Latest Posts

Jorge Lorenzo și-a anunțat retragerea din MotoGP

Vizualizări: 16242

Jorge Lorenzo și-a anunțat retragerea din MotoGP în această după-amiază. Așa cum fusese stabilit încă de la prânz, pilotul spaniol a ținut o conferință de presă “excepțională” înaintea startului weekendului valencian.

Imediat după ce conferința de presă a început, ibericul a confirmat suspiciunile tuturor celor prezenți în centrul media și a anunțat retragerea imediată din MotoGP.

Cariera lui Jorge Lorenzo a fost una excepțională, cu cinci titluri mondiale, dintre care trei la clasa regină, MotoGP. Ibericul a fost deseori în centrul controverselor, mai ales după titlul adjudecat într-o manieră foarte controversată în 2015.

Lorenzo a debutat la clasa regină alaturi de Yamaha, în 2008. Imediat, el a devenit un nume de referință în motomondial și a reușit să își adjudece trei titluri mondiale cu gruparea din Iwata, în 2010, 2012 și 2015.

După plecarea de la Yamaha, Lorenzo nu s-a regăsit deloc nici la Ducati și nici la Honda, cu cei din urmă având un sezon catastrofal anul acesta.

Lorenzo a concurat în 2019 alaturi de Honda, dar, a fost o umbră a pilotului de odinioară, el nereușind nici măcar o clasare in top zece. Mai mult decat atât, ibericul a avut parte de numeroase accidentări și a fost nevoit chiar sa absenteze de la câteva grand prixuri in 2019.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Marele Premiu al Comunității Valenciene va avea loc în acest weekend, startul urmând să aibă loc mâine, cu antrenamentele libere dedicate piloților celor trei clase din motomondial.

Sursa: Autor GP24, Paul Athes
Photocredit: Honda Racing Corporation
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Autor GP24, Paul Athes

Latest Posts

Don't Miss