Latest Posts

Jean Todt nu se așteaptă ca noii producători să se alăture Formulei 1 din 2021

Vizualizări: 14259

Jean Todt, președintele FIA, a fost întrebat despre perspectiva unui nou producător care să se alăture echipei F1

Presedintele FIA, Jean Todt, nu se asteapta ca nici un nou producator sa se alature Formulei 1 inca din 2021, in ciuda modificarilor propuse la regulamentele motorului. O revizuire a regulilor unităților de putere – pentru a face motoarele mai tari, mai ieftine și mai puțin complicate – ar putea fi încheiată înaintea Grand Prix-ului Singapore după discuțiile din cadrul Grupului de strategie F1.

În timp ce o idee inițială a revizuirii radicale a regulilor – care includea decolorarea MGU-H – a fost înrăutățită, o serie de trucuri sunt încă examinate, ceea ce va permite pilotilor să împingă mai mult și va face mașinile să sune mai bine. De asemenea, au fost folosite noi reguli pentru motoare ca o modalitate de a atrage noi producători în F1, cu Porsche, Cosworth și Aston Martin ținând totodată o scurtă observație asupra dezvoltării în cazul în care există oportunități pentru a se alătura acestora.

Dar, prin încadrarea normelor în care s-au târât, președintele FIA, Jean Todt, a spus că indicațiile sunt acum că noii veniți vor veni inițial. Întrebat de Motorsport.com despre perspectiva unui nou producător care se alătură F1, Todt a spus că o parte – care este înțeleasă a fi Porsche – a fost serioasă, dar a sugerat acum că nu va fi nici un proiect nou in 2021.

“Au existat unele demonstrații de interes pentru unul care ne-a spus că nu suntem în situația de a ne angaja pentru anul 2021, dar ceea ce este foarte important pentru noi este să știm exact care vor fi reglementările, deoarece ar putea exista un interes puternic în viitor “- a explicat el.

Todt a adăugat că cel mai important lucru pentru el este că F1 pare să se îndrepte spre o înțelegere care va asigura că Mercedes, Ferrari, Renault și Honda sunt bucuroși să continue: “Prioritatea mea este să mă asigur că le ținem pe cele patru prezente acum.”, a spus el a spus. “Întotdeauna am spus că ar fi foarte nedrept pentru cei patru angajați să spună:” Bine, daca vrem să atragem un motorist nou, trebuia să schimbăm totul. Dar cum rămâne cu ei? Cu toate investițiile pe care le-au făcut de ani de zile și sa le spunem că schimbăm complet regulamentele, doar pentru că am putea avea unul sau doi motoristi noi? Acesta este unul dintre motivele pentru care nu am revolutionat radical regulamentele motorului. Acum, dacă putem asigura prezenta celor patru, pentru mine, aceasta ar fi o mare realizare. ”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Todt a adăugat că nu a fost niciodată încrezător că F1 ar putea atrage mai mult de patru producători, în timp ce regulile motorului erau atât de diferite față de alte categorii: “Am fost întotdeauna pesimist față de faptul că, cu reguli specifice pentru F1, am putea avea mai mult de patru producători. Este într-adevăr o mare realizare sa avem patru motoare diferite pentru 10 echipe – pentru că înseamnă câte 2,5. Așa că am fost foarte sceptic. Acesta este motivul pentru care am solicitat, de asemenea, să considerăm că există reguli comune în alte campionate, deoarece ar încuraja alți producători, dacă ați putea avea șapte până la 10 clienți, pentru a putea cumpăra sistemul de propulsie. Dar asta nu s-a întâmplat. “

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss