GP24 Media

LATEST POSTS

Joan Mir, “supărat” pe decizia Suzuki de a renunța la MotoGP.

Vizualizări: 16959

Joan Mir, de o singură dată campion mondial la MotoGP, spune că este „supărat” pe decizia Suzuki de a părăsi seria la sfârșitul anului 2022.

Săptămâna trecută, am relatat că Suzuki și-a informat echipa de curse cu privire la intenția de a renunța la MotoGP la sfârșitul sezonului 2022, iar marca japoneză a confirmat joi, înaintea Marelui Premiu al Franței, că se află acum în discuții cu Dorna pentru a pune capăt contractului mai devreme. Motivul oficial invocat s-a datorat presiunilor financiare provocate de pandemia COVID-19, precum și de schimbările din industria auto – deși cifrele financiare pe care Suzuki le-a publicat recent declarau că Suzuki se prezintă bine pentru acest an.

Mir

Joan Mir, care și-a făcut debutul în MotoGP cu Suzuki în 2019 și a câștigat titlul mondial cu producătorul în 2020, spune că echipa este „una dintre cele mai speciale” din paddock și este supărat de decizia de a renunța din acest motiv. „Sunt supărat pentru decizia pe care a luat-o cineva”, a declarat Joan Mir joi, la Le Mans. „Echipa este atât de grozavă, este una dintre cele mai speciale echipe din paddock – oamenii care lucrează aici o fac atât de specială”.

„Am ajuns aici acum patru ani, dar sunt mulți oameni care lucrează aici și care au lucrat înaintea mea. Au muncit din greu pentru a deveni campioni în 2020, anul trecut pe locul trei în clasament, anul acesta din nou. Este un producător care, în mod normal, luptă pentru campionat în fiecare an de când am fost aici”.

Suzuki

Viitorul lui Joan Mir este acum în aer, deși este probabil ca următoarea sa mutare să fie la Honda anul viitor, alături de Marc Marquez. Spaniolul a confirmat că managerul său este în discuții cu Honda, dar nu a oferit prea multe comentarii cu privire la planurile sale pentru 2023. „De la Jerez, am fost oficial pe piață”, a declarat Joan Mir, când a fost întrebat de presă dacă zvonurile care îl leagă de Honda sunt adevărate.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Eram în discuții cu Suzuki înainte ca totul să se întâmple – acum, cu siguranță, managerul meu va avea mai multă muncă decât se aștepta. El vorbește cu Honda, cu diferiți producători pentru a încerca să îmi încadreze viitorul în afara Suzuki. Da, nu este ușor”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES