GP24 Media

LATEST POSTS

Jock Clear va deveni noul instructor pentru juniorii Ferrari

Vizualizări: 18085

Ferrari dorește să maximizeze rolul lui Jock Clear în Formula 1, așadar îi va oferi mai mulți tineri piloți, pe care să îi formeze, inclusiv pe Mick Schumacher. Clear a fost inginerul lui Villeneuve, la Williams, în 1997, când acesta a obținut titlul, iar după, a fost un factor important pentru Ferrari, începând cu 2015.

De la începutul anului 2019, Clear a fost instructorul lui Charles Leclerc, acționând ca mediator între monegasc și ingineri, înainte de a se obișnui unii cu ceilalți. Șeful Ferrari, Mattia Binotto, a dezvăluit acum, că Clear va avea un rol mai amplu, în ceea ce privește pregătirea juniorilor echipei – incluzandu-i pe Schumacher și Schwartzman.

„Jock Clear este o persoană minunată și un adevărat profesionist, de asemenea, este la Ferrari, de mult timp”, a spus Binotto. „Am avut câteva discuții cu el, în ultimele săptămâni și i-am spus că am dori să ne ajute cu pregătirea tinerilor, nu numai a lui Charles, dar și a piloților din cadrul Academiei Ferrari.”

„Anul acesta îl avem pe Mick la Haas, care debutează în F1, dar și mulți alți piloți din F2, cum ar fi Robert Schwartzman. Mai este și Callum Ilott, care va fi pilotul nostru de teste în 2021 și va avea ocazia să lucreze în simulator și să iasă pe circuit în antrenamentele libere. Deci rolul lui Jock va fi să îi formeze pe acești piloți, până ajung să atingă potențialul maxim.”

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES