Latest Posts

Jean Todt consideră că ideea curselor sprint în Formula 1 este necesară

Vizualizări: 9907

În plină dezbatere privind introducerea sau nu a curselor sprint în Formula 1, Jean Todt este cel mai recent nume cu notorietate care a vorbit despre această problemă. Președintele FIA consideră că ideea curselor sprint în Formula 1 este necesară pentru a readuce spectacolul pe pistă.

În trecut numeroase formate de curse scurte s-au pus pe masa de discuții în Formula 1. Încă de pe vremea lui Bernie Ecclestone, ideea unor curse sprint cu grile inversate a apărut la începutul și mijlocul anilor 2000, atunci când Ferrari, asemeni lui Mercedes acum, domina de o manieră autoritară Formula 1.

“Putem spera doar că va fi mai mult spectacol în viitor. Nu doar pentru Ferrari, cât și pentru Red Bull, care, la momentul actual par singurii capabili să se bată cu Mercedes. Ar fi interesant să-l vedem pe Max Verstappen duelându-se cu Lewis Hamilton.” a declarat Jean Todt.

Jean Todt a vorbit pe scurt și despre ideea curselor sprint și a ideii din trecut, cea a grilei inversate. Oficialul francez consideră că pentru a stopa dominația unei echipe anume, nivelul celorlaltor echipe trebuie să crească, excluzând total ideea introducerii grilelor inversate.

“Ideea curselor sprint va opri definitiv gândurile privind grilele inversate. De ce să ne gândim la grile inversate? Asta ar însemna să găsim o cale artificială de a opri o dominație. Se poate opri o dominație în Formula 1 dacă celelalte echipe fac o treabă mai bună.” a concluzionat președintele FIA.

Jean Todt ocupă funcția de președinte FIA din 2009. În trecut, oficialul francez a lucrat aproape un sfert de veac pentru Ferrari, între 1993 și 2007. De-a lungul acestei perioade, el a contribuit decisiv la cele cinci titluri mondiale la piloți obținute de Michael Schumacher între 2000 și 2004 și cele șase titluri mondiale consecutive la constructori obținute de Ferrari între 1999 și 2004.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 

Sursa: Racing News 365
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Racing News 365

Latest Posts

Don't Miss