Latest Posts

Jeddah 2023 FP1: Piloții Red Bull domină prima sesiune de antrenamente

Vizualizări: 14466

Max Verstappen a fost urmat de Sergio Perez într-un 1-2 pentru Red Bull în FP1 pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite 2023 de Formula 1, în fața celor de la Aston Martin, Fernando Alonso și Lance Stroll.

Ei au fost urmați în FP1 de duo-ul Mercedes și de pilotul Ferrari, Carlos Sainz, pe locul șapte, cu coechipierul său Charles Leclerc, care a fost penalizat, coborând pe locul 11, dar cu perechea de mașini roșii care au rulat diferit față de cei de la Red Bull.

Nyck de Vries, debutantul de la AlphaTauri, a condus plutonul la ieșirea de la boxe, dar Valtteri Bottas, pilotul Alfa Romeo, a fost cel care a stabilit primul timp de referință, cu 1m35,701s, folosind pneurile medium.

Cea mai mare parte a cursei de la începutul sesiunii de o oră a fost efectuată pe acest cauciuc cu pereți galbeni sau pe pneuri hard, Sainz și Lando Norris folosind câte unul din fiecare (Sainz pe hard și Norris pe medium) pentru a se distanța de Bottas în timp ce au efectuat primele zboruri.

Perez a trecut apoi în față cu un 1m32.969s pentru a încheia primele cinci minute, dar a rulat de la început cu pneuri soft – la fel ca și Alonso, iar cei doi s-au angajat într-un fel de tete a tete pentru primul loc în următoarea fază a sesiunii.

Alonso a preluat conducerea pentru scurt timp pe pneurile soft de pe Aston Martin la sfârșitul primelor 10 minute, cu un timp de 1m32.838s, pe care Lewis Hamilton l-a depășit cu un 1m32.665s pe pneuri hard.

Dar ambii au fost în curând învinși de Perez, care a revenit pe primul loc cu un 1m31.486s la a treia sa încercare pe primul set de softuri. Cu 16 minute încheiate, Alonso a revenit pe primul loc, dar din nou a fost în frunte doar pentru scurt timp, deoarece Perez a revenit pe primul loc la finalul primelor 20 de minute, după ce a revenit pentru scurt timp la boxe, înregistrând 1m30.592s.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Jeddah 2023 FP1: Piloții Red Bull domină prima sesiune de antrenamente

Pe lângă Alonso care a revenit în fața lui Perez cu un 1m30.509s, Verstappen a intrat în centrul atenției. În cele din urmă la bordul RB19-ului său, după ce a rămas la boxe pentru primele 20 de minute din FP1 și după ce a sosit cu o zi întârziere la Jeddah după ce s-a îmbolnăvit de o boală de stomac, campionul mondial a fost, de asemenea, trimis direct pe softuri.

Efortul său inițial a fost cu aproape o secundă mai rapid decât recordul personal existent al lui Perez, dar la doilea tur cronometrat, cu 27 de minute pe tabelă, Verstappen a trecut în fața coechipierului său și a lui Alonso, devansându-l pe spaniol cu 1m30.494s.

A urmat o oarecare acalmie, deoarece ceilalți s-au întors la boxe pentru a trece de la compozițiile mai dure la cele mai moi, în timp ce Verstappen a continuat să bată în jurul valorii de pe prima sa rulare pe softuri.

În ciuda faptului că s-a plâns de subvirare la virajul critic, rapid, reprofilat la stânga virajului 22, care aparent a însemnat că simțea că mașina sa nu va “vira deloc”, Verstappen a îmbunătățit reperul primului loc la un 1m30.662s care l-a mutat de la 0.015s în fața lui Alonso la 0.447s imediat după jumătatea sesiunii.

Cu ceilalți acum pe softuri – Hamilton a avut o mică ieșire în decor pe pneurile soft – perechea Ferrari a înregistrat primii timpi pe compusul cu pereți roșii care i-a lăsat la 1,5s în spatele lui Verstappen.

Acesta a devenit 1,7s în derivă pentru Leclerc și Sainz, deoarece al treilea zbor al lui Verstappen pe primul său set de softs a fost un 1m29,815s care a depășit din nou cel mai rapid timp, în timp ce Perez și Alonso au rămas la boxe făcând ajustări.

Sainz și Leclerc au reușit câștiguri în tentativele lor ulterioare, primul depășindu-și coechipierul pentru a se situa în spatele celor de la Mercedes – George Russell  fiind în fața lui Hamilton.

Apoi, apropiindu-se de ultimele 15 minute, Alonso și Perez au reapărut pe pneuri soft, în timp ce Verstappen a făcut la rândul său modificări de set-up la boxe.

Jeddah 2023 FP1: Piloții Red Bull domină prima sesiune de antrenamente

Inițial, Alonso nu a reușit să își bată recordul personal din prima jumătate a sesiunii, dar apoi a redus ceea ce era până atunci un decalaj de 0,694s față de Verstappen la 0,500s cu al doilea zbor pe ultimul său set de softts.

Perez, care a petrecut mult mai mult timp la boxe în partea de mijloc a sesiunii, părea să fie pe punctul de a obține un nou record personal – deși în urma lui Verstappen – dar a abandonat primul său tur de pistă cu noile sale pneuri soft, plângându-se că “nu mai avea partea din față” după ce a urcat peste mai multe borduri.

El l-a condus pe Verstappen la ieșirea de la boxe înaintea ultimelor 10 minute și, în cele din urmă, și-a îmbunătățit recordul personal, pentru a se apropia la 0,537s de liderul Red Bull, deși tot în urma lui Alonso.

Dar Verstappen a mai efectuat un tur de forță și a înregistrat un nou timp etalon, 1m29.790s. În timp ce mai mulți piloți de la coada clasamentului au revenit la compozițiile mai dure pentru ultimele minute sau au trecut la rularea cu combustibil ridicat pe softuri, așa cum au făcut piloții Ferrari, Red Bull-urile și Aston-urile au continuat să înregistreze timpi rapizi pe softuri.

De asemenea, Alonso a mai efectuat un zbor, dar nu și-a bătut recordul personal, în timp ce Lance Stroll a propulsat al doilea Aston pe locul patru în ultimul său tur. Dar a fost încă suficient timp pentru ca Verstappen să stabilească ultimul timp cel mai rapid, 1m29.617s.

Russell și Hamilton au terminat pe locurile cinci și șase în spatele liderilor, cu Sainz, liderul Ferrari, pe locul șapte. El, ca și Leclerc, aflat pe locul 11, va avea cel puțin un set suplimentar de softs în comparație cu Red Bull-urile și Aston-urile, pe baza planului de rulare al Ferrari pentru FP1.

Pierre Gasly, care s-a plâns de frânele sale spre finalul sesiunii, Alex Albon și Yuki Tsunoda au completat top 10.

Jeddah 2023 FP1: Piloții Red Bull domină prima sesiune de antrenamente

Au existat mai multe plângeri și cvasi-eșecuri în trafic, așa cum este tipic pentru acest circuit de mare viteză, în timp ce Norris (ultimul în clasamentul FP1) a primit un avertisment pentru că a atins vopseaua de la intrarea pe linia boxelor.

GP24 PronoContest, jocul gratuit în care vă încurajăm să creați pronosticuri pentru cursele de Formula 1.

Pronocontest

Apăsați click pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest, unde puteți să vă jucați și să câștigați premii interesante.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: GP24 Media/Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss