Latest Posts

Jeddah, Marele Premiu al Arabiei Saudite – Avancronica – Pirelli Report. (+Program TV)

Vizualizări: 11244

Jeddah, Arabia Saudită, va găzdui cel de-al doilea Mare Premiu din 2022.

La doar o săptămână după un Mare Premiu senzațional în Bahrain, care, spre bucuria fanilor Ferrari din întreaga lume, a produs primul 1-2 pentru Scuderia Ferrari de la Marele Premiu din Singapore din 2019 și, spre marea supărare a fanilor Red Bull Racing, a început și sezonul pentru echipa lor cu un dublu DNF. Prin urmare, Lewis Hamilton și George Russell au avut noroc pe locurile trei și patru, fiind pregătiți să profite de dublul DNF, dar așa sunt cursele…

Jeddah, Marele Premiu al Arabiei Saudite – Avancronica – Pirelli Report. (+Program TV)

Pneurile și Pista:

 • La mai puțin de patru luni de la prima vizită aici, Formula 1 revine în Jeddah, Arabia Saudită. Pirelli a selectat încă odată compozițiile de la mijlocul gamei: C2 ca P Zero Alb HARD, C3 ca P Zero Galben MEDIUM și C4 ca P Zero Roșu SOFT.
 • De data aceasta însă pentru noua familie de monoposturi și pneuri din Formula 1, iar echipele vor avea pentru prima dată la dispoziție, în competiție, compoziția C4 – pentru runda inaugurală din Bahrain fiind nominalizate cele mai dure trei compoziții din gamă, în urmă cu o săptămână.
 • Această alegere a fost făcută datorită rezultatelor caracteristicilor pistei din Jeddah (atât în privința layout-ului cât și asfaltului), a temperaturilor prognozate, precum și conform datelor colectate în cursa de debut din 2021.
 • Noua suprafață de anul trecut oferă un bun nivel de aderență (obținând trei din cinci conform clasificării Pirelli) și un nivel rezonabil de abrazivitate a asfaltului (obținând doi din cinci în clasificarea Pirelli), ceea ce ar trebui să conducă la un nivel moderat de uzură și degradare.
 • Severitatea încărcării aerodinamice și a vitezelor este medie, stresul general al anvelopelor, obținând trei din cinci. Datorită layout-ului cursiv și rapid, pista nu este în mod special solicitantă în privința tracțiunii și frânării (obținând doi din cinci în clasificarea Pirelli). Un grad mare de evoluție a pistei este așteptat de-a lungul weekendului, grație programului suport oferit de Formula 2.

Jeddah, Marele Premiu al Arabiei Saudite – Avancronica – Pirelli Report. (+Program TV)

 • Cel mai rapid circuit stradal din calendarul F1 s-a schimbat puțin de la debutul de anul trecut, ca rezultat al modificărilor cerute de forul care guvernează acest sport ca urmare a celor câteva incidente de pe pistă anul trecut.
 • Acestea constau în mare în deschiderea unor zone mai largi de eșapare pe viraje prin mutarea glisierelor mai în spate, în timp ce ultimul viraj (Virajul 27) a fost lărgit prin eliminarea unei gradene, ceea ce va duce la un tur de pistă ușor mai rapid. Virajul 13 (din 27) încă dispune de o înclinare de 12 grade, ajutând la cursivitatea pistei, care este după Monza, a doua cea mai rapidă din calendar.
 • Cursa de 50 de tururi al Marele Premiu al Arabia Saudită la Jeddah este a doua cursă consecutivă derulată în nocturnă, ceea ce înseamnă că temperaturile pot diferi între sesiuni – așa cum a fost cazul în Bahrain – cu FP2 și calificări mult mai reprezentative pentru condițiile de cursă.

Jeddah

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Arabiei Saudită în acest weekend:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 • Vineri 25.03.2022, 16:00 – 17:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Telekom Sport 1 (+HD), Looksport+ (HD)
 • Vineri 25.03.2022, 19:00 – 20:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), , Telekom Sport 3 (+HD), Looksport+ (HD)
 • Sambata 26.03.2022, 16:00 – 17:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Telekom Sport 1 (+HD), Looksport 1 (HD)
 • Sambata 26.03.2022, 19:00 – 20:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Looksport 1 (+HD)
 • Duminica 27.03.2022, 20:00 – 22:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Telekom Sport 1 (+HD), Looksport + (HD)

Jeddah

Jeddah reprezintă o provocare complet diferit față de primul Marele Premiu al sezonului din Bahrain datorită caracteristicilor diverse ale pistei, atât în privința layout-ului cât și al asfaltului. Piloții vor utiliza o gamă de pneuri mai moi ca și compoziție în acest weekend care se pliază mai bine pe solicitările acestei piste, aproape la fel de rapide ca și Monza.

Echipele vor merge la Jeddah fără nicio experiență cu aceste pneuri și mașini pe acest circuit, iar condițiile pot fi cumva diferite față de ultima prezență în Arabia Saudită, cursa derulându-se acum într-o altă perioadă a anului, iar pista suferind câteva modificări.

Compozițiile nominalizate sunt ca și în 2021, dar structura lor este complet schimbată față de anul trecut. Drept rezultat, echipele vor avea mult de lucru pentru a asimila cât mai multe informații posibil în antrenamente, în special în FP2, care va fi și sesiunea cea mai relevantă, deoarece se derulează la aceeași oră cu calificările și cursa.”

Jeddah

Jeddah

Sezonul de Formula 2, care a început de asemenea în Bahrain, continuă la Jeddah unde pneurile P Zero Galben medium și P Zero Roșu soft au fost nominalizate. Acesta este un pas mai dur decât super soft, care a fost cea mai moale opțiune anul trecut. Soft-ul va prezenta o provocare diferit pentru piloți, adăugând mai multe opțiuni în privința strategiei și ajutând în cazul unul potențial restart sub safety car.

Nu există posibilitatea de a realimenta în timpul calificărilor anul acesta, astfel că mașinile vor fi mai grele la startul fiecărei sesiuni: softul livrează mai multă versatilitate pentru cantități variate de combustibil și are o durată de viață mai lungă, permițând piloților să tragă mai tare pentru mai mult timp. Fiecare pilot va avea câte cinci seturi de pneuri (trei medium și două soft) pe care le va putea utiliza în weekend.

Jeddah

Alte Știri din Motorsport:

ERC: Pirelli a început acest sezon din Campionatul European de Raliuri cu cel mai bun start posibil, cu victorie în etapa inaugurală. Rally Serras de Fafe desfășurat în Portugalia, care a folosit și câteva probe speciale din etapa de campionat mondial a acestei țări. Locul întâi obținut de Nils Solans și locul trei obținut de Georg Linnemae au asigurat pentru Pirelli două locuri pe podiumul final.

 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Pirelli Motorsport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss