES si ROTAC și nu oricum, ci cu șase piloți formați de la zero de echipa noastră pe parcursul anului trecut. Am decis să ne îndreptăm în acest sens tocmai deoarece tinerii pregătiți de noi au evoluat neașteptat de repede obținând rezultate foarte bune chiar din primul an în motorsport.

Este o etapă importantă în ‘master plan-ul’ clubului și sperăm că într-un timp scurt vom dovedi valoarea piloților formați de Junior Motorsport și pe circuitele internaționale. Cu toate acestea, 2022 este un an de învățare pentru noi, un sezon în care piloții trebuie să se învețe cu diversele situații care apar pe circuit când ai mai bine de 20 de mașini în jurul tău.”

Sursa: Comunicat Junior Motorsport
Photocredit: Junior Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES