More

  Latest Posts

  Jean Todt consideră că ideea curselor sprint în Formula 1 este necesară

  În plină dezbatere privind introducerea sau nu a curselor sprint în Formula 1, Jean Todt este cel mai recent nume cu notorietate care a vorbit despre această problemă. Președintele FIA consideră că ideea curselor sprint în Formula 1 este necesară pentru a readuce spectacolul pe pistă.

  În trecut numeroase formate de curse scurte s-au pus pe masa de discuții în Formula 1. Încă de pe vremea lui Bernie Ecclestone, ideea unor curse sprint cu grile inversate a apărut la începutul și mijlocul anilor 2000, atunci când Ferrari, asemeni lui Mercedes acum, domina de o manieră autoritară Formula 1.

  “Putem spera doar că va fi mai mult spectacol în viitor. Nu doar pentru Ferrari, cât și pentru Red Bull, care, la momentul actual par singurii capabili să se bată cu Mercedes. Ar fi interesant să-l vedem pe Max Verstappen duelându-se cu Lewis Hamilton.” a declarat Jean Todt.

  Jean Todt a vorbit pe scurt și despre ideea curselor sprint și a ideii din trecut, cea a grilei inversate. Oficialul francez consideră că pentru a stopa dominația unei echipe anume, nivelul celorlaltor echipe trebuie să crească, excluzând total ideea introducerii grilelor inversate.

  “Ideea curselor sprint va opri definitiv gândurile privind grilele inversate. De ce să ne gândim la grile inversate? Asta ar însemna să găsim o cale artificială de a opri o dominație. Se poate opri o dominație în Formula 1 dacă celelalte echipe fac o treabă mai bună.” a concluzionat președintele FIA.

  Jean Todt ocupă funcția de președinte FIA din 2009. În trecut, oficialul francez a lucrat aproape un sfert de veac pentru Ferrari, între 1993 și 2007. De-a lungul acestei perioade, el a contribuit decisiv la cele cinci titluri mondiale la piloți obținute de Michael Schumacher între 2000 și 2004 și cele șase titluri mondiale consecutive la constructori obținute de Ferrari între 1999 și 2004.

   

  Sursa: Racing News 365

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss