More

  Latest Posts

  Jos Verstappen își va face debutul în raliuri în Campionatul Belgiei

  Fostul pilot de Formula 1 Jos Verstappen urmează să-și facă debutul în raliuri cu o ieșire în Campionatul Belgian de Raliuri la sfârșitul acestei luni.

  Tatăl campionului mondial de F1, Max Verstappen, va pilota o mașină Citroen C3 R5 Rally2 pregătită de DG Sport Competition la Raliul de la Haspengouw din Belgia pe 26 februarie. Verstappen, care a înregistrat 106 starturi în timpul carierei sale în F1 cu Benetton, Simtek, Footwork, Tyrrell, Stewart, Arrows și Minardi, s-a bucurat de conducerea mașinilor de raliu ca hobby. El urma să-și facă debutul competitiv anul trecut la Raliul Drenthe din Assen, înainte ca planurile să fie amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

  Pilotul de 49 de ani va fi partener cu un copilot belgian experimentat – Kris Botson. „Aștept cu nerăbdare și am observat că îmi plac foarte mult raliurile”, a spus Jos Verstappen într-un interviu. „Mai ales că este foarte imprevizibil. Desigur că sunt foarte condus de natură și am sprijinul unei echipe de top, dar va trebui să-mi găsesc din nou propriile limite, împreună cu navigatorul meu.

  „Vreau să înțeleg bine, dar motivul pentru care intru în această aventură de raliu este că îmi aduce bucurie. „Conducerea de raliuri se face cu adevărat pe baza experienței. Obținerea acestei experiențe va fi cea mai mare provocare.

  Jos Verstappen

  „Acest lucru nu este comparabil cu nimic din cariera mea de motorsport, pentru mine totul este nou: de la mașină la metoda de lucru, crearea și utilizarea notelor de ritm, ascultarea instrucțiunilor în timp ce conduc și cunoașterea tuturor etapelor. „Există foarte puține oportunități de a explora circuitul, așa că trebuie să fii la curent imediat, evitând, pe de altă parte, riscurile inutile.”

  Verstappen va evalua alte ieșiri de raliu după Raliul Belgiei de Sud din martie, dar a sugerat că ar putea avea loc un program care să includă o combinație de evenimente belgiene și WRC. Verstappen nu este singurul pilot de circuit care a confirmat planurile de a merge la raliuri în această săptămână. Shane van Gisbergen, de două ori campion la Supercars, a anunțat că va conduce o Skoda R5 în runda de deschidere a Campionatului Australian de Raliuri de la Canberra, în aprilie.

  • Mai multe știri despre raliuri găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss