GP24 Media

LATEST POSTS

Junior Motorsport debutează cu podiumuri în Romanian Endurance Series.

Cascatău
Vizualizări: 13993

Junior Motorsport a avut parte de un debut de succes în Romanian Endurance Series, campionatul național de anduranță auto aflat sub egida FRAS.

Cu o clasare pe poziția a doua la categoria A2, respectiv primul loc în ierarhia juniorilor, echipa a bifat un weekend mai mult decât încurajator pe Motor Park Romania.

Sezonul 2022 a început cu dreptul pentru Junior Motorsport. La doar o săptămână după parcurgerea primului test cu noile modele Peugeot 206 RC, echipa a făcut din nou periplul către Motor Park Romania pentru a lua parte la etapa care a deschis sezonul al șaptelea al Romanian Endurance Series. Circuitul, aflat la circa două ore de București, a fost mai rece decât în mod normal, dar asta nu a știrbit din atmosfera primului sfârșit de săptămână petrecut de formație în paddock-ul RES.

Junior Motorsport

Performanță foarte bună pentru Radu Tămaș
Radu Tămaș și Alex Cascatău, mentorul și driver coach-ul principal al Junior Motorsport, au împărțit Peugeot-ul Junior Motorsport Black Sea cu numărul 111 de concurs. Cei doi au fost rapizi încă din antrenamentele libere, reușind apoi să înregistreze timpi mai mult decât respectabili în ambele sesiuni de calificări. Cu un loc 2 și, respectiv, un loc 4 la divizia Touring, Tămaș și Cascatău și-au anunțat venirea în campionat. Mașina a fost înscrisă la clasa A2 unde Renault-ul Megane #55 ASOT Racing era considerat etalonul de viteză.

Prima cursă s-a încheiat cu Tămaș trecând linia de sosire pe prima poziție la general, dar o penalizare de 60 de secunde aplicată ulterior a aruncat echipajul pe poziția a 10-a. Chiar și așa, Cascatău și Tămaș au fost clasați pe trei la clasa A2. A doua întrecere a fost scena unei noi demonstrații de forță pentru Peugeot-ul #111 Junior Motorsport Black Sea care a fost al treilea după scurgerea celor 60 de minute, în fața lui Cascatău și Tămaș aflându-se doar mașini net mai rapide.

Din păcate, oprirea la boxe a fost cu trei secunde prea scurtă și echipajul a fost penalizat din nou, de această dată cu 15 secunde, fiind trimis pe locul al șaselea la general, respectiv tot poziția a treia la A2. După ce s-a tras linie și s-au coroborat rezultatele din cele două manșe, Tămaș și Cascatău au ridicat în aer trofeele aferente clasării pe locul al doilea la A2, Radu urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în clasamentul Juniorilor – clasament dedicat piloților ce nu au împlinit încă vârsta de 18 ani.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Junior Motorsport

Cel mai tânăr echipaj din pluton a înfruntat cu succes un pluton numeros
Stefanos Ladopoulos și Ștefan Niculae, ambii în vârstă de doar 12 ani, au fost cei mai tineri piloți aflați la startul celor două curse de duminică, 6 martie. Cei doi au trecut peste toate provocările aferente debutului în întrecerile de circuit și au reușit să termine ambele curse. Nici măcar o ieșire în nisip în prima cursă nu i-a putut opri pe cei doi care și-au făcut loc printr-un pluton cum nu a mai fost niciodată în campionatul autohton de anduranță pe circuit.

Niculae și Ladopoulos sunt pe poziția a șaptea la clasa A1, echipajul #133 Junior Motorsport Shell Helix având însă loc de progres însemnat în momentul în care campionatul va reveni, în vară, la Motor Park. Până atunci, urmează o nouă provocare reprezentată de circuitul Transilvania Motor Ring pe care vor avea loc etapele 2 și 3.

Junior Motorsport

Revenire impresionantă pentru Daniel Crețu și Andrei Rotaru
Daniel și Andrei au mers împreună pe Peugeot-ul 206 RC #122 Junior Motorsport TIAB și au demonstrat la rândul lor că au înțeles dinamica întrecerilor pe pistă, una foarte diferită de cea a competițiilor de slalom sau îndemânare cu care erau obișnuiți. Cei doi au fost forțați să rateze Parcul Închis de după sesiunea a doua de calificări din cauza unei probleme tehnice.

În aceste condiții, echipajul #122 a plecat de pe linia standurilor, punându-se în mișcare abia când celelalte 27 de mașini din divizia Touring atacau deja primul viraj al circuitului din comuna Adâncata. În ciuda acestui handicap, Crețu și Rotaru și-au croit drum prin plutonul vast realizând nu mai puțin de 17 depășiri în drumul lor către o clasare pe locul 6 la clasa A1.

Următoarea etapă din Romanian Endurance Series va avea loc în 2-3 aprilie pe circuitul Transilvania Motor Ring din apropiere de Târgu Mureș.

Junior Motorsport

George Ladopoulos (Manager Junior Motorsport): „Sunt foarte mulțumit de performanța piloților noștri la primul lor contact cu o cursă de circuit, mai ales că au fost atât de multe mașini la start în divizia Touring unde concurăm. Fiecare mai are multe de învățat, dar rezultatele obținute deja la A2 și la Juniori confirmă că suntem pe drumul cel bun. Sper să facem o tradiție din a urca pe podium la fiecare campionat la care participăm pentru prima dată”.

Sursa: Comunicat Junior Motorsport
Photocredit: Arhivă Junior Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES