Latest Posts

Junior Motorsport a obținut un podium în clasamentul feminin în prima etapă din Romanian Endurance Series

Vizualizări: 21540

Junior Motorsport a participat la prima etapă din noul sezon al Romanian Endurance Series. Echipa a obținut un podium în clasamentul feminin, rezistând pe parcursul a două curse în care vremea ploioasă a pus la încercare toți piloții.

Organizatorii Romanian Endurance Series au decis să întârzie cu o lună începerea sezonului 2023, față de data la care s-a organizat prima etapă a stagiunii trecute, dar vremea nu a cooperat nici de această dată. Deși nu a nins, așa cum s-a întâmplat la început de aprilie 2022, pe Transilvania Motor Ring, vremea a fost complicată, cu averse de ploaie care au udat în repetate rânduri un asfalt rece.

Echipa Junior Motorsport a ajuns pe Motor Park Romania încă de vineri, zi care a prijeluit mai multe ieșiri pe circuit menite să-i ajute pe juniorii debutanți să se aclimatizeze cu circuitul, dar și cu condițiile de rulare. Echipa a înscris cinci echipaje, dar o problema la un motor și o situație administrativă au făcut ca doar trei să se prezinte la start în cursele programate pentru ziua de duminică. Pe scurt, doar echipajele #144, #155 și #122 au concurat în prima etapă, lucrurile urmând să se normalizeze pentru cursa de anduranță RES 500.

Junior

Problemele cu cauciucurile au fost cele care au decis, în bună măsură, soarta acestei prime etape. Cum vremea a fost mai degrabă ploioasă și mohorâtă, iar furnizorul de anvelope a fost în incapacitate să livreze cauciucurile de ploaie agreate, anvelopele disponibile nu și-au putut intra-n mână, iar asta a însemnat că echipajul #122 format din Andrei Rotaru și Dani Crețu s-a chinuit, mergând pe circuit cu semi-slick-uri vechi de șapte ani.

În această situație s-a mai găsit doar un singur alt echipaj cu un BMW 325i. În aceste condiții, BMW-ul E46 330i s-a dovedit a fi greu de controlat, dar cei doi piloți aflați la al doilea sezon în RES au reușit să ajungă la sosire, în ciuda a câteva ieșiri pe iarbă.

Echipajele #144 Junior Motorsport Black Sea (Teo Naftan/Alex Rotaru) și #155 Junior Motorsport Amazons (Mara Savu/Ana Maria Chruscielewski) au terminat ambele curse, învățând din experiența rulatului sub Cod 60, dar și a mai multor restarturi. În plus, echipele de la boxe s-au descurcat cu brio la fiecare oprire la standuri, iar Stefanos Ladopoulos, colegul lui Ștefan Niculae pe BMW-ul #133 care n-a concurat, a fost prezent din postura de team manager de această dată.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În cele din urmă, este clar că piloții de la A1 mai pot debloca destulă performanță din Peugeot-urile 206 RC, iar parcursul lor de învățare va continua cu și mai multe teste și, în mai, cursa de 500 de kilometri care ar trebui să țină mai bine de trei ore.

Junior

Echipajul #155 Junior Motorsport Amazons este cel care a fost responsabil cu aducerea de trofee, Mara Savu și Ana Maria Chruscielewski încheind pe poziția a doua în noul clasament feminin. Trebuie spus și că echipajul #122 a găsit un plus de ritm în calificări, găsind drumul către Top 6 a categoriei Touring, deci viteza este acolo pentru Rotaru și Crețu.

Următoarea etapă din Romanian Endurance Series va avea loc în weekend-ul 13-14 mai și se va desfășura tot pe Motor Park Romania, circuitul aflat în apropiere de Adâncata, Ialomița. Vorbim, însă, de cursa-regină a campionatului, singura etapă de anduranță, RES 500. Cursa, cu o lungime de 500 de kilometri, va dura peste trei ore, poate chiar patru în funcție de neutralizări și va include multiple treceri pe la boxe, inclusiv o oprire lungă.

Georgios Ladopoulos, Manager Junior Motorsport: „Felicitări copiilor care au mers, unii pentru prima dată, în condiții grele de ploaie și aderență scăzută și s-au descurcat excelent. Așteptăm încă rezultatele finale pentru clasamentul juniorilor, însă am început deja pregătirile pentru următoarea etapă. Între timp, începe și echipa „mică” în Campionatul Național de Îndemânare Auto (CNIA) unde vom înscrie o serie nouă de piloți din București și alte orașe din țară”.

Junior

Sponsorii principali ai proiectului sunt Shell Helix Motor Oil, Black Sea Suppliers, RTH Proconstruct, TIAB, Pan Food, Ruby-Coffee, Nuts and Chocolate, Libra Quality Management si SCANIA. Partenerii tehnici sunt Just Classics Motorsport, Pop Rally Team si Gorgo’s Garage. Parteneri media AutoStiri, GP24 Media si RPMRacing.

Echipa este susținută de: Shell Helix Motor Oil prin reprezentanța din România Elgeka-FerfelisBlack Sea SuppliersRTH ProconstructTIABPan Food SibiuScaniaMichelin.

Junior

Linkuri Utile:
Junior Motorsport – Timișoara
Junior Motorsport – Târgu Mureș
Junior Motorsport – Iași
Junior Motorsport – Craiova
Junior Motorsport – Brașov

Sursa: Comunicat Junior Motorsport
Photocredit: Marius Ilie Boboaca
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat Junior Motorsport

Latest Posts

Don't Miss