More

  Latest Posts

  Jeddah, Marele Premiu al Arabiei Saudite – Avancronica – Pirelli Report.

  Jeddah va găzdui primul Mare Premiu al Arabiei Saudite pe noul circuit stradal în weekendul care vine. Toți piloții sunt pregătiți să concureze în jurul a ceea ce va fi cel mai lung și mai rapid circuit stradal din istoria Formulei 1.

  Jeddah

  Jeddah

  De ce am ales aceste pneuri:

  • Pentru prima vizită pe spectaculosul și noul circuit stradal Jeddah din Arabia Saudită, cea de-a 34-a țară care găzduiește o cursă de Grand Prix, Pirelli aduce compozițiile de pneuri din mijlocul gamei: C2 ca P Zero Alb HARD, C3 ca P Zero Galben MEDIUM și C4 ca P Zero Roșu SOFT: cea mai comună alegere anul acesta.
  • Jeddah este al doilea circuit nou consecutiv, după Qatar în urmă cu două săptămâni,  deși cele două piste sunt complet diferite în privința stres-ului asupra anvelopelor – Qatar fiind cel mai solicitant din calendar în privința forțelor laterale. Jeddah este pe de altă parte o experiență complet nouă fiind terminat recent, cu puține date oferite până acum.
  • Datele existente și simulările echipelor sugerează că pentru Jeddah cea mai bună alegere o reprezintă compozițiile de la mijlocul gamei. Acestea sunt cele mai potrivite pentru rapidul circuit stradal care va avea 50 de tururi.

  Caracteristicile pistei:

  Jeddah

  Jeddah

  • Desenul pistei a fost realizat de bine-cunoscutul arhitect de circuite Hermann Tilke și este localizat în zona Corniche din Jeddah. Acesta este primul circuit stradal propriu-zis după Baku din iunie.
  • Cu o lungime a turului de 6,174km – care este situat de-a lungul coastei – cel mai lung circuit stradal al calendarului (al doilea cel mai lung după Spa) se anunță a fi și cel mai rapid, cu viteze medii peste 250km/h, conform simulărilor. Este foarte aproape de Monza, binecunoscut ca „Templul Vitezei”.
  • Unul dintre cele mai solicitante viraje din cele 27 este Turn 13: un viraj de stânga cu o înclinare de 12 grade care va supune pneurile unor accelerații gravitaționale ridicate. Jeddah are mai multe viraje decât orice alt circuit din calendar ceea ce va face ca pneurile să lucreze din greu.
  • Multe dintre zonele circuitului sunt destul de înguste și neiertătoare, parapeții fiind aproape de marginea pistei. Aceasta ar putea duce la o probabilitate rezonabilă de apariție a safety car-ului, ceea ce ar putea afecta strategia.
  • Jeddah este o cursă nocturnă, la fel ca ultimele trei curse din acest sezon, grand prix-ul având startul la ora locală 20:30. Aceasta înseamnă că modul în care temperaturile vor evolua este diferit de o cursă normală, acestea scăzând după fiecare sesiune. FP1 și FP3 se derulează înainte de lăsarea serii, doar FP2 de vineri și calificările de sâmbătă (ambele la orele 20:00) vor fi reprezentative pentru cursă.
  • Condițiile meteo se anunță calde dar cu umezeală, pista fiind poziționată chiar pe coasta de nord a Jeddah-ului. Ne mai fiind utilizată  până acum, piloții se așteaptă să fie „verde” și alunecoasă la începutul weekendului. Formula 2 și cursa Porsche vor fi evenimente suport, ceea ce va ajuta la evoluția aderenței.

  Formula 1

  Formula 2 / 3, la ce ne așteptăm:

  Formula 2 revine în Arabia Saudită, pentru prima dintre ultimele două weekend-uri de cursă, după o lungă absență, ultima cursă fiind Rusia în septembrie. Au fost alese compozițiile P Zero Galben medium și P Zero Purple SUPERSOFT, aceasta fiind cea mai utilizată combinație anul acesta.

  Oscar Piastri de la Prema (confirmat ca pilot de rezervă al echipei Alpine de F1 pentru anul viitor) conduce în prezent în clasament cu un avans de 36 de puncte față de Guanyu Zhou de la Uni-Virtuosi, anunțat recent ca pilot oficial Alfa Romeo F1 din 2022. Ca de obicei, piloții F2 au șase seturi de pneuri la dispoziție (patru MEDIUM și două SUPERSOFT) pentru cele trei curse din weekend. Ei pot utiliza această alocație în orice mod de-a lungul weekend-ului.

  Ferrari

  Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
  „Jeddah este probabil cea mai mare necunoscută pentru noi în acest an, pista fiind gata foarte aproape de startul cursei. Drept rezultat, nu ne putem baza decât pe simulările F1 și ale echipelor, împreună cu alte informații pe care le-am colectat, pentru a face această nominalizare.

  Acest circuit stradal pare a fi diferit de celelalte, iar vitezele mari și virajele rapide vor juca cu siguranță un rol important în comportamentul pneurilor. Jeddah are mai multe viraje decât orice alt circuit din calendar, iar unul dintre acestea – Turn 13 – are și o înclinare de 12 grade, astfel că vor fi foarte multe elemente diferite care vor face ca pneurile să lucreze din greu.”

  Jeddah

  Unde să urmăriți Marele Premiu al Braziliei de Formula 1 în acest weekend:

  • Vineri 03.12.2021, 15:30 – 16:30, Antrenamente Libere I
   F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Telekom Sport 3 (+HD), Looksport 3 HD
  • Vineri 03.12.2021, 19:00 – 20:00, Antrenamente Libere II
   F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), , Telekom Sport 3 (+HD), Looksport 3 HD
  • Sambata 04.12.2021, 16:00 – 17:00, Antrenamente Libere III
   F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Telekom Sport 3 (+HD), Looksport 3 HD
  • Sambata 04.12.2021, 19:00 – 20:00, Calificări
   F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Telekom Sport 2 (+HD), Looksport 3 (+HD)
  • Duminica 05.12.2021, 19:30 – 21:30, Cursa
   F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Digi 4K, Telekom Sport 3 (+HD), Looksport HD

  Alte știri Pirelli:

  • Sebastien Ogier a obținut cel de-al optulea titlu de campion în urmă cu două săptămâni la Monza Rally, și primul titlu cu pneuri Pirelli de când francezul a devenit Campion Mondial de Juniori în 2008. Ogier va încheia de acum cariera de pilot full-time, având în 2022 un program parțial, WRC urmând a face trecerea către o nouă formulă hibrid și cea mai nouă generație de pneuri de raliu Pirelli.
  • Ultima rundă a Intercontinental GT Challenge susținută de Pirelli, datorită faptului că era programată weekendul acesta pe pista de la Kyalami in Africa de Sud, a fost amânată datorită restricțiilor legate de pandemie. O nouă dată va fi anunțată în curând, Audi conducând în prezent în clasamentul constructorilor în fața Ferrari.

  Pirelli

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24 / Pirelli

  Photocredit: Pirelli / Getty Images

  Sponsor: Pirelli


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss