Latest Posts

Jeddah, Marele Premiu al Arabiei Saudite – Avancronica – Pirelli Report.

Vizualizări: 11183

Jeddah va găzdui primul Mare Premiu al Arabiei Saudite pe noul circuit stradal în weekendul care vine. Toți piloții sunt pregătiți să concureze în jurul a ceea ce va fi cel mai lung și mai rapid circuit stradal din istoria Formulei 1.

Jeddah, Marele Premiu al Arabiei Saudite – Avancronica – Pirelli Report.

Jeddah, Marele Premiu al Arabiei Saudite – Avancronica – Pirelli Report.

De ce am ales aceste pneuri:

 • Pentru prima vizită pe spectaculosul și noul circuit stradal Jeddah din Arabia Saudită, cea de-a 34-a țară care găzduiește o cursă de Grand Prix, Pirelli aduce compozițiile de pneuri din mijlocul gamei: C2 ca P Zero Alb HARD, C3 ca P Zero Galben MEDIUM și C4 ca P Zero Roșu SOFT: cea mai comună alegere anul acesta.
 • Jeddah este al doilea circuit nou consecutiv, după Qatar în urmă cu două săptămâni,  deși cele două piste sunt complet diferite în privința stres-ului asupra anvelopelor – Qatar fiind cel mai solicitant din calendar în privința forțelor laterale. Jeddah este pe de altă parte o experiență complet nouă fiind terminat recent, cu puține date oferite până acum.
 • Datele existente și simulările echipelor sugerează că pentru Jeddah cea mai bună alegere o reprezintă compozițiile de la mijlocul gamei. Acestea sunt cele mai potrivite pentru rapidul circuit stradal care va avea 50 de tururi.

Caracteristicile pistei:

Jeddah, Marele Premiu al Arabiei Saudite – Avancronica – Pirelli Report.

Jeddah

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 • Desenul pistei a fost realizat de bine-cunoscutul arhitect de circuite Hermann Tilke și este localizat în zona Corniche din Jeddah. Acesta este primul circuit stradal propriu-zis după Baku din iunie.
 • Cu o lungime a turului de 6,174km – care este situat de-a lungul coastei – cel mai lung circuit stradal al calendarului (al doilea cel mai lung după Spa) se anunță a fi și cel mai rapid, cu viteze medii peste 250km/h, conform simulărilor. Este foarte aproape de Monza, binecunoscut ca „Templul Vitezei”.
 • Unul dintre cele mai solicitante viraje din cele 27 este Turn 13: un viraj de stânga cu o înclinare de 12 grade care va supune pneurile unor accelerații gravitaționale ridicate. Jeddah are mai multe viraje decât orice alt circuit din calendar ceea ce va face ca pneurile să lucreze din greu.
 • Multe dintre zonele circuitului sunt destul de înguste și neiertătoare, parapeții fiind aproape de marginea pistei. Aceasta ar putea duce la o probabilitate rezonabilă de apariție a safety car-ului, ceea ce ar putea afecta strategia.
 • Jeddah este o cursă nocturnă, la fel ca ultimele trei curse din acest sezon, grand prix-ul având startul la ora locală 20:30. Aceasta înseamnă că modul în care temperaturile vor evolua este diferit de o cursă normală, acestea scăzând după fiecare sesiune. FP1 și FP3 se derulează înainte de lăsarea serii, doar FP2 de vineri și calificările de sâmbătă (ambele la orele 20:00) vor fi reprezentative pentru cursă.
 • Condițiile meteo se anunță calde dar cu umezeală, pista fiind poziționată chiar pe coasta de nord a Jeddah-ului. Ne mai fiind utilizată  până acum, piloții se așteaptă să fie „verde” și alunecoasă la începutul weekendului. Formula 2 și cursa Porsche vor fi evenimente suport, ceea ce va ajuta la evoluția aderenței.

Formula 1

Formula 2 / 3, la ce ne așteptăm:

Formula 2 revine în Arabia Saudită, pentru prima dintre ultimele două weekend-uri de cursă, după o lungă absență, ultima cursă fiind Rusia în septembrie. Au fost alese compozițiile P Zero Galben medium și P Zero Purple SUPERSOFT, aceasta fiind cea mai utilizată combinație anul acesta.

Oscar Piastri de la Prema (confirmat ca pilot de rezervă al echipei Alpine de F1 pentru anul viitor) conduce în prezent în clasament cu un avans de 36 de puncte față de Guanyu Zhou de la Uni-Virtuosi, anunțat recent ca pilot oficial Alfa Romeo F1 din 2022. Ca de obicei, piloții F2 au șase seturi de pneuri la dispoziție (patru MEDIUM și două SUPERSOFT) pentru cele trei curse din weekend. Ei pot utiliza această alocație în orice mod de-a lungul weekend-ului.

Ferrari

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Jeddah este probabil cea mai mare necunoscută pentru noi în acest an, pista fiind gata foarte aproape de startul cursei. Drept rezultat, nu ne putem baza decât pe simulările F1 și ale echipelor, împreună cu alte informații pe care le-am colectat, pentru a face această nominalizare.

Acest circuit stradal pare a fi diferit de celelalte, iar vitezele mari și virajele rapide vor juca cu siguranță un rol important în comportamentul pneurilor. Jeddah are mai multe viraje decât orice alt circuit din calendar, iar unul dintre acestea – Turn 13 – are și o înclinare de 12 grade, astfel că vor fi foarte multe elemente diferite care vor face ca pneurile să lucreze din greu.”

Jeddah, Marele Premiu al Arabiei Saudite – Avancronica – Pirelli Report.

Unde să urmăriți Marele Premiu al Braziliei de Formula 1 în acest weekend:

 • Vineri 03.12.2021, 15:30 – 16:30, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Telekom Sport 3 (+HD), Looksport 3 HD
 • Vineri 03.12.2021, 19:00 – 20:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), , Telekom Sport 3 (+HD), Looksport 3 HD
 • Sambata 04.12.2021, 16:00 – 17:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Telekom Sport 3 (+HD), Looksport 3 HD
 • Sambata 04.12.2021, 19:00 – 20:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Telekom Sport 2 (+HD), Looksport 3 (+HD)
 • Duminica 05.12.2021, 19:30 – 21:30, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Digi 4K, Telekom Sport 3 (+HD), Looksport HD

Alte știri Pirelli:

 • Sebastien Ogier a obținut cel de-al optulea titlu de campion în urmă cu două săptămâni la Monza Rally, și primul titlu cu pneuri Pirelli de când francezul a devenit Campion Mondial de Juniori în 2008. Ogier va încheia de acum cariera de pilot full-time, având în 2022 un program parțial, WRC urmând a face trecerea către o nouă formulă hibrid și cea mai nouă generație de pneuri de raliu Pirelli.
 • Ultima rundă a Intercontinental GT Challenge susținută de Pirelli, datorită faptului că era programată weekendul acesta pe pista de la Kyalami in Africa de Sud, a fost amânată datorită restricțiilor legate de pandemie. O nouă dată va fi anunțată în curând, Audi conducând în prezent în clasamentul constructorilor în fața Ferrari.

Pirelli

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss