Latest Posts

Jenson Button revine în familia Williams

Vizualizări: 10810

Jenson Button se întoarce la echipa alături de care și-a început cariera în Formula 1 (Williams), acum mai bine de 20 de ani. El va avea funcția de consilier/consultant senior, pe o perioadă nedeterminată. Astfel, formația britanică continuă seria de schimbări, care are ca scop, îmbunătățirea performanței.

Echipa a fost achiziționată de grupul american Dorilton Capital, anul trecut, după ce Claire și Sir Frank Williams au decis să se retragă din rolul de conducere. Simon Roberts a devenit directorul formației, în timp ce fostul șef McLaren, Jost Capito, a preluat poziția de CEO.

Button a debutat cu Williams, la 20 de ani, în 2000, iar acum are șansa să ajute echipa să revină la zilele de glorie:

„Ca parte a rolului său la Williams, Janson își va folosi experiența de peste 30 de ani, în motorsport, pentru a oferi sfaturi și pentru a ghida echipa de la Grove. În același timp va ajuta piloții – atât pe cei care concurează cât și cei din academie”, a declarat formația.

Pe parcursul sezonului din 2021, vom avea ocazia să îl vedem pe Button în garajul Williams, la un număr de Grand Prix-uri și va fi prezent la evenimente din Marea Britanie. Acesta a câștigat un titlu în Formula 1, alături de Brawn GP și a mai concurat cu Benetton, Honda și McLaren. De asemenea Button va ajuta Williams și cu partea de media și marketing.

Jenson a declarat: „Sunt atât de încântat să anunț că am semnat din nou cu Williams. Când am avut 19 ani, a fost un moment care mi-a schimbat viața și deși asta a avut loc acum 20 de ani, mă simt de parcă nu aș fi plecat.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Sir Frank Williams a avut încredere în mine și pentru asta îi voi fi etern recunoscător. Sunt incredibil de fericit că am șansa să revin și că pot ajuta echipa să revină la gloria de odinioară. Este mult de muncă, dar nu am niciun dubiu, legat de viitorul luminos al echipei, deci abia aștept să încep treaba.”

Jost Capito, CEO-ul Williams, a adăugat: „Încă un pas pozitiv, este faptul că l-am adus pe Jenson înapoi în echipa. El a rămas mereu un prieten al formației deci ne bucurăm să îl revedem în familie. În 2000, Sir Frank a văzut talentul lui Jenson și i-a oferit oportunitatea de a ajunge în F1. El a dovedit că a meritat, având o carieră superbă, care a culminat cu un titlu.”

„Recent, și-a arătat priceperea în business și media și a rămas o figură respectată în padoc. Toată experiența sa, va mai adăuga un strat, în ceea ce privește transformarea noastră tehnică și la nivel de afaceri. Știu că fiecare persoană de la Grove îl respectă enorm și suntem încântați să putem lucra cu el.”

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss