More

  Latest Posts

  Jorge Martin scrie istorie pentru pole-ul stirian cu un nou record

  Spaniolul debutant, Jorge Martin, a înregistrat primul tur din istorie sub 1:23 în jurul Red Bull Ring.

  O calificare dramatică la Marele Premiu Michelin din Stiria s-a încheiat cu Jorge Martin sculptându-și propria bucată de istorie, întrucât timpul de 1:22.994 nu numai că a sigilat al doilea pole al anului, dar a stabilit un nou record de tur în jurul Red Bull Ring. În ciuda timpului extraordinar al pilotului Pramac Racing, el a avut mai puțin de o zecime de rezervă faţă de Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) și Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP).

  Aceşti trei piloţi au fost cei care au stabilit ritmul sesiunii, finalizarea primelor curse văzându-i la zero în dreptul recordul, precum și primul tur sub 1:23 din Spielberg. Quartararo a fost primul care a înregistrat un atac, deplasându-se cu trei zecimi în pole-ul provizoriu. Jack Miller (Ducati Lenovo Team) și Jorge Martin și-au anunțat apoi intențiile de a se muta la o zecime de francez.

  Liderul campionatului s-a așezat în topul clasamentului până la sfârșitul primelor curse, dar nu pentru lipsa de încercare a lui Martin, care părea pregătit pentru pole și un potențial record de tur în timp ce finaliza al treilea sector, dar o eroare în virajul 9 l-a văzut trecând cu roţile pe verde și efortul său s-a oprit.

  În timp ce piloţii au ieşit din pitlane pentru ultimele lor curse, Bagnaia era deja pe pistă stabilind un timp suficient de bun pentru a-l elimina pe Quartararo din P1, în ciuda pierderii timpului în al treilea sector și pentru a stabili un final apăsător. Imediat acel timp a fost amenințat, Martin a trecut la peste o zecime în sus după cel de-al treilea sector și nu a existat nicio greșeală de la începător, în timp ce a luat pole-ul cu cel mai rapid tur din jurul Red Bull Ring.

  Atât a fost pentru cei doi GP21 și, de asemenea, pentru Quartararo, în timp ce și-a văzut ultimul tur lansat, lucru care l-a încântată pe Martin, care și-a sigilat al doilea pole al sezonului într-o manieră palpitantă.

  S-a dovedit o zi bună pentru Ducati, cu două dintre motocicletele lor pe linia din față și încă două pe al doilea rând, cu Miller și Johann Zarco (Pramac Racing) sandwich pe lângă Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) în P5.

  Campionul mondial a testat un nou dispozitiv de frânare și se pare că a plătit dividende imediate în timp ce și-a asigurat unul dintre cele mai bune rezultate de calificare din sezon. Este de bun augur pentru mallorcan, deoarece a fost pe al doilea rând doar de cinci ori înainte, dintre care trei l-au văzut terminând pe un podium.

  Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) a fost unul dintre cei mai buni interpreți prin antrenamentele libere, dar ritmul său de un tur a părut să-l părăsească în calificare și va începe din spatele celui de-al treilea rând duminică. În fața spaniolului se află Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) și Marc Marquez (Repsol Honda Team).

  Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) îi conduce pe absolvenții Q1 – Alex Marquez (LCR Honda Castrol) și Miguel Oliveira în al patrulea rând.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: MotoGP

  Photocredit: MotoGP


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss